Een heel naar bericht …

Ik begin de dag meestal met het in bed beluisteren van het journaal. Mijn oren waren bijzonder gespitst omdat gisteravond laat bij het naar bed gaan de CDA-fractie nog volop in vergadering was over het regeer- en gedoogakkoord. Nadat het nieuws daarover was gemeld, kwam de nieuwslezer met het bericht dat Alberto Contador positief had getest op het middel clenbuterol. Ik zat gelijk rechtop in mijn bed en ik voelde weer die machteloze woede van enkele jaren geleden toen allerlei renners betrapt werden op cera en de operette rond Michael Rasmussen dagenlang de media beheerste. Ik vond het een merkwaardig bericht, vanwege het tijdstip van naar buiten brengen. De positieve test dateert namelijk al van 21 juli jl. en dat is meer dan twee maanden geleden. Clenbuterol is vrij eenvoudig op te sporen, dus wat is er sindsdien met dat resultaat gedaan? Hebben de autoriteiten wekenlang onderhandeld over de effecten die dit nieuws op de buitenwereld zal hebben? Is er wellicht overwogen het in de doofpot te stoppen om de wielersport niet opnieuw grote schade toe te brengen? Dat zou ...

... kunnen, want als de beste renner van dit moment aan de schandpaal wordt genageld, krijgt de wielersport een klap die het wellicht niet meer te boven komt? Alle mondiale media, met de Amerikaanse voorop, zullen de sport kapot schrijven. Dat zou kunnen gebeuren en ik ben bang dat er daarom niet veel meer naar buiten zal komen dan we nu weten. Contador was in de afgelopen Tour niet top, dat hebben we allemaal gezien. Als de oorzaak daarvan op lichamelijke klachten is terug te voeren, dan ligt de greep naar een medicament voor de hand. Maar waarom dan een middel, waarvan iedereen weet dat het op de lijst staat en makkelijk opspoorbaar is. Zo dom zullen Contador en de ploegarts van Astana toch niet zijn? Er zijn te veel vragen onbeantwoord om al een oordeel te hebben, maar vrolijk word ik er niet van. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (Foto: © Cor Vos)

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

 

Door Fred van Slogteren, 30 september 2010 8:56

Mosquera ook positief?

Ik lees zojuist op de site van De Gelderlander dat de Spaanse wielrenner Ezequiel Mosquera tijdens de Ronde van Spanje positief is getest op doping. Dat meldde de Spaanse radiozender Cadena Ser donderdag. Mosquera tekende onlangs voor volgend seizoen een contract bij de Nederlandse wielerploeg Vacansoleil. Hij eindigde als tweede in de Vuelta.
Dat kan er nog wel bij vandaag!

Geplaatst door Jan, 30 september 2010 12:44:32

Dat van Mosquera is natuurlijk geen verrassing. Volgens de Telegraaf is er ook nog een huiszoeking bij Ricco geweest. Vancansoleil heeft gegokt en verloren.

Van de zaak Contador begrijp ik niets. Waarom wordt het nu pas bekend? Waarom zo'n paardenmiddel? Wat heeft de UCI te verbergen?

Geplaatst door Paul, 30 september 2010 16:31:11

biefstuk

Fred, weet jij nog wat je 21 juli gegeten hebt?

Geplaatst door Philip, 30 september 2010 21:15:27

biefstuk 2

Hoi Philip, Nee dat weet ik echt niet meer, maar ik ben geen wielrenner. Ik denk dat ploegartsen tijdens etappewedstrijden wel nauwkeurig bijhouden wat de renners eten, in verband met de controles. Daarom lijkt het me vrij eenvoudig voor Contador om te achterhalen wat hij op 21 juli heeft gegeten. Ik vond zijn verhaal en dat van Kuipers trouwens erg overtuigend. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 01 oktober 2010 11:30:29

Biefstuk

Ik ben nogal goedgelovig. Maar wat doe ik met de stelling van een Gentse prof die beweert dat Contador een halve koe moet hebben opgegeten om die minimale sporen concentratie in zijn bloed te bereiken?
Duimen draaien maar!

Geplaatst door Jan v d Horst, 01 oktober 2010 12:06:10

Ik mag toch hopen dat Freds opmerking cynisch bedoeld is.

Volgens de Suddeutsche Zeitung is hij gewoon een beetje slordig geweest bij de voorbereiding van een bloedtransfusie.

Geplaatst door Paul, 01 oktober 2010 12:53:01

Zeitung

Beste Paul
Is die Suddeutsche Zeitung daar dan bij aanwezig geweest?

Geplaatst door Harry Hermkens, 01 oktober 2010 13:57:28

Feiten,weetig en overtuigend bewijs

Opnieuw een affaire in opnze geliefde wielersport en opnieuw worden feiten die zouden moeten leiden tot wettig en overtuigend bewijs slechts in beperkte mate aangeleverd. Gevolg: meer v raagtekens dan zekerheden en een hoop gesuggereer.Er zou dit en misschien is er dat. Volgens die is er dit en volgens een ander weer dat.
De ene krant sugereert iets en de ander neemt dat als vaststaand over.
Wanneer leren wielerautoriteiten eens een zaak pas bekend te maken als die "rond "is?wie heeft waarom belang bij vroegtijdighe publiciteit. Ook dan krijg je weer suggesties zoals nu over mogelijke rol van de UCI.
De wielersport komt ook deze zaak wel weer te boven. Bij vele voorgaande dopingzaken is ook gesuggereerd dat die de genadeklap zou betekenen voor het cyclisme. Laat men zich op zoek naar de harde feiten niet door allerlei zachte suggeties laten leiden!
Eerst meer weetig en overtuigend bewijs en dan pas oordelen!
Hans Prakke

Geplaatst door Hans Prakke, 02 oktober 2010 23:55:51

Excuus voor tikfouten

weetig moet zijn wettig!
Het is al laat moet u maar bedenken en een foutje is zo getikt.

Geplaatst door Hans Prakke, 02 oktober 2010 23:58:38

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web