Het was me het weekje wel!

Er is in de afgelopen week bitter weinig gebeurd waarop ik commentaar zou kunnen geven. Het WK van het volgend weekend heeft de boel op slot gegooid. De renners die er aan deelnemen zitten er al om volgende week zodanig geacclimatiseerd te zijn dat ze geen last meer hebben van een jetlag. Björn Leukemans liet al weten dat hij er kort na aankomst een hard hoofd in heeft of dat in een weekje wel gaat lukken. Gezien het grote aantal afzeggingen – deze week werd bekend dat ook Vinokourov er van af ziet, de man die ik vorige week nog als favoriet tipte – moet je je toch afvragen of Australië wel zo’n goede keus is voor de belangrijkste eendagskoers van het jaar. De wedstrijd is bij voorbaat al gedevalueerd. Het tijdsverschil om de koers in Europa te volgen hoeft geen probleem te zijn, alleen moeten we zeer vroeg ons bed uit om de tv aan te zetten. Als ik het althans goed heb berekend. Ik schrijf dit stukje om 9.00 uur en in Melbourne – 75 kilometer verwijderd van Geelong – is het nu 17.00 uur. Over de zwaarte van het parcours bestaat geen duidelijkheid. De Australiërs hebben McEwen niet geselecteerd, terwijl uit hetzelfde Australië het bericht komt dat ...

... Cavendish best eens zou kunnen winnen. Cipollini roept dat Bettini Bennati had moeten meenemen en Bettini antwoordt dat Cipo zelf maar eens naar het parcours moet komen kijken om vast te stellen dat een sprinter er niets te zoeken heeft. Na het afvallen van Vinokourov zijn voor mij de belangrijkste favorieten Philippe Gilbert (foto) en Oscar Freire. Gilbert wordt in de pers zo vaak genoemd dat hij wel moet falen. Die jongen is een onmenselijke druk op de schouders gelegd en dat heeft wellicht zijn weerslag. Er is geen pijl op te trekken, dus wellicht is Flecha ook nog kandidaat.
De transfer van de week is de komst van Mosquera naar Vacansoleil. Ik vind de ambitie van deze Nederlandse ploeg bewonderenswaardig en ik hoop dat met de komst van de runner-up van de laatste Vuelta het gekrakeel rond Riccò enigszins verstomt. Ik zag de Italiaan deze week een interview geven in Holland Sport. Een prachtig sportprogramma, maar ik vond Wilfried de Jong toch wel wat vooringenomen. Volgens mij wilde hij vooral aantonen dat Riccò een klootzak is. Met de macht van een alles registrerende camera slaagde hij daar moeiteloos in. Een tikkie goedkoop, vond ik, en De Jong onwaardig. Die jongen heeft zijn straf gehad, geef hem een kans de benen te laten spreken. (Foto: © Cor Vos)

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

Door Fred van Slogteren, 26 september 2010 10:00

Ricco

Het lijkt wel,of een op doping betrapte renner,die zijn opgelgde straf heeft uitgezeten en weer het volste recht heeft om weer in het wielerpeloton aanwezig te zijn,zich telkens weer opnieuw ,bij elk intervieuw,door welke journalist dan ook,moet verantwoorden voor zijn daden uit het verleden.
Zo ook Wilfried de Jong,die tijdens het genoemde gesprek,na een gewone vraag,weer terugkwam op het dopngverleden,van Ricco.
Laat die jongen toch in zijn waarde,hij is gestraft,en wil gewoon weer op een normale manier aan zijn geliefde sport,wielrennen,doen!

Geplaatst door Harry Hermkens, 26 september 2010 18:46:01

Heb het interview van De Jong gemist, maar zaterdag tijdens het sportforum op radio 1 was precies hetzelfde verhaal te horen. Veel sportliefhebbers geloven de wielersport niet meer en dat heeft de sport helemaal aan zichzelf te danken.

Wat mij betreft volkomen begrijpelijk. Neem Vinokoerov, die zei na zijn overwinning in LBL gewoon doodleuk dat hij onschuldig is.

Geplaatst door Paul, 27 september 2010 10:49:21

Australie

Het is wat conservatief om het WK telkens in Europa te organiseren. In de globaliseringsdrag van de UCI met belangrijke en aantrekkelijke wedstrijden in California en Canada past een WK in Australie prima. De ASO organiseert wedstrijden in Afrika, Midden-Oosten en Zuid-Amerika (komend jaar in Argentinie). De Australiers vormen een aanzienlijk (en succesvol) deel van het profpeloton en met Fly V/Pegasus zit er wellicht een Australisch protourteam aan te komen. Een keuze die prima te verdedigen is.

Geplaatst door Philip, 27 september 2010 19:24:40

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web