De Tour beslist in tien kilometer …

Het echte man-tegen-man-gevecht om de Tourzege heeft zich dit jaar afgespeeld in een half uurtje tijd op een stukje weg van 10 kilometer lengte. Weliswaar liep dat stukje angstig steil omhoog, maar toch. De nummers één en twee konden in dit rechtstreekse duel het onderlinge verschil niet maken. Vorig jaar reed Contador nog zo bij Schleck weg, maar dat lukte hem in die ene poging nu niet. Het kan zijn dat de Contador van dit jaar ...

... minder sterk is dan vorig jaar, maar het kan ook zijn dat de jongste Schleck heel veel sterker is geworden. Ik denk beide. Ik vond het wel mooi om naar te kijken, hoewel het publiek een steeds actievere rol gaat spelen. De toch al smalle rijweg wordt vrijwel geblokkeerd door een stel halve garen die voor de renners zodanig gevaarlijke toeren uithalen dat het makkelijk mis kan gaan. Daar moet toch wat aan te doen zijn? Of wacht de organisatie soms tot er een vlag verstrikt raakt in een derailleur en er iemand valt en ter plekke de Tour verliest? Het lijkt erop. Daar moet een oplossing voor komen, want dit kan zo niet langer. Dit gaat een keer ten koste van de wedstrijd en dat mag niet gebeuren. Dat Contador en Schleck wel het verschil maakten met de rest, werd vandaag pijnlijk duidelijk. Toen de twee echt vaart gingen maken, kon niemand volgen. De Tour lijkt me beslist. Contador zal in de tijdrit geen fout maken en Schleck zal de Tour over enkele jaren wel winnen. Die jongen is van uitzonderlijke klasse. Menchov heeft wat seconden verloren op Sanchez, maar zal die derde plaats in de tijdrit normaliter wel veilig stellen. Gesink heeft gedaan wat iedereen van hem verwachtte en de Belg Van Den Broeck is een aangename verrassing. Wat voor Schleck geldt, geldt ook voor Gesink (24), maar ik zie hem nog niet de derde Nederlandse Tourwinnaar worden. Daar zal Schleck (25) wel een stokje voor steken. Trouwens Contador (27) is ook nog niet zo oud. Die zal met drie Touroverwinningen op zak ongetwijfeld het record van Armstrong als een volgende uitdaging zien.

De rituitslag:

1. Andy Schleck (Lux.Saxobank) 174 km. in 5u03’29”
2. Alberto Contador (Sp.Astana) z.t.
3. Joaquim Rodriguez (Sp.Katusha) op 1’18”

Beste Nederlander: 7. Robert Gesink (Rabobank) op 1’40”

Algemeen klassement:

1. Alberto Contador (Sp.Astana) 83u32’39”
2. Andy Schleck (Lux.Saxobank) op 08”
3. Sammy Sanchez (Sp.Euskaltel) op 3’32”

Beste Nederlander: 6 Robert Gesink (Rabobank) op 6’41”

Puntenklassement: 1. Thor Hushovd (Noo.Cervélo) 191 pt.

Bergklassement: 1. Anthony Charteau (Fr.Bouygues) 143 pt.

Jongerenklassement: 1. Andy Schleck (Lux.Saxobank) 83u32’47”

Ploegenklassement: Radio Shack 250u44’40”

Foto: © Cor Vos

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?


 

Door Fred van Slogteren, 22 juli 2010 19:30

MOTORPOLITIE

Adembenemend was het gevecht vandaag. Mooie wielersport op de voorste rij en ook nog vlak daarachter(Gesink,Mentchov) maar ook helaas door de meerennende supporters. Meer dranghekken en meer motorpolitie die de weg vrijhoudt lijkt me nu echt wel noodzakelijk! mee eens Fred!

Geplaatst door Hans Prakke, 22 juli 2010 21:36:29

DE TOUR

Ben het volledig eens met Hans Prakke.Gewoon aan beide zijden
motorpolitie.

Geplaatst door Guus de Jong, 22 juli 2010 22:08:13

hoeveel motoren?

Gevaarlijk en absurd inderdaad, die zogenaamde supporters. Maar hoeveel motoragenten heb je nodig, en passen er op zo'n 'bergpad', voor al die renners die aan het eind van de beklimming alleen (willen) rijden?

Geplaatst door Jos van Nierop, 22 juli 2010 22:18:15

Motoren...!

