Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Ik heb twee Zielemans. Mijn eerste – jullie kennen mijn probleem – is zo ver weggestopt onder een hele stapel andere racefietsen dat het me een dag zou kosten om hem tevoorschijn te halen. Ik vermeld die fiets echter wel, omdat hij van Piet de Bruin is geweest. Piet de Bruin? Wie is Piet de Bruin? Nou, eigenlijk niemand in het bijzonder, maar hij is de broer van Petra de Bruin, wereldkampioene 1979 bij de vrouwen en dat straalt dan ook een beetje op de familie af.
Gelukkig heb ik sinds ...

... kort nog een Zieleman. Brandweerrood met wit. Opgebouwd met Shimano, maar de commandeurs en de naven zijn weer van Campagnolo. Mooi is de ingegraveerde merknaam bij de schouders van de voorvork en bij de zadelstropverbinding.
Een Zieleman is echt wel iets bijzonders. Ko Zieleman is een van die vermaarde Amsterdamse framebouwers die heel wat kampioenen op de fiets heeft gezet. Hij is zelf ook wielrenner geweest deze ronde Amsterdammer uit de Amsterdamse rivierenbuurt. Hij was een verdienstelijke amateur in de jaren vijftig. Hij had zeker talent, maar hij was niet altijd even serieus. Daarom leeft hij meer in de herinnering voort door het feit dat hij de zwager was van de al lang overleden Tourrenner Hein (Tarzan) van Breenen, dan door zijn eigen prestaties. Maar zo weinig serieus als hij als renner was, zo’n Pietje Precies is hij later als framebouwer geworden. Iemand met oog voor detail.
Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 6 juni 2006 8:00

zieleman

ik ben een oud renner en reed op zieleman ze fietsen,
ben op zoek naar een fiets uit de jaren 80, kan iemand me helpen?
Ron

Geplaatst door ron knaap, 20 juni 2006 21:19:07

Zieleman

Beste Ron,
Op dit moment, 8 oktober, staat er een mooie originele Zieleman op www.marktplaats.nl

Geplaatst door Ferdi Keulen, 08 oktober 2006 18:45:56

zieleman

Hallo...

Ik heb 18 jaar geleden een zieleman gekregen.
Heb er maar een paar keer op gefietst en daarna altijd zuinig bewaard omdat mijn opa altijd zei dat het een bijzondere fiets was met handgemaakt frame.
In het stuur staat compagnolo...en nog wat andere teksten.
Ook staat er KZ in het frame.
Ik kom er achter dat er ook liefhebbers bestaan voor het merk zieleman.
Nu wil ik mijn fiets graag verkopen op marktplaats of op welke wijze dan ook maar ik weet niet wat voor waarde deze fiets nog heeft.
Zou iemand die dit leest mischien op marktplaats willen kijken en mij helpen de waarde te achterhalen of advies willen geven over een evt vraagprijs.
Wat is deze fiets waard en wat kan ik daar voor vragen?
Hij is nog helemaal in orde.
Ik vind het ook wel leuk als hij naar een liefhebber gaat ipv dat hij alleen maar in mijn schuur staat.
Hoop dat iemand mij eerlijk wil helpen.
Mijn fiets staat nu op marktplaats, voor wie even kijken wil... vriendelijk bedankt!

Groeten Judith.

Geplaatst door Judith, 30 maart 2007 09:17:29

type special

ik ben de trotse bezitter van een van de laatste door ko gebouwde fietsen. Een type special met campa record, volledig in orginele staat (behalve de bandjes).
Ik rijd er zelf niet meer op maar ze staat te glimmen in de garage.
Ik vind het er leuk om mensen te zien die de zelfde liefde voor fietsen hebben. Geniet van je velo!

