Het was me het weekje wel!

De week begon met de laatste etappes van de Eneco Tour Benelux en de belangrijkste etappekoers in de lage landen had tot op het eind een spannend verloop. Niet dat ik verwachtte dat Koos Moerenhout het Tony Martin (foto) in de afsluitende tijdrit nog lastig kon maken, want de Duitser is na Cancellara een van de beste tijdrijders van dit moment. Een mooie ronde met voor het eerst grote tijdverschillen binnen de eerste tien. Verder een prima organisatie en een mooi parcours, hoewel ik het jammer vond dat de Ardennenetappe een vrij vlakke uitloop had, waardoor het spul weer bij elkaar kon komen. Verder een goed optreden van de gehele Rabobank-ploeg en een uitstekende winnaar. De pas 25-jarige Martin kan op termijn een grote worden, als de Duitser dat al niet is. De rest van de week zag ik almaar ...

... meer afzeggingen voor het WK langskomen, zodat ik me afvraag of de wereldtitelstrijd met toch voor 90 procent Europese deelnemers zo ver van ons werelddeel moet plaatsvinden. De wielersport is een mondiale sport, maar toch met een zeer groot Europees aandeel. Ik vind het enerzijds goed dat ook de Australiërs eens een thuiswedstrijd krijgen, maar anderzijds zitten we wel met een sterk gedevalueerd deelnemersveld. Wat is wijsheid?
Het nieuws van de week was natuurlijk het bericht dat Cervélo Test Team er na twee jaar al weer mee ophoudt. Een ProContinental-formatie met de uitstraling van een ProTeam. Zij hoefden niet te wachten op wildcards want een ploeg met Hushovd, Sastre, Haussler, Klier en Hammond in de gelederen is bij iedere organisatie welkom. Het is op zich niet bevreemdend dat een ploeg ophoudt te bestaan, maar afgemeten aan de ambities van Cervélo, die veelzijdiger waren dan bij welke ploeg dan ook, kijk ik er wel van op. Het schijnt dat er nieuwe mensen in de top kwamen die minder idealistisch denken en meer in de trant van wat krijg ik terug voor mijn geïnvesteerde centen? En als het om geld gaat dan is idealisme nog wel eens snel uit beeld. Het is jammer, maar ook begrijpelijk, want in prijsopdrijving gaat onze sport het voetbal achterna. Voorlopig zullen Joop Alberda, Jean-Paul van Poppel en Theo Bos een nieuwe werkgever moeten zoeken en dat geldt ook voor Egon van Kessel, Regina Bruins, Mirjam Melchers, Iris Slappendel en Kirsten Wild. Gezien de reputaties en de prestaties van deze Nederlanders zal de schade wel meevallen, maar het blijft jammer dat er geen plaats is voor een ploeg die eens wat anders tegen de wielersport aankijkt.
(Foto: © Cor Vos)

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

Door Fred van Slogteren, 29 augustus 2010 8:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web