...maar dat is toch de charme van het wielrennen? In welke sport kan je zo dicht bij je helden komen als in en bij 'onze'sport. Wát een enge gedachten om bij de koers overal politie neer te zetten. Nog even en je krijgt voetbaltoestanden...!

Geplaatst door André Stuyfesant, 22 juli 2010 23:14:51

Toegangscontrole

Het aardige van een berg is dat er maar één weg naar boven is. Die kun je afsluiten en een verantwoord aantal mensen toelaten. Tellen, net als in een parkeergarage. Bovendien kun je attributen als grote vlaggen e.d. weigeren. Asjeblieft niet nog meer motoren.

Geplaatst door Michel, 23 juli 2010 06:32:01

bergrit

Als je onze eminente verslaggever Dijkstra moest geloven dan zou er wat gebeuren! Eerst op de Soulor, nee dus. Dan op de Tourmalet,
de vonken zouden er afspringen. Iebel word ik van
die man. De Tour was al beslist, grote klasse was die
schijnaanval van onze gele Spanjaard, voer voor de verslaggevers. Jongens kom
nou, het was toch al lang duidelijk. Een waarom leren de Rabo renners niet waar ze in een groepje rijders moeten zitten wanneer je een haag met gekken binnenrijdt. Gesink had gelijk, maar het was zijn eigen schuld.
Eerlijk gezegd heb ik me met de Giro veel meer vermaakt.
Maar goed, smaken verschillen.
wim van eyle

Geplaatst door wim van eyle, 23 juli 2010 09:17:00

Meer motoren!

X factor op een berg, Idols langs de weg; het lijkt erop dat er steeds meer mensen zijn die hun moment of fame willen halen over de ruggen van voorbijrijdende wielrenners op een berg. We hadden al die gek met zijn drietand en het lijkt erop dat uit dat nest meer en meer idioten worden losgelaten. De commentatorcompaan van José de Cauwer merkte terecht op dat hier in de buurt (bij de Tourmalet) kennelijk een gekkenhuis vergeten is zijn poorten te sluiten. De renners lijken gereduceerd tot slechts middel om je voor het oog van de wereld volstrekt belachelijk te maken. Aan supporterisme kleven steeds bedenkenlijker trekjes.
Meer motoren om ze van de weg te houden? Dat levert geheid meer valpartijen met motoren op en dus ook renners. Nee, er zijn andere oplossingen. In de contreien met hoge bergen barst het zomers van de sneeuwschuivers die niets te doen hebben. Kijken of de heren (en een enkele dame in gele bikini) dan nog in bijna blote kont of vlagwapperend een weg willen versperren. Oké, die gebroken enkels zijn vervelend maar als les onvergetelijk, lijkt me zo. Maar ja, tussen droom en daad, daar staan ...

Geplaatst door joep scholten, 23 juli 2010 21:52:16

Motoren en Joep

Je kan precies zien wie op deze site op de PVV stemmen. Wat een griezel zeg die Joep Scholten. Tijdje terug had hij het op dez esite nog over Adolf Hitler. Wat een engerd.

Geplaatst door gerard hiemstra, 23 juli 2010 23:12:40

een vriend

't Is duidelijk. Ik heb er een vriend bij. Mijnheer Hiemstra, Gerard Hiemstra himself. Ik ken hem hem niet maar het moet een man zijn met een diep inzicht in de menselijke geest. Een man om in je hart te sluiten.
Was u dat die in kanariegeel met vraagteken in de ijle sferen van de Tourmalet door het beeld daldeejde?

Geplaatst door joep scholten, 24 juli 2010 00:14:51

Motoren en Joep

Allereerst lijkt het me verstandig dat de heer Hiemstra geen oordeel over personen uitspreekt die hij niet kent.Ik ken Joep scholten zo'n 50 jaar en wat U zegt is onzin. Je kunt iemands uispraken onjuist of onverstanbdig vinden maar zo discussieer je niet met elkaar.
Dan de motoren: meer motoren is ook maar een hulpmiddel. je moet iets doen voor de grote ongelukken gaan gebeuren. Anders niet uistluiten dat je dan maar geen finish op een nauwe bergtop als de Tourmalet legt.
De veiligheid van de rennerts gaat boven alles!

Geplaatst door Hans Prakke, 24 juli 2010 03:06:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web