Geplaatst door Floris, 01 april 2007 18:01:13

het zielemangevoel

Ik heb sinds 1976 een Zieleman. Toen een prachtige rooie fiets. Een kleur die aanvankelijk zeldzaam was, maar met de opkomst van de Raleighs kwamen er steeds meer rooie fietsen in het peloton. Toen het in 1990 tijd was om mijn fiets eens goed op te knappen heb ik hem in twee kleuren laten spuiten: donkergroen met licht apricot. Toen Ko na 5 maanden belde dat hij klaar was (bij Ko ging het niet zo snel) vroeg ik of hij mooi geworden was. In sappig Amsterdams antwoordde hij: Dat kan ik niet zeggen nee. Hij is wel apart!
Inmiddels is de fiets sinds vorig jaar weer rood en ziet er uit als nieuw. Ik kan geen afscheid nemen van deze zo prima sturende fiets. Het is ook de verbinding met mijn Amsterdamse tijd.
Overigens rijden nog veel van mijn oude makkers (indertijd roeiers bij Nereus) op een Zieleman.
Mijn beide zoons overigens ook. Twee jaar geleden twee oude Zielemanfietsen voor € 70 de twee op Marktplaats gekocht. Daarna per fiets € 500 geïnvesteerd. Maar nieuw gespoten en met de nodige nieuwe (deels tweedehands) onderdelen zien ze er weer prachtig uit.
En last but not least: mijn vrouw rijdt ook af en toe nog op een karretje van Ko. Alleen mijn dochter nog niet. Maar dat gaat ongetwijfeld komen.
Ik heb goede herinneringen aan het werkplaatsje van Ko. Je werd altijd begroet met "Dag heer!" en afrekenen contant en in ronde bedragen. Zijn vader was in heel het land beroemd voor het spaken van wielen en had altijd een grote bolknak in het hoofd.
Ja, allemaal nostalgie...........

Geplaatst door Peter van der Toom, 30 mei 2007 10:48:30

het zieleman gevoel van Peter van der Toom (en zijn gezin)

Peter,

ik kocht een jaar eerder mijn Zieleman en hoewel daar voor mij wel nostalgische gedachten aan kleven (de Elfstedentocht een jaar eerder waar ik mijn beide neven op een Zieleman zag fietsen waarna ik pas tevreden was toen ik er zelf een kon aanschaffen na een zomervakantie nachtwerk bij de PTT) ben ik inmiddels qua fietsen een paar stadia verder. M'n zwart gespoten Zieleman is dan ook beschikbaar. Wellicht kun je nog wat investeren ten behoeve van je dochter...?

Geplaatst door Peter Marseille, 28 augustus 2007 16:06:38

oude zieleman

Voor nostalgische gedachten heb ik ook nog een zieleman fiets beschikbaar. Zo'n 30 jaar geleden 2e hands gekocht van een baanrijder. Daarna heb ik hem verder afgemonteerd met shimano 600. Ik kwam er pasgeleden achter dat het framenummer 27 is, dus waarschijnlijk een hele oude. Ik zoek er een liefhebber voor.

Geplaatst door Joost, 04 september 2007 19:25:16

zieleman

het gaat om niks en ik heb ook geen zieleman te koop of zo, maar wil peter van der toom er even op wijzen dat sinds 1921 de gebroeders bustraan hun rih-frames en
-fietsen bouwden en verkochten in alle kleuren; als je maar wel rood nam.

ik wil er, toerend op mijn rode race-rih van 1958, maar mee zeggen dat enkele decennia voor het zielemanrood toppers als schulte (jaren dertig}, post en wie al niet meer al op een 'rooie rih' reden.

dus wat eerder 'rood' in het peloton dan pvdt meende.

Geplaatst door bertus raats, 05 september 2007 09:24:05

Zieleman te koop?

Weer eens een bezoek gebracht aan deze site en ik stel vast, dat er onthechte Zieleman-liefhebbers zijn en dat er een gelukkige Bustraan-adept rood rondfietst.
Voor de eerste categorie (Peter Marseille en Joost): ik heb best wel belangstelling voor nog een Zielemannetje. Zouden jullie wat bijzonderheden zoals framehoogte aan mij willen mailen. Dan reageer ik daar weer op. Mijn mailadres is: pvdtoom@wanadoo.nl
En Joost, volgens mij is Ko pas begin jaren 70 framenummers aan zijn fietsen gaan toekennen. Ik heb hier een fiets met eerst het jaartal (76) en dan het fietsnummer, een fiets met 7 cijfers waar ik niets van kan maken, en een fiets dat geen nummer heeft. Jouw 27 is waarschijnlijk een heel vroege fiets en om Bertus af te troeven uit 1827.
Ik hoop van jullie te horen.
Groet!

