Uit de schoenendoos van Peter R de Fiets

“Het gaat deze week niet om de fiets die hier is afgebeeld. Dat is een Basso-fiets met blijkleurende fietsschoentjes en om die schoentjes gaat het. Het plaatsje waar ik die lang geleden ben kwijtgeraakt heet Pem Purba op Sumatra. Ik was daar ooit tijdens mijn wereldreis op de fiets. Er was daar een badhuis en dat was voor mij een welkome gelegenheid om me weer eens lekker schoon te wassen. Mijn mooie schoenen had ik over de stang van mijn fiets gehangen. Dom, dom, dom!!! Op de schoentjes stond een grote groene ‘M’, de M van Maresi, een Italiaans schoenmerk. Maar zo interpreteerde een ...

... Sumatraanse voetballiefhebber dat niet. Voor hem betekende die M de eerste letter van de naam Maradonna, de wereldberoemde balkunstenaar uit Argentinië. En zo werden mijn beeldschone wielerschoenen voetbalschoenen in een uithoek van de wereld. Ik was gelijk mijn moraal kwijt, want ik moest verder op ordinaire gympen. Daar kun je natuurlijk ook prima mee fietsen, maar alleen als je het gebied tussen de oren daarvan weet te overtuigen. En dat lukte me niet, dus moest er een andere oplossing komen. Ik kreeg een lumineus idee. Bij een sportzaak ergens op Java kocht ik een paar voetbalschoenen van het merk Adidas, maar dan de imitatie. Niet alleen waren die veel goedkoper, maar de zool was veel stugger dan de echte Adidas, waardoor ze beter geschikt waren om tot fietsschoenen te worden verbouwd. Een ijzerwerker zette er stalen plaatjes onder op de plaats waar de noppen hadden gezeten en een leerwerker was bereid om gaten in het bovenleer te stansen voor de broodnodige ventilatie. Toen ik ze aan had was de moraal direct weer aanwezig. Peter R. de Fiets had er weer zin in. Ik was geen EXCALLEATI meer. Voor de niet latinisten onder ons. Excalleati betekent: de ontschoeide.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 30 mei 2006 8:00

schoenen

pracht verhaal
de moraal is dan inderdaad weg
ik heb nog een paar maresi
schoenen zijn helaas niet te koop

Geplaatst door ft klatten, 15 december 2008 15:07:12

Maresi schoenen

Hoi, wat een verhaal! Als je nog opzoek bent naar de schoenen, toevallig heb ik een paar liggen in maat 44. Laat het maar weten als je interesse hebt! :-)
Geplaatst door Bar, 08 januari 2023 19:44:39

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web