De Burgerlijke Stand van 9 juni

Piet van der Horst (1939)

Op 17 augustus 1961 werd deze renner professional, nadat hij in het voorjaar als amateur de klassieker de Ronde van Overijssel had gewonnen. Ik weet niet wat deze zoon van een beroepsrenner uit de jaren dertig zich had voorgesteld, maar wat hij zich heeft voorgesteld is er niet uitgekomen. In drie seizoenen reed hij een enkel prijsje en zijn optreden in de Ronde van Spanje van 1962 werd ook geen succes. Ik zou wel eens willen weten hoe hij dat zelf ervaren heeft en hoe hij er op terugkijkt? Misschien zijn er bezoekers van deze weblog die dat weten? Wellicht Eddy Knobel? Van der Horst was er één van Klundert en dat is volgens mij de Zuidwesthoek.

Door Fred van Slogteren, 8 juni 2006 22:00

Proficiat met je 75e verjaardag.
Dus zowat 60 jaar geleden kruisten wij de degens.
Hoop dat het goed met je gaat.
groeten Henk

Geplaatst door Henk Rasenberg, 09 juni 2014 10:00:12

Hennie van Gent

Van mening zijnde dat Hennie van Gent vandaag zijn 80e verjaardag vierde, heb ik getracht hem met dit heugelijke feit te feliciteren. Helaas heb ik hem niet aan de lijn gekregen, want de " jonge " veteraan was aan het trainen. Zijn vrouw Tinie was wel thuis en vertelde dat hij gisteren 9 Juni verjaarde. Zij vond het fijn dat ik eraan gedacht heb,en zal mijn felicitaties overbrengen. Ja Hennie van Gent,de geboren Leidenaar, woonachtig in Oude Leede ( Gem. Pijnacker) heeft nog een droom, eens wereldkampioen te worden, om zijn 3e plaats bij de 75 jarige van enkele jaren geleden te verbeteren. Die wedstrijden worden jaarlijks in Sint Johann te Oostenrijk gehouden, onder auspiciën van de UCI, De goegebekte van Gent heeft in het verleden goede resultaten geboekt bij de Amateurs en tot zijn 50e in deze categorie gereden, om vervolgens jarenlang ploegleider bij de Spartaan t e zijn geweest, vertolkte hij deze functie bij de Sponsorploeg "De Wit - Vrolijk" in de jaren 1988 t/m 1995. Met uitstekende resultaten, vraag het maar aan de renners en rensters, ( oud) Herman Bakker, Marco de Hoed, en de dames Petra de Bruijn, Ingrid Haringa, de Gezusters Lutke - Schipholt en vele anderen. Hij was niet alleen ploegleider, masseren deed hij ook uitstekend. Onlangs bij de Jaarvergadering der RWV de Spartaan werd hij voor zijn vele verdienste voor de wielersport en de Spartaan in het bijzonder ERELID van die club! Toch is het merkwaardig dat zo'n kleurrijk figuur, ja nog dagelijks, afgetraind als een Junior, niet in de Burgerlijke Stand van deze Slogblog vermeld staat, Fred is er nog ruimte ? Hij heeft zo'n vermelding dubbel en dwars verdient! Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 10 juni 2015 21:33:41

Hennie van Gent

Volgend jaar staat hij er bij, Theo. Gr. Fred

Geplaatst door Fred, 11 juni 2015 05:31:49

de wit vrolijk

In mijn beleving en herinnering (en wellicht op te zoeken krantenknipsels)is Theo ten Dam zo'n 10 jaar abuis, vrees ik. Vanaf 1978 heb ik ze wel gezien, de overwegend witte truien met een her en der rood en blauw streepje. Maar niet tot in de 90-er jaren. Petra de Bruin heeft volgens mij (net zo min als Ingrid Haringa) voor deze ploeg gereden. Ook de meisjes Cynnthia en haar zus ....? niet.

Geplaatst door marcoV, 11 juni 2015 20:43:38

Sandy...

zo heette de zus van Cynthia Lutke Schipholt. Hun vader en ik werkte destijds bij de zelfde werkgever.

Geplaatst door marcoV, 11 juni 2015 22:01:12

De Grijze Gruit

Geattendeert door Piet van der Meer, besloot ik, ja het inmiddels gisteren, even onze jarige Han de Gruiter, mijn bijna buurman, ruim gemeten te gaan feliciteren met zijn 81e geboortedag.Bij zijn huis aangekomen stond ik enige momenten voor zijn openstaande tuinhek, Han had mij niet in de smiezen, daar hij bezig was met en vijftal jonge buurkinderen, die hij verwende met bonbons, toen hij zag presenteerde hij mij ook zo'n bonbon, van maison van Kempen, die ik moest weigeren gezien ouderdoms suikerziekte, maar vroeger had ik zeker een genomen.Ik feciteerde Han met zijn verjaardag, en uit zijn huis sleepte hij enkele stoelen om in zijn voortuintje van het mooie weer te genieten. Han heeft enige tijd terug in deze slogblog vermeld, dat zijn huis de "Zoete Inval" is voor deze kinderen van buitenlandse afkomst, en merkte dat Han een sociaal meelevend persoon is voor zijn meestal veel jongere buren, die "Buurman Han "op handen dragen, zijn voortuintje stelt hij gratis beschikbaar als fietsenstalling en vrouwen van Surinaamse, Turkse, Nederlandse en zijn directeburen zijn Poolse mensen. Er kwam een bakvis van ik dacht dat zij ca. 17 jaar was, Han feliciteren met zijn verjaardag, dit meisje slechts 3 jaar in Nederland sprak perfect Nederlands, en moest nog 14 jaar worden.Al deze personen trakteerde hij op heerlijke boterkoek. Ik was voornemens een uurtje te blijven, echter het was bijna 21.00 uur toen ik mijn jack weer aantrok, om bij mij thuis te gaan eten. Bij het afscheid beloofde ik Han, dat ik hierover een stukje op deze slogblog zou schrijven, wat ik hiermede heb gedaan. Je bent weliswaar nooit geen wielrenner geweest van onze sport, maar desondank zeg ik dat ik tijdens dit bezoek veel heb geleerd van jou omgang met al die nieuwe Nederlanders. Je houd er niet van om eens in het zonnetje gezet te worden, nu kerel jij verdient dit zeker, ben verheugd met het bezoek van ( inmiddels ) gisterenmiddag/avond. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 11 juni 2015 23:02:35

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web