Geplaatst door Peter van der Toom, 05 september 2007 11:08:04

Voor de liefhebbers

Op het moment heb ik een Zieleman baanfiets type special op Marktplaats te koop staan, misschien iets voor de liefhebber? Ik ben er sinds vandaag achter dat het een fiets voor de verzamelaar is. Er ging een belletje rinkelen toen de prijs zo fors omhoog ging. Kan iemand mij iets meer informatie verschaffen over deze fietsen?

Geplaatst door Niels, 05 februari 2008 20:40:56

fietsen.

In de 50er jaren waren er verschillende raceframe bouwers.De bekendste was R.I.H ,er was een JOCO , een AANDEWIEL , een NIEUWENHOF ,een
VITTORIO (jan groot alkmaar)
een JAN DE REUS , en een BERGH SPORT (jaap van de Bergh)Dit was zón beetje amsterdam, elders waren er natuurlijk veel meer.

Geplaatst door Will.A.Leeners, 25 maart 2008 12:12:09

Jan Nieuwenhof Amsterdam

Tja dan heb ik een baanfiets van hem, maar ik kan niets over de man vinden. Behalve dat hij in de 2e boomdwarsstraat 14 zat.
Graag zou ik meer over deze framebouwer willen weten.

Geplaatst door vincent van de velde, 03 juni 2008 16:41:51

Andr'e

Jan Nieuwenhoff zat, van ver voor de oorlog, tot zijn overlijden, ongeveer in 1964, in de Tweede Boomdwarsstraat. De beroemste renners op Nieuwenhoff waren Hein van Breenen en Henk Faanhof. Als je meer wil weten over de geschiedenis van Nieuwenhoff neem dan contact met genoemde Faanhof op. Henk woont op de Amsterdamse Westerstraat.

Geplaatst door Andr;e Stuyfesant, 04 juni 2008 11:45:06

Nieuwenhoff

Jan Nieuwenhoff zat, van ver voor de oorlog, tot zijn overlijden, ongeveer in 1964, in de Tweede Boomdwarsstraat. De beroemste renners op Nieuwenhoff waren Hein van Breenen en Henk Faanhof. Als je meer wil weten over de geschiedenis van Nieuwenhoff neem dan contact met genoemde Faanhof op. Henk woont op de Amsterdamse Westerstraat.

Geplaatst door Andre Stuyfesant, 04 juni 2008 11:46:40

race fietsen

een van de eerste racefiets merken was sloeqie fietsen , die werden in de 30er jaren gebouwd en verkocht in de Hartenstraat door ome Jan Sybrands (oud erelid a.s.c de Germaan) tevens oud wielrenner.

Geplaatst door Will.A.Leeners, 27 oktober 2008 19:37:58

ZIELEMAN

Ik zoek een Zielman fiets en hoop er een te vinden.

Geplaatst door Jonathan, 10 mei 2009 14:17:39

Zieleman

Ik heb nog een Zieleman staan. Lang niet meer bereden maar zoiets doe je ook niet zomaar weg. Type Special (begin jaren 80). Wit met verchroomde voor- en (volledige) achtervork. Niet alle onderdelen zijn even bijzonder, maar wel derailleurs van Campagnolo (Record), remmen Shimano Dura Ace en stuurpen met "Zieleman" (groot) ingegraveerd.

Geplaatst door Edwin, 25 mei 2009 20:08:05

hi "zieleman"

Ik las net dat jij nog een zieleman hebt staan. Ik ken het als de racefiets van mijn vader, ik en mijn broer er achter aan op de "basis" peugot ;).
Ben nu wat groter, en zou graag mijn eigen hebben.

Mocht u / jij hem nog hebben, dan hoor ik het graag.

