Laurens ten Dam (slot)

“Mijn ultieme ambitie? Op Alpe d’Huez winnen, haha! Dan ben je gelijk onsterflijk, net als Henk Angenent na die Elfstedentocht. Zoiets is mijn ambitie, want daar ben je sportman voor. Dus heel serieus: Alpe d’Huez of een keer bij de eerste tien in de Tour. Een bergrit winnen zoals Michael Boogerd op La Plagne, is natuurlijk ook prachtig. Of het reëel is? Ik denk het wel. Als Brice Feillu een rit in de Tour kan winnen, dan kan ik dat ook. Je moet het geluk hebben dat je in de goede ontsnapping zit en dat je die dag goede benen hebt. Dan kan het lukken. En verder is het mijn ambitie mijn werk zo goed mogelijk te doen. Ik