De Burgerlijke Stand van 26 mei

Jan Siemons (1964)

Al veertien jaar heb ik het boekje ‘Pijn is genot’ van Jan Siebelink in mijn kast staan. Ik heb er destijds een paar hoofdstukken in gelezen. Het zijn weergaven van ontmoetingen met bekende wielrenners en oud-wielrenners, want de veelgelauwerde auteur is ook wielerliefhebber. Het zijn meer literaire impressies dan exacte weergaves van een diepgaand gesprek. Er zitten dan ook veel controleerbare fouten in. Zo dicht hij Wout Wagtmans de bijnaam ‘Smokkeltje’ toe, maar Smokkeltje Wagtmans was een soigneur en de vader van Rini. Jan Siemons staat ook in dat boek en ik heb het verhaal weer even gelezen. Jan wordt er in genoemd, maar het hele hoofdstuk gaat over het bordeel van Jan zijn ouders, Corrie en Frans van Sauna Diana in Zundert. Er staat slechts in dat Jan in 1992 beroepsrenner was in de TVM-ploeg van Cees Priem. Een modale renner met een bescheiden palmares. Aan het eind van 1992 stopte Jan er mee en hij werd bedrijfsleider in Sauna Diana. Na lezing weet ik hoe zo’n bordeel wordt gerund en dat je er erg rijk van kunt worden. Het leukste was een citaat van De Kneet, die elke keer als hij Jan tegenkwam vroeg: “Hoe is het met je vijftien zusjes?” Ja, Jan hoe is het daarmee? (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Hugo Gootjes (1985)

Vorig jaar reed Hugo voor B&E Cycling Team, maar daar zit hij niet meer bij. Ik de Seizoengids 2006 van Wieler Revue kom ik zijn naam niet tegen. Ik moet dus aannemen dat hij óf is gestopt óf op een lager niveau zijn sport beoefent. Weet iemand hier iets van? Hugo zelf misschien? Cor Vos had gelukkig wel een fotootje van hem.

Door Fred van Slogteren, 26 mei 2006 0:00

smokkeltje

Destijds gevraagd naar het hoe de vader van Rini Wachtmans aan de bijnaam "SMOKKEL"is gekomen kreeg ik als antwoord dat hij wel eens stiekem iets in de bidon van zijn renners deed! Waar? of fabel.Wie weet daar meer over te vertellen?

Geplaatst door Jan v d Horst, 26 mei 2006 08:30:04

Hugo gaat als de brandweer

Beste Fred.

Hugo is niet gestopt hij rijdt de klinkers uit de straat vandaan in de equipe van de Ruiterdakkapellen ploeg van ploegleider Paul Tabak...

Hugo maakt nog steeds progressie en voorlopig blijft hij daarom ook nog steeds in zichzelf geloven.

Hopman 10e in Outer
Jan Hopman heeft zijn eerste toptiennotering van het seizoen binnen. De eerste jaars belofte uit Bergen reed zaterdag naar een tiende stek in het Belgische Outer. Zijn ploeggenoot Hugo Gootjes noteerde een twaalfde stek, terwijl Guido de Koning na 115 kilometer als twintigste de meet passeerde.

Geplaatst door Rob Duin, 26 mei 2006 10:33:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web