Gegroet
Jan,

Jtwee2@hotmail.com

Geplaatst door Jan, 29 juni 2009 00:58:59

Zieleman Special

Als je nog een echte zieleman special fiets hebt, dan heeft mijn vader zeer zeker interesse. Wat vraag je ervoor, met vriendelijke groet Danny Janmaat

e-mail: DJ.Artistic@gmail.com

Geplaatst door Danny Janmaat, 06 augustus 2009 08:27:20

decals

ik heb een blauwe zieleman gekocht, maar die is wel aan een spuitbeurt toe.
nu heb ik geen originele decals ervoor.
ik zoek de witte, en eigenlijk ook het voorplaatje.
weet iemand waar ik die kan vinden, of heeft iemand nog wat liggen?

alvast bedankt,
vera

Geplaatst door vera, 01 februari 2010 19:48:41

Rih framenummers

iemand enig idee wat betreft
deze framenummers
128T
148K

aan de fietsen te zien
zijn ze behoorlijk oud

Geplaatst door manders, 05 oktober 2010 16:24:02

Rih framenummers

Heer Manders,even contact opnemen met Willem van der Kaaij van Rih tel 020-6242303 hij weet het wel .

Geplaatst door Hans Middelveld, 05 oktober 2010 18:16:29

Ko Zielemanfiets te koop

Hoi daar,
Ik heb een Ko Zielemanfiets, opgebouwd uit vnl Campagnolo onderdelen.
Hij was blauw toen ik hem kreeg, heb hem kaalgeschuurd en daar bleek rood onder te zitten. Vervolgens met blanke lak overheen gegaan en daar zit nu oppervlakkige roest op. Stuur, sluitring, voor- en achterderailleur, wielen en wielassen Campagnolo, Sugino voortandblad (waar de trappers aanzitten>>ben niet zo'n wieleraar).
Doe een mooi bod, ik wil hem kwijt!

Geplaatst door Maria Anna te Riele, 13 maart 2011 17:03:32

Zieleman

Hallo allemaal , ook ik heb een Zieleman speciaal, gevonden op straat bij het huisvuil in Amsterdam langs de Amstel nog geen km van de winkel waar Ko de fietsen ooit bouwde Regge straat 34.
De witte lak was er zo slecht aan toe dat ik de fiets heb ontdaan van alle verf en daar kwam een chroom frame onder vandaan en na flink poetsen staat de fiets staat nu te blinken .Ik had de originele stickers ( naam ) er nog op gelaten maar ook deze verwijderd gezien de slechte status en vervangen door nieuwe stickers deze heb ik op mijn werk laten maken , het is niet origineel maar misstaat zeker niet.Ik heb namelijk gesproken met de dochter van Ko Zieleman deze heeft nog steeds een fietsen zaak op de Regge straat 34 maar doet niks meer met Zieleman fietsen dus ook geen stickers meer verkrijgbaar , er hing nog wel 1 Zieleman frame als stille getuige.
Ik vertelde dat ze trots kan zijn op de fietsen van haar vader die wereldwijd bekend zijn , dat was ze ook en vertelde dat Ko Zieleman nog steeds leefde , ik zei doe u vader de groeten en reed met een bijzonder gevoel weg op mijn Zieleman

Chris

Geplaatst door Chris, 10 juli 2011 08:56:32

Zieleman Decals

er is een Decal maker in de USA dat heeft beschikbarre de decals van Zieleman. Ik kwan over dit te weten van framebuilder, ik winkel zal ik mijn nieuw Zieleman. ik zal opnieuw posten zodra ik word verteld hoe te om de contacteren om de bladen kopen. Gelieve te vergeven mijn slechte taal, I'm dat een online vertaler gebruikt
Marty

