De Burgerlijke Stand van 30 april.

Michael MORKOV CHRISTENSEN (1985, Denemarken)

Deze Deense baanrenner uit Kopenhagen is vrijgezel en dat is maar goed ook, want hij is 270 dagen per jaar onderweg om zijn beroep als profrenner uit te oefenen. Dat laat nauwelijks ruimte voor een relatie en daarom beschouwt hij de muziek van de Deense rockband Nephew als het geluid van een levenspartner en zijn fiets als zijn huisdier. En verder is het dus leven uit de koffer samen met zijn maatje Alex Rasmussen, waarover ik eerder deze maand al een verjaardagsstukje schreef. De twee vormen een hecht koppel dat in de wintermaanden zesdaagsen rijdt en in de rest van het jaar een topattractie is in de vele wereldbeker- en andere baanwedstrijden die er in de hele wereld gehouden worden. Zowel Rasmussen als Morkov staan onder contract bij Team Saxo Bank van Bjarne Riis. In het stukje van Rasmussen schreef ik dat hij wellicht de nieuwe Bruno Risi kan worden en als dat zo is dan is Michael Morkov de toekomstige evenknie van Kurt Betschart, gedurende vele jaren de vaste koppelgenoot van Risi. Rasmussen is de snelle man die het afmaakt en Morkov de locomotief die ...

... in de jachten de gaatjes dichtrijdt. Het Deense duo heeft inmiddels vijf zesdaagseoverwinningen behaald en daar gaan er vast nog meer bij komen, zeker nu Risi het volgende winterseizoen niet meer van de partij is. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, hij wordt vandaag 25 jaar, heeft Michael al elf nationale titels op zak, alsmede een Europese titel en een wereldtitel. Allemaal in baanonderdelen als de ploegkoers, de puntenkoers, de ploegentijdrit, de ploegachtervolging en de scratch. Die twee internationale titels behaalde hij met Alex Rasmussen als maat en ze zijn de regerende wereldkampioenen ploegkoers. De grootste wens van de voormalige timmerman is het prolongeren van die titel. Benieuwd wat het nieuwe Nederlandse koppel Danny Stam en Léon van Bon daarvan vindt? (Foto: © Cor Vos)

De andere op 30 april geborenen zijn:

BASTIANELLI, Marta (1987, Italië)
BLAUDZUN, Michael (1973, Denemarken)
CALZOLARI, Alfonso (1887, 07.02.1983, Italië)
CAPPELLE, Andy (1979, België)
KAISEN, Olivier (1983, België)
LEMAN, Luc (1953, België)
MONCOUTIÉ, David (1975, Frankrijk)
RAMSBOTTOM, Alan (1936, Groot Brittannië)
SANTAROMITA, Ivan (1984, Italië)
SIEBERG, Marcel (1982, Duitsland)
VAN LANCKER, Eric (1961, België)
ZUGNO, Anna (1980, Litouwen)

Door Fred van Slogteren, 29 april 2010 22:00

Morkov

volgens zijn facebookprofiel heeft Morkov toch een relatie. Verder voeg ik nog toedat hij straks in Amsterdam aan de start staat voor de Giro en dat hij al eens tweede werd in de Ronde van Vlaanderen voor beloften.

Geplaatst door Philip, 30 april 2010 14:54:38

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web