De Burgerlijke Stand van 15 juni

Tonny van de Dungen (1922)

Ik denk dat het al weer een jaar of acht geleden is dat ik een wielerruilbeurs in Valkenswaard bezocht. Het was er overvol, maar ik vond toch een rustig plekje bij een tafel waar honderden wielerfoto’s lagen uitgestald. Ik haalde er een uit van Henk Lakeman, de Amsterdamse profrenner die in de jaren zestig mijn overbuurman was. Ik liet de foto aan mijn vrouw zien en ik zei: herken je hem nog? Dat is Henk Lakeman, hij won in 1949 de Ronde van Nederland. Plotseling klonk er een stem aan de andere kant van me: “Nee, in 1950, ik weet het zeker want ik reed ook mee.” Het was Tonny van de Dungen, in 1943 kampioen van Nederland bij de amateurs. Ik heb lang met hem staan praten. Het ging niet goed met zijn gezondheid. Ik heb nooit meer iets over hem gehoord. Ik hoop dat hij in goede doen vandaag zijn vierentachtigste verjaardag viert.

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Wim de Ruiter (1951)

Tien jaar reed hij bij de profs, deze in Hattem bij Zwolle geboren renner die we echter kennen als een Zeeuw. Een echte criteriumspecialist die in de jaren zeventig en tachtig alle kleine ploegjes in Nederland afwerkte. Als ik hem zag rijden straalde het plezier van zijn gezicht en hij was geloof ik ook wel een getapte jongen onder zijn collega’s. In de schaduw van het gouden kwartet (Zoetemelk, Kuiper, Knetemann en Raas) reed hij toch een mooie palmares bij elkaar met, ik meen, drie overwinningen.

Door Fred van Slogteren, 14 juni 2006 22:00

Tonnie van den Dungen

Tonnie van den Dungen heeft na je bezoek aan de wielerbeurs van Valkenswaard niet lang meer geleefd.
Hij is namelijk op 14 oktober 1999 overleden.

Geplaatst door William van Peer, 15 juni 2006 16:42:33

tonnie van den dungen

Ik ben Janny Viguurs-v.d. Dungen, de dochter van Tonnie van den Dungen, ik zat zo maar eens te googelen, omdat iemand me vertelde dat er een boek over wielrenners uit zijn tijd zou zijn uitgekomen. Als dat bestaat, zou ik graag de titel weten. Helaas, mijn vader is overleden op 14 oktober 1999. Een hele tijd geleden alweer.
Ik heb nog wat digitale krantenknipsels, naar wie kan ik die mailen??

Geplaatst door Janny Viguurs, 19 augustus 2007 09:50:15

Janny Viguurs

Hallo Janny, Je kunt de krantenknipsels opsturen naar fred@slogblog.nl
Dan zorg ik wel dat ze bij mensen terechtkomen die er blij mee zijn. Het boek dat je bedoelt is óf West-Brabantse Tourrrenners óf het tijdschrift in boekvorm Helden, dat geheel over Brabantse renners gaat. Veel succes! In heel Brabant bij de boekhandel te bestellen.

Fred

Geplaatst door Fred, 19 augustus 2007 10:13:24

Wm de Ruiter 1951

Deze Wim de Ruiter wendde wielrenuitslagen van een naamgenoot Wiel de Ruijter geboren te Meerlo, wonende te Nijmegen voor als de zijne, ten einde een profcontract in de wacht te slepen.Hij nam iedereen bij de neus , vandaar zijn grijns op zijn gezicht.Zo stond ook een palmares een etappe in de ronde van Noord-Holland van de laatste te boek als een van zijn belangrijkste overwinningen.Op Wikipedia nota bene! Er toch maar afgehaald. Van wie ik dit alles weet :3 x raden, van hemzelf bij het profcriterium van Tiel,toen hij met een dikke Porsche kwam aanrijden. Van wie heb je die was mijn vraag, van mijn werkgever was zijn antwoord!Met fietsen had hij die niet bij elkaar kunnen rijden. Ik wel

Geplaatst door Wiel de Ruijter, 06 januari 2013 14:57:17

ALIVE & KICKING!!!