Geplaatst door Marty, 11 augustus 2011 16:05:31

zieleman te koop

tk zieleman race fiets 1976 staat op marktplaats als nieuw tel 0299-645570

Geplaatst door deelstra, 08 december 2011 11:17:57

Zielman te koop

Ik heb een Zieleman fiets uit de jaren 70-tig. was ooit geel en afkomstig van de vanNelle wielerploeg.
Ik heb het frame door Ko persoonlijk laten opknappen ergens in de jaren 90-tig. Nieuwe vorkkroon, gesoldeerde commandeurs, 2x bidonhoudersnokken, fietspompnok, kleur zwart en prachtig nieuw balhoofdplaastje.
Ko was toen al gestopt, heeft mijn frame nog gedaan als hobby. Zeker een van z'n laatste. De winkel was toen al dicht. Na de opknapbeurt heb ik er nauwelijks op gereden het frame is dus puntgaaf.
Ik heb er oa. 2x de Marmot op gereden en misschien wel 20.000 km.
Het is te koop. Voor de echte liefhebber die er een mooi prijs voor biedt. Nu staat het te verstoffen in de schuur. Het is een kunstwerk met historie dat beter verdient.
a.j.bloemendal@hva.nl

Geplaatst door Albert Jan Bloemendal, 10 december 2011 16:47:58

Ko Zieleman

In de oude zaak van Ko in de Reggestraat 34 (nu beheerd door schoonzoon Ger Groenewegen)staat een blauwe Zieleman bouwjaar 1984 te koop afgemonteerd uiteraard met oa Campagnola en nog in de orginele lak!

Geplaatst door Rob ten Have, 19 januari 2012 23:43:32

Zieleman

Ik heb de zieleman van mijn vader gekregen toen hij overleed. Deze fiets staat nu al 27 jaar in de garage te verfstoffen.
Mijn vader kocht de fiets waarschijnlijk in 1968 of 1969. Hij kocht hem van een bekende wielrenner uit waarschijnlijk Haarlem.
Ik zie dat er echte liefhebbers bestaan voor deze fietsen en ik zou erg blij zijn als deze fiets een eigenaar krijgt die er net zo verzot op is als mijn vader was.
Heb je interesse, dan hoor ik het wel.

Geplaatst door Katja Drenth, 28 maart 2012 13:15:55

Zieleman

Mijn mailadres is katjadrenth@hotmail.com

Geplaatst door Katja Drenth, 28 maart 2012 13:17:41

Nieuwenhoff

Aangeboden orginele fiets van tour de france rijder Hein van Breenen .1953 en Henk Faanhof 1947

Orginele niewenhoff gebouwd in de 2e boomdwarsstraat door JNA ,collectors item alle orginele onderdelen
in goede staat

Geplaatst door Fred, 20 mei 2012 18:37:26

Nieuwenhoff

Beste Mijnheer Fred, achternaam ontbreekt helaas, gezien dat U in het bezit bent van 2 originele fietsen van het merk " Nieuwenhoff " uit Uw relaas blijkt niet dat het om racefietsen gaat, echter het zou mij verbazen als dit niet het geval zou zijn. Ja een racefiets waarop Henk Faanhof reeds in 1947 fietste, misschien is hij op deze velo wel Wereldkampioen op de weg, geworden in Kopenhagen in 1949, de etappe die hij won in de Tour de France, jaargang 1954, bereed hij een op ander merk , dacht dat dit " Locomotief " was.De fiets van Hein " Tarzan " van Breenen, anno 1953, waarvan op het circuit te Zandvoort, een bocht naar deze kanjer werd vernoemd, zijn beide antiek. Een voorstel mijnerzijds zal kunnen zijn: Stel ze ter beschikking aan een " Wielermuseum " met een groot boord aan de bovenbuis, waarop staat geschreven " Fred " en de achternaam vanzelfsprekend ook, want uit niets blijkt, dat U er geld voor wilt hebben. Jarenlang zal U naam voortleven in dit museum en de wielerhistorie, zeg zelf is dit geen goed idee!, we wachten af? , gegroet allemaal.Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 21 mei 2012 21:52:27

Tarzanbocht

Prachtig verhaal Theo,en waarom zou de bocht op Zandvoort niet naar Hein van Breenen genoemd kunnen zijn?
Op internet vond ik een andere uitleg. Niettemin Theo, leuk verhaal

Tarzan bocht: De benaming van de "wereldberoemde" Tarzanbocht is afgeleid van de wals die men gebruikte om het hete asfalt van het Zandvoortse circuit plat te maken. Deze wals, Tarzan genaamd, is de echte naamgever van de Tarzan bocht. Het meeste bekende verhaal echter is de mythe dat op de plaats waar tegenwoordig de Tarzanbocht ligt, vroeger "illegale" volkstuintjes waren die weg moesten voor de bouw van de Zandvoortse racepiste. Een man, bijgenaamd Tarzan vanwege zijn abnormaal grote postuur, wilde beslist niet dat zijn tuintje moest wijken voor de bouw van het circuit. Pas toen burgemeester Fenema hem beloofde dat de Tarzanbocht naar hem werd vernoemd koos de tuinder toch eieren voor zijn geld.

