De Burgerlijke Stand van 11 juni

Frans Slaats (1912, overleden 06.04.1993)

De Tilburger Frans Slaats, die het grootste deel van zijn leven in Waalwijk woonde, was in de jaren dertig zowel op de weg als op de baan actief. Hij was een uitstekend zesdaagserenner en hij was een sterke tijdrijder. Op 29 september 1937 verbeterde hij in Milaan het werelduurrecord met een afstand van 45 kilometer en 563 meter. Hij kreeg daardoor contracten over de hele wereld en dat had voor hem vergaande consequenties. Toen de Duitsers op 10 mei 1940 ons land binnenvielen, zat Frans in Zuid-Amerika. Pas in 1944 keerde hij bij zijn gezin terug. Geen idee wat hij in die jaren gedaan heeft. Na de oorlog heeft hij nog even gekoerst, maar de grote klasse was er niet meer. Na zijn carrière was hij vele jaren bestuurlijk actief in de KNWU en hij leeft in de herinnering voort als een sympathiek en integer mens.

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Marco Vermeij (1965)

Deze oud-renner uit Lisse is een avontuurlijke jongen. Hij koerste bij voorkeur in het buitenland. Hij maakte lange reizen naar Amerika en Australië om daar te koersen en zo de kost te verdienen. Als prof reed hij voor de Franse ploeg Chazal, nu nog bekend als AG2R. Hij is nog steeds actief als veldrijder, maar dat komt omdat hij met zijn eigen handelsonderneming de vertegenwoordiging heeft van Empala, een bekend merk veldritfiets. Verder werkt hij als vertaler vanuit het Engels, Frans en Duits. (© Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 10 juni 2006 22:00

frans slaats

mijn vader is in waalwijk geboren en dus geen tilburger.
met vriendelijke groet,
Jules Slaats

Geplaatst door jules slaats, 13 juni 2006 19:18:09

Frans Slaats

Beste Jules, Excuses voor de vergissing. Ik zou in Wieler Revue wel eens wat aandacht aan je vader willen geven. Als je er wat voor voelt om daar aan mee te werken, stuur dan even een mailtje naar fred@slogblog.nl Dan neem ik contact met je op.

Groet!

Fred van Slogteren

Geplaatst door Fred van Slogteren, 13 juni 2006 20:21:13

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web