Eindelijk mazzel voor Flecha …

Ik kan me voorstellen dat ze bij Rabobank niet blij zijn met de uitslag van de eerste wedstrijd van dit seizoen die er echt toe doet. Een 1.1.HC-koers met een rijke historie als de Omloop Het Volk, die nu de Omloop Het Nieuwsblad heet. Onbedreigd eerste: Juan-Antonio Flecha, de man die in zijn jaren bij Rabobank zo vaak dichtbij een grote overwinning was, maar steeds door een sterkere concurrent of domme pech de victorie aan zijn Spaanse neus voorbij zag gaan. En nu in het shirt van Sky, een nieuwe ploeg, counterde hij vanuit de kopgroep een uitval van Philippe Gilbert om direct aan een solo van 19 kilometer te beginnen. Met een prachtige en indrukwekkende zege als resultaat, een zege die hij opdroeg aan Frank Vandenbroucke, zijn ploeggenoot in zijn jaren bij Fassa Bortolo. Op deze overwinning was niets af te dingen, want ook Flecha kreeg zijn deel als het om pech ging. En pech was er volop, vooral bandenpech. De Vlaamse wegen liggen er normaal al beroerd bij, maar na weken van sneeuw en vorst is het helemaal bric-à-brac, zoals José De Cauwer het uitdrukte. Boonen, Nuyens, Tankink, en nog vele anderen reden plat en vaak op cruciale momenten. Daardoor was het een rommelige koers met een steeds wisselend ...

... decor van groepen en groepjes in de achtervolging. Achter de eerste kopgroep die al na enkele kilometers ontstond en die heel lang stand hield. De Belg Frederik Veuchelen van Vacansoleil, onze landgenoot Roy Curvers van Skil-Shimano, de Duitser Roger Kluge van Milram en de Franse veteraan Frédéric Guesdon van la Française des Jeux reden maar liefst 160 kilometer voorop, met dien verstande dat Kluge er op ongeveer 50 kilometer voor de streep vanaf moest. Ondertussen zagen we dat de vorm van sommigen mannen al dik in orde is. Boonen maakte een sterke indruk, evenals Gilbert, Haussler, Boasson Hagen en ook Lars Boom, die een paar kilometer lang liet zien dat hij al makkelijk pedaleert. Maar niemand haalde het bij Juan-Antonio Flecha, een sterke winnaar en ook al rijdt hij niet meer voor Rabobank, het is hem van harte gegund. Ook hij kreeg op een cruciaal moment een lekke band, maar had de mazzel dat Matthew Hayman direct aan zijn zijde was om hem te depanneren. Zonder geluk vaart niemand wel en een beetje geluk komt Flecha – na alle pech – volledig toe. (Foto: © Cor Vos)

1. Juan-Antonio Flecha (Sp. Team Sky) 204 km. in 5.13’18”
2. Heinrich Haussler (Dld, Team Cervélo) op 18"
3. Tyler Farrar (VS, Garmin) z.t.

Beste Nederlander: 9. Tom Veelers (Skil-Shimano) z.t. als Haussler.

Door Fred van Slogteren, 27 februari 2010 17:28

Flecha Viva!

Er bestaat zo iets als rechtvaardigheid in de wielersport! Eindelijk Flecha een keer... Nu wel mopperen ze vermodelijk bij Rabo maar zo lopen die dingen soms.Al die energie die die man in zovele finales verkwistte wordt nu dan vandaag beloond. Dank Antonia voor de wijze waarop jij door je strijdlust zovele finales opluisterde!
Geniet ervan!

Geplaatst door Hans Prakke, 27 februari 2010 18:33:18

Flecha en Traksel

Geween en geknars van tanden bij Rabobank om de zege van Flecha?
In de krant lees ik zowat hetzelfde over Traksel, die nota bene al 6 jaar weg is bij de Rabobank.
Wat een onzin. Business is business hoor.Het gaat over beroepsrennen.

Geplaatst door de Mattos P., 01 maart 2010 19:38:14

Theo Bos

En niet te vergeten Theo Bos.
Vorig seizoen vertrokken bij Rabobank en nu reeds succesvol voor Cervelo.

Geplaatst door William van Peer, 01 maart 2010 23:27:09

Bos

Hé William, gaan we zomaar een beetje meehuilen met de wolven in het bos. Ik ben beter van jou gewend. Bovendien , waar hebben we het over: het eerste gewin is toch maar kattengespin. Ziezo twee wisecracks erin gegooid.

Geplaatst door de Mattos P., 02 maart 2010 00:01:38

Bos

Ik huil niet zomaar mee met de wolven in het bos. Het is gewoon iets dat gebeurd in de sport in het algemeen en de wielersport in het bijzonder.
Voorbeelden te over:
Breukink die weg gaat bij Panasonic omdat hij het toch niet waar kan maken in de Tour de France en prompt wordt hij 3e bij PDM
Jan Raas die weg gaat bij Raleigh omdat hij het alleenkopmanschap wilt in de klassiekers en wint meteen bij Frisol Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race.
Etc.

Dat is nu eenmaal sport.

Maar al met al een schitterend wielerweekend met een belangrijke rol voor de Nederlanders

Geplaatst door William van Peer, 02 maart 2010 09:26:38

De Mattos

In 1938 werden de Nederlandse renners in de Tour de France ingedeeld bij de Spaanse ploeg. De ploegleider oordeelde dat die Hollanders maar het best voor de Spanjaarden konden gaan knechten, maar in zijn beste Spaans zei Gerrit Schulte: ‘niksos daarvannos, ikkos rijos voor mezelfos’ en prompt won hij de volgende etappe. Daarmee past hij in het rijtje van Sauerbreij, Flecha, Traksel en Bos, als ik althans even mee mag huilen met de door de heer P. de Mattos zo verafschuwde wolven in het bos. In de grammatica van het Schultiaanse Spaans, betekent De Mattos zoiets als vechtersbaas en als zodanig moeten we de reacties van de heer De Mattos dan ook beschouwen. Hij wil ons prikkelen tot een discussie. Okay, bij dezos. Groet, Fred

Geplaatst door Fred, 02 maart 2010 11:29:12

Hola

Hola Federico,
Mysterieuze krachten in de sport. De geest van Joris van den Bergh is weer helemaal terug. En niet alleen in de Muur.
Je hoeft die raspaardjes alleen maar de vrije teugel te geven!
Who'll be the next in line?
Kroontje misschien in de Amstel (dixit Paul). Ik denk dat ze bij Rabobank e.e.a. al nagelbijtend zitten af te wachten.

Geplaatst door de Mattos P., 03 maart 2010 00:42:22

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web