Geplaatst door Jan Quax, 22 mei 2012 02:05:55

Nieuwenhoff

...genoemde Fred heeft wel degelijk een Nieuwenhoff! Een prachtexemplaar. Ik weet dat want heb hem zelf gezien. Het is inderdaad de fiets van wijlen Hein van Breenen. De vader van Fred, een buurman van Hein, heeft deze fiets van Van Breenen gekregen. De Nieuwenhoff, kompleet uit de jaren 50, staat al meer dan vijftig jaar ergens in een garage te verstoffen. Mochten er liefhebbers zijn: op mijn site www.stuyfssportverhalen, staan daarvan foto's. (bij het verhaal 'De fiets van Hein'. En wat een onzinnig voorstel van Theoom die fiets te schenken aan een museum! Even ter herinnering: ooit stond in Lelystad een sportmuseum waarvoor héél veel beroemde sporters hun dierbare relikwieen aan af hadden gestaan. Enige jaren later gingt dat museum dicht en al de sportschatten stonden op Marktplaats. Zo kon roeier en gouden Olympsich medaillewinnaar zijn eigen, door hem geschonken roeispanen terug kopen. Ook ik heb op mijn zolder het nodige historische sportparefarnalia staan (na te vragen bij Jan Zomer) maar in geen duizned jaar zou ik dat schenken aan zo'n museumpie. Ik sla het liever kapot...!

Geplaatst door André Stuyfersant, 22 mei 2012 13:30:20

Nieuwenhoff 2

...het was roeier Jan Wienese die zijn roeispanen kon terug kopen.

Geplaatst door André Stuyfersant, 22 mei 2012 14:39:26

Nieuwenhoff

Beste Mijnheer Andre Stuyfersant, bent U zo geweldadig doordat U ervaren hebt, door eens gegeven spullen, later terug gekocht konden worden. Ik heb een andere mening, want niet ieder persoon die een sportparefarnalia afstaat, wat betekent dit woord eigenlijk,ik kan het niet vinden in de " van Dale, jaargang 1976", zal wel over sportdocumenten of onderdelen zijn inzake de sport, of iets degelijks, Je kan altijd eisen wanneer je iets terbeschikking stelt aan e.e.a. instantie, bij een eventueel faillisement, of bij ontbinding van zo'n musaeum, dat het ter beschikking gestelde object terug gegeven wordt aan de schenker, maar kapot slaan is wel erg rigoureus, zo zit ik gelukkig niet in elkaar, al hoewel ik ook vele desillusies heb meegemaakt in mijn sportleven, dat beterft niet alleen het wielrennen, ook de voetbal, honk-en softbal heb ik menig teleurstelling te verwerken gekregen,maar dacht altijd maar: Doe goed en zie niet om, en dat is voor mij nog heilig!. Ik groet U allen Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 22 mei 2012 22:00:58

parefamalia

beste Theo, denk dat je even moet zoeken onder parafernalia, zonder de toevoeging sport.
http://ctb.kantl.be/event/2002/parafernalia.htm

Geplaatst door marco V, 23 mei 2012 06:25:12

De Stok van Beuke

De springstok van mijn oudoom Beuke Beukema, fierljeplegende, ging ook niet naar een sportmuseum. Hij staat nu bij ons in de tuin als vlaggenmast. Met uiteraard de vlag met pompeblêdden in de top.
Frieslan Boppe!

Geplaatst door Gerard Hiemstra, 23 mei 2012 07:32:01

Jan Wienese

Het was nog veel erger. Het waren niet de roeispanen die Jan Wienese kon terugkopen maar de skiff waar hij olympisch goud mee heeft gewonnen.

