De Kus!

Een van de befaamdste kusmissen uit het verleden was Miss Remington. Zij vertegenwoordigde al kussend een Amerikaanse fabrikant van een superieur elektrisch scheerapparaat, want Remington bemoeide zich in de jaren zestig intensief met de wielersport. Zo’n scheerapparaat was in die tijd een statussymbool, want hij kostte een paar centen. Te veel in ieder geval voor een arme jongen als ik, die zich glad schoor met ...

... het mes of met een Philishave, dat weet ik niet meer. Als je echt wilde meetellen moest je echter een Remington hebben. Ik kreeg er eens één cadeau van mijn buurman. Een tweedehandse, maar de doos waar het ding in een zijden bedding in lag, zag er spiksplinternieuw uit. Ik schoor me er een paar dagen mee, tot ik op het gangportaal die buurman tegenkwam. Die vroeg direct naar mijn ervaringen. Nadat ik me had uitgeput in complimenten, vertelde hij dat hij het ding zelf niet wilde gebruiken, omdat het zijn vader had toebehoord die kort daarvoor aan huidkanker was overleden. Thuisgekomen waste ik grondig mijn gezicht, keek langdurig in de spiegel bezorgd naar dat ene jeugdpuistje, gooide de Remington in de vuilnisbak en zocht mijn versmade oude scheerspullen weer op. Ik zou dat vast niet gedaan hebben als Miss Remington mij zo’n apparaat had uitgereikt, want deze miss mocht er zijn. Ze ziet er nu een beetje uit als een jonge oma, maar dat was de mode van die tijd, waar we toen nog graag naar keken. Net als Piet Rentmeester trouwens die als winnaar van de Omloop van weetikveel op het punt staat door haar gekust te worden. Een bofkont die Zeeuwse Piet uit het mosselplaatsje Yerseke. De renner die er jaloers naar staat te kijken is een Hagenees, want op zijn shirtje staat dat hij van de Haagse Wieler Vereniging De Spartaan is. Het zou Ab van Egmond kunnen zijn, maar dat weet ik niet zeker. Wie weet het wel? (Foto: archief Piet Kessels)

Door Fred van Slogteren, 10 april 2010 8:00

De Kus

Aan de huizen te zien is de foto genomen op de Grote Markt te Goes.Waarschijnlijk bij de start van een aflevering van de Ronde van Midden-Zeeland.

Geplaatst door George Andriesse, 11 april 2010 09:13:53

Piet Rentmeester werd in 1960 beroepsrenner en aangezien de Ronde van Midden-Zeeland de eerste jaren verreden werd door amateurs en onafhankelijken is deze foto zeer waarschijnlijk genomen voor de start van de 1ste editie op zaterdag 18 juli 1959.De renner die toekijkt kan zeker Ab van Egmond zijn,want in het verslag in Wielersport staat o.a. "jammer dat Ab van Egmond, die goed reed voor Domburg moest afhaken door gebroken remkabels".Hij was dus zeker bij de start in Goes aanwezig.

Geplaatst door George Andriesse, 12 april 2010 12:43:57

Goes

Bij het shirtje van Piet Rentmeester moest ik ook denken aan de leiderstrui van Olympia's Ronde.
Volgens de archieven ( http://www.olympiastour.nl/history.php?mode=detail&year=1958 ) kwam Rentmeester na de etappe naar Goes (!) aan de leiding van het algemeen klassement te staan. Van Egmond won een paar dagen later het eindklassement. Misschien is de foto daarom wel uit 1958?

Geplaatst door Ad van der Linden, 12 april 2010 14:23:13

Olympia's Tour

Dat zou best eens kunnen.Dan is de foto gemaakt op 31 mei 1958.Miss Remington lijkt me ook beter bij deze "Ronde van Nederland voor amateurs " passen, dan bij de Ronde van Midden-Zeeland.

Geplaatst door George Andriesse, 13 april 2010 10:16:22

Joep Scholten

Joep slaat met zijn betoog de spijker op de kop! Volgens mij rijdt een Cancellara op een transportfiets de stenen nog uit de straat.

Geplaatst door Jan v d Horst, 13 april 2010 14:38:29

De kus !

Kijk, dit is nog eens een Rondemiss! Die gaat Piet Rentmeester 'vol op de bek' zoenen. Gretig en vol overgave. Misschien iets te gretig? Want zien jullie de hand van de half zichtbare man achter haar? Die houdt haar mantelpakje stevig vast. Gaat hij haar terugtrekken of nog een extra duwtje geven? Was dit misschien 'mister' Remington?

Geplaatst door Cor Tienstra, 01 juni 2010 15:34:06

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web