De Burgerlijke Stand van 28 mei

Michael Boogerd (1972)

Hij wordt vandaag 34 en daarmee schuift hij zo langzamerhand naar een leeftijd toe, waarin beslissing moet worden genomen. Hoe lang ga ik nog door? Dat is niet alleen een kwestie van fysiek, want je moet het ook geestelijk kunnen opbrengen om elke dag weer aan die training te beginnen. Vooral als het slecht weer is. In de training blijkt de liefde voor de fiets en voor de sport en als dat minder wordt is het meestal met een renner gebeurd. Bij Michael lijkt daar nog geen sprake van te zijn, want de geboren Hagenaar heeft een goed voorjaar gedraaid. Hij had dat mankement met zijn voet, maar de wijze waarop hij dat heeft verwerkt en gewoon heeft doorgetraind toont aan dat hij nog steeds trek heeft. Hij reed zijn klassiekers op de plaats waar hij hoort: voorin. Dat er geen winst uitkwam heeft met alles te maken, maar voornamelijk met geluk. Hij begint over een goede maand aan zijn elfde Tour. Ik weet dat hij de ambitie heeft om nog één keer te schitteren in een hem goed liggende etappe. La Plagne was een hoogtepunt in zijn carrière en ik weet zeker dat hij nog een overheerlijk toetje in gedachten heeft. Ik hoop het, al is het alleen maar om die bek met tanden ver voor de finish te zien schitteren. Mister Prodent, I presume? (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Cees van Espen (1938)

In 1964 presenteerde Kees Pellenaars de eerste Nederlandse merkenploeg. Elf renners in prachtige roodwitte shirts met de naam van het omroepblad Televizier. De ploeg was een combinatie van routine en jeugd. Jo de Haan, Piet van Est, Piet Damen en Henk Nijdam waren natuurlijk gevestigde namen, maar van die jonge renners was nog niet veel vernomen. Wie was bijvoorbeeld Cees van Espen? Een 25-jarige renner uit Arnhem die de overstap naar de profs een aantal jaren had uitgesteld omdat hij te ver van België afwoonde, waar de profs in die tijd de kost verdienden. Als amateur had hij redelijk gepresteerd, maar de kenners zagen geen glanzende profcarrière in het verschiet. Hij bleef Pellenaars vier jaar trouw en behaalde elk jaar een paar overwinningen en diverse ereplaatsen. In 1965 won hij zelfs een rit in de Tour de France. Het was het eerste deel van de vijfde etappe en hij zat in een kleine kopgroep met ploeggenoot Leo van Dongen. Om beurten demarreren is dan de tactiek en de zoveelste sprong van Cees was succesvol. Een paar dagen later doemden de bergen op en daar moest Van Espen niets van hebben. Het schijnt dat hij tegenwoordig in de Achterhoek woont, maar ik heb geen idee wat hij na zijn carrière is gaan doen? Kan iemand dat even bijspijkeren?

Door Fred van Slogteren, 27 mei 2006 22:00

Cees van Espen

Cees is bedrijfsleider geweest in het bedrijf van Ton Ketting uit de acterhoek.
Ook koerste hij nog enkele jaren bij de veteranen en nam zelfs deel aan het WK in Oostenrijk. We ontmoeten Cees en zijn vrouw Lenie regematig in de wedstrijdjes voor oud-profs.

Geplaatst door jan.v d Horst, 28 mei 2006 05:47:46

Cees van Espen

Ik weet dat Cees in de eind jaren 1970 bij Ketting in Didam werkte,meer weet ik ook niet,wie het waarschijnlijk wel weet is Frits Schur.

Geplaatst door k.kwantes, 04 juni 2011 09:26:07

Cees van Espen

Waar hij woont, weet ik niet, maar hij fietst nog steeds. Jaren was (en is nog steeds?) hij lid van de Zwaluwen te Doetinchem en op de donderdagavondcompetitie ontbrak hij zelden. Onlangs in mei, tijdens de aankomst van Olympiatour te Gendringen, kwamen we elkaar tegen. Cees in raceoutfit, want hij was op de fiets. Een eindje verder liep ik Willy Felix tegen het lijf en die vroeg: 'Heb je Cees nog gezien, want die zou komen.' Trouwens er waren meer bekende gezichten. Even met Cor Vos gekletst en die vertelde tussen neus en lippen dat hij zijn foto's zijn hele leven gemaakt heeft met slechts één goed oog. Dat andere was zo lui dat hij er geen donder mee zag. Interessant gegeven. En je gaat plotseling anders naar die foto's kijken. Toch knap!

Geplaatst door joep scholten, 04 juni 2011 12:28:49

Cees van Espen

Cees woont in Didam, staat ook gewoon in het telefoonboek. In dat Liemerse stadje wonen er meer die in de wielersport bekend zijn: Frits Schür, Reem Kok, de gebr. van Dulmen, Hans Som etc. En Cees oogt nog zo scherp als een scheermes, ondanks zijn 73 lentes.
Herman Brinkhoff

Geplaatst door Herman Brinkhoff, 05 juni 2011 12:22:20

Cees van Espen

Ha,eindelijk wat meer info over Cees.Ik was al een tijdje opzoek,kon alleen maar iets vinden bij wikipedia(daar heb ik vandaag een foto van Cees bijgevoegd)na het overlijden van mijn broerNicoRegter,heeft
zijn vrouw zijn plak album en prijzen aan mij gegeven.Daar zaten ook fotos van Cees bij.
Bij het zoeken naar meer info,kwam ik bij Wielersite.nl terecht.op de site van Cees heb ik dan de fotos opgeladen,en toen ook maar een site opgezet voor Nico met alle fotos die ik heb.
Toch wel leuk om op deze site bekende namen tegen te komen,Jan,Klaas,Joep en Herman.Op de site van Nico staan ook nog fotos van renners waar ik de naam van zou willen weten,ik hoop dat jullie de moeite willen nemen om even te kijken.
Sportieve Groeten,
Ben Regter.

Geplaatst door Ben Regter, 28 augustus 2011 17:31:03

cees van espen

In onze wielerclub is het onduidelijk of er in 1966 in Spoordonk gem. Oirschot een wielerronde verreden is. Winnaar zou zijn Rik Luiten en Cees nummer 2 en B.Zoet nr 3. Is er bij informatie omtrent deze koers uit 1966.

Geplaatst door albert de Wert, 25 november 2015 12:10:14

Cees van Espen

Volgens de wielersite Fotokoos is de Ronde van Oirschot 1966 gewonnen door Rik Luyten voor Cees van Espen, Bart Zoet, Leo Hermens, Bernd Klausing etc.
Met dank aan Koos 't Hart

Geplaatst door Piet vd Meer, 25 november 2015 12:39:32

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web