Geplaatst door William van Peer, 23 mei 2012 07:49:53

Nieuwenhoff van Hein

..de vader van Fred is Appie Frantzen, die meer dan zestig jaar de naaste buurman van Hein van Breenen was. Op één van de inhuldigsfoto's, toen Hein terugkwam uit de Tour van 1953, staat Appie pontificaal in beeld. Ik kan Bap geruststellen: zowel Fred als zijn ouders behoorden tot de intimi van Hein. En de door Hein geschonken fiets aan Appie, is een 'plaatje'. Een regelrechte collectorsitem.

Geplaatst door André Stuyfersant, 24 mei 2012 20:39:30

Tarzan 2

DE datum dat Het Parool verschijnt is Zaterdag 26 mei,
met de zuster van Hein van Breenen , gr Fred.

Geplaatst door Fred, 24 mei 2012 20:42:21

zieleman te koop

RACEFIETS CYCLES KO ZIELEMAN “Type Special” , model Classic 1993.
Een van de laatste door meesterconstructeur KO ZIELEMAN op maat gemaakte koersfietsen. Kleur: Geel met groene letters. Hoog: 64 cm. Crankstel, naven, versnellingsapparaat, remmen: Campagnolo “Giubileo Cinquanta Anni”. Wielen: AWA Belgium. Zadel: Brooks “Colt”. Stuur: Cinelli. Nog helemaal in goede staat en weinig op gereden. Echt een uniek collectors item! vraag er dan ook 850,- voor. Iemand met interesse? graag reageren! gijsmillaard@hotmail.com

Geplaatst door Gijs, 18 juni 2012 11:59:08

Ko Zieleman te koop!

Goedemiddag,

Ik ben werkzaam in een Personal Assistant bedrijf. Voor onze klant zoek ik een fiets liefhebber die ik blij zou kunnen maken met een KO ZIELEMAN racefiets (perfecte staat!). Ik hoor graag of iemand hierin geïnteresseerd is en welke prijs er geboden kan worden op dit collectors item (vanaf € 950,00)!

Mvg,
Lotte

Geplaatst door lotte, 27 juni 2012 08:18:43

Ko Zieleman te koop!

Ik zie dat ik nog wat informatie ben vergeten.

RACEFIETS CYCLES KO ZIELEMAN “Type Special” , model Classic 1993.
Een van de laatste door meesterconstructeur KO ZIELEMAN op maat gemaakte koersfietsen. Kleur: Geel met groene letters. Hoog: 64 cm. Crankstel, naven, versnellingsapparaat, remmen: Campagnolo “Giubileo Cinquanta Anni”. Wielen: AWA Belgium. Zadel: Brooks “Colt”. Stuur: Cinelli.

De fiets is dus nog in zeer goede staat! Wellicht zit ik te hoog met € 950,00 (zie vorige bericht).
Onze klant vindt het vooral belangrijk dat hij naar een echte liefhebber gaat voor een goede prijs.

Mocht je interesse hebben dan hoor ik het graag!

Mvg,
Lotte

info@fetchamsterdam.nl

Geplaatst door lotte, 27 juni 2012 12:26:24

Nieuwenhof

Voor de gene die interesse hebben ik heb een Nieuwenhof type Wereldkampioen te koop.

Geplaatst door Wido de Vries, 06 juli 2012 20:23:11

Amsterdamse racefietsen

Beste wielrenliefhebber,

Zelf ben ik sinds korte tijd geïnteresseerd geraakt in stalen racefietsen. Rijd mijn wekelijkse ritjes op een Champion Mondial uit 87 en een Koga fullpro uit 81 waar Peter Winnen de Alpe d'Huez mee heeft gewonnen.
Ik ben nu op zoek naar een mooie stalen Amsterdamse ros. In onze hoofdstad waren er meerdere framebouwers. Bij mij om de hoek in de Reggestraat zat Ko Zieleman. in de Wetserstraat zat Rih van de heer Bustraan. Maar ook tegenwoordig minder bekende framebouwers zoals Nieuwenhoff, Jabo, Peka, Joco, Presto, Aandewiel en Jan de Reus.