De Raspoetin van het peloton: Wiel de Ruyter, still alive and kicking. Ik had niet anders vewacht!!
Mr. Mr. W.M.H.J. de Ruyter op de slogblog om Wim de Ruiter nog even zijn vet te geven. Zo ken ik hem weer. Mr. Mr., zult u zeggen. Jawel hoor, Wiel voert twee keer de meestertitel; nooit eerder vertoond, maar wel door hem gehanteerd. Hij studeerde twee keer af, een keer in het burgerlijk en een keer in het notarieel recht. Wiel ,een fenomeen en niet alleen op de fiets. Lees daarom mijn verhaal “De Raspoetin van het Peloton”, zoals verschenen in het jubileumboek van TWC Siebengewald en W.I.L. no. 2. Ik heb het vanavond nog eens, tot mijn eigen groot genoegen, nagelezen.
Wiel de Ruyter uit Meerlo, zo worden ze niet meer gemaakt.
By the way, als u iets meer brisants te weten wilt komen over Wim de Ruiter uit Hattem, lees dan Joep Scholten’s Amarcord.

Geplaatst door theo, 06 januari 2013 23:35:34

alive and kicking

Beste Theo,

Dat iemand 2 meester titels voert en dat volgens jou nog nooit eerder vertoond is zegt meer over jou dan over mij ,namelijk onwetendheid. Ik heb niet alleen een dubbele meestertitel maar ben ook kandidaat-notaris.Er is een stilzwijgende afpraak onder juristen om de mr titel enkelvoudig te voeren ook in geval van dat je doctor in de rechten bent, dan blijf je enkel de meester titel voeren. Juristen vinden dat er niets hoger is dan de meestertitel. Dit neemt niet weg,dat je tegenwoordig 4 verschillende meester-titels kunt voeren, de reeds geoemde en die in het fiscale en het Europese recht. Dat je een orthodox bent, bevreemdt me niets na je artikel in je zogenaamde jaarboek van de club TWC Siebengewiebel. Ongekende brutaliteit. De jaren zeventig zijn aan jou voorbijgegaan.Wellicht wordt er er nog aangifte tegen je gedaan wegens belediging, smaad,dan wel discriminatie! Dan heb je nog wat om op te verheugen. Om je nog meer te kunnen kietelen, wil ik je ook nog vertellen dat de coming man van het Nederlandse wielrennen Wout Poels ook nog familie van mij is via mijn moeder, zij zijn beiden Berden uit Blerick,verder is een voorvader van mij Laurentius Moorrees de grondlegger en oprichter van de Bavaria Bier Brouwerij te Lieshout en wat te denken van mijn broer Harry de Ruijter uit Kessel of zijn dochter Anouk.

Geplaatst door Wiel de Ruijter, 07 januari 2013 14:12:52

Meestertitel

Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen, zo heet het toch? Merkwaardig standpunt eigenlijk, want waarom zou je dan eerst een paar jaar naar de universiteit moeten, om daar een klein beetje wegwijs te raken in al die wetboeken die ons landje kent? Je zou bijna geneigd zijn uit te roepen, dat iedere Nederlander wel eens het recht op het voeren van een meestertitel zou mogen claimen wanneer klakkeloos van hem of haar wordt geëist dat hij/zij de wet kent. Overigens heb ik voor mezelf geen behoefte aan die twee letters mr voor mijn naam. Ben zo ook wel tevreden.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 07 januari 2013 18:03:06

Meestertitel

De aanname dat iedereen de wet geacht wordt te kennen, wil niet zeggen dat iedereen de wet kent maar behoort te kennen.Het gemis aan rechtskennis kun je halen bij een deskundige op dit gebied, de mr in de rechten. De rechter zou zonder deze aanname geen recht kunnen spreken, immers een ieder, die verdachte dan wel aangeklaagde is zou zich kunnen verontschuldigen , met ik wist het niet.Dat iemand tevreden is zonder deze twee letters voor zijn naam daar valt niets op af te dingen net zo min als op iemand met die twee letters ervoor. Anders vind ik dat met titels die je bij je geboorte krijgt uit het feodale stelsel en waarvoor je geen inspanningen hebt hoeven getroosten zoals jonkheer, baron,graaf,hertog en prins.Dat stelsel is lang geleden uitgebannen, maar met de restanten ervan zitten we nog in onze maag. Zie erfelijke titels en hoge raad van adel.

Geplaatst door Wiel de Ruijter, 08 januari 2013 16:19:02

Titel

Wiel,hebben we het hier over het WIELRENNEN,of.....??

Geplaatst door Harry Hermkens, 08 januari 2013 16:35:06

Meestertitel (slot?)

Beste Wiel, bedankt voor de les, maar ik heb de indruk dat het Haagse cynisme van mijn woorden je is ontgaan. Groeten.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 09 januari 2013 12:17:05

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web