Graag zou ik een originele Amsterdamse fiets willen hebben uit de 50-60-begin 70-er jaren, het liefste met een mooie race historie. Heeft u nog zo een fiets op de zolder of in de schuur, neemt u dan contact met mij op. Graag kom ik langs om te kijken en dan komen we er hopelijk uit.

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite.

woutervanwijk@hotmail.com

Geplaatst door wouter van wijk, 19 september 2012 09:11:20

Nieuwenhoff fiets

Hallo Wido,
Heb je de nieuwenhoff nog

Geplaatst door rene, 22 oktober 2012 20:29:24

zieleman baanfiets

Sinds kort ben ik in het bezit van een gouden zieleman baanfiets,type special, cinelli stuur, sugino cranks en een verchroomde voorvork. Er zit zelfs een leren zadel op met val beschadigingen. Kan iemand mij meer info over deze fiets doen toekomen?

Geplaatst door brian, 29 oktober 2012 20:34:21

Zieleman te koop

Mijn Zielleman staat nog steeds te koop. Maat 60. Frame in Top conditie (zie onder). Groep een rommeltje mooi oud spul. Witte (!!) Modolo remmen..

Ik heb een Zieleman fiets uit de jaren 70-tig. was ooit geel en afkomstig van de vanNelle wielerploeg.
Ik heb het frame door Ko persoonlijk laten opknappen ergens in de jaren 90-tig. Nieuwe vorkkroon, gesoldeerde commandeurs, 2x bidonhoudersnokken, fietspompnok, kleur zwart en prachtig nieuw balhoofdplaastje.
Ko was toen al gestopt, heeft mijn frame nog gedaan als hobby. Zeker een van z'n laatste. De winkel was toen al dicht. Na de opknapbeurt heb ik er nauwelijks op gereden het frame is dus puntgaaf.
Ik heb er oa. 2x de Marmot op gereden en misschien wel 20.000 km.
Het is te koop. Voor de echte liefhebber die er een mooi prijs voor biedt. Nu staat het te verstoffen in de schuur. Het is een kunstwerk met historie dat beter verdient.
a.j.bloemendal@hva.nl

Geplaatst door Albert Jan Bloemendal, 12 september 2014 11:23:08

transfers

te koop originele in de lak transfers van zieleman voor het restaureren van uw oude fiets diverse kleuren ook kleuren bandjes
036 5312110

Geplaatst door r van wijaarda, 26 september 2015 21:11:57

zieleman gezocht

hallo,

ik zoek nog een zieleman racefiets. wie kan mij helpen? ik heb er 1 uit de midden jaren 60, maar wil er nog 1 bij hebben in maat 60 tot 63. ik hoor graag! mijn e-mail: drieslowik1@gmail.com

Geplaatst door dries, 29 november 2015 13:33:15

Mijn Zieleman

Dit is mijn Zieleman, oud model met KZ engraving, klassieke Ko set up met Mafac remmen en Campagnolo derailleur. Ga hem helemaal reviseeren, klassieke banden, front mech is 1ste generatie Dura Ace, wordt ook Campagnolo. Geen framenummers, er sraat alleen het nummer 3 weet niet wat sat betekend?
Geplaatst door Jean Yves van de Kieft, 24 juni 2017 11:59:31

Gele Zieleman te koop op marktplaats

Hallo liefhebbers,

Heb op moment van schrijven een vintage Zieleman racefiets te koop staan voor de. Liefhebber. Neem een kijkje op MP.

Met vriendelijke groet,

Fedor


Geplaatst door Fedor v/d Molen, 24 februari 2018 05:24:00

Ko zieleman racefiets

Hallo allemaal
Ik heb een ko zieleman staan een goudkleurige fiets klein model
Heb ook nog een Allan race fiets aluminium frame ook nog in zeer goede staat
Een farnholt race fiets heb ik ook nog staan
En heb ook nog een Germi racefiets staan alleen frame en 2 velgen
Nog in zeer goede staat allemaal
Wie kan me vertellen wat ze waard zijn
Geplaatst door James anderson , 01 juni 2020 21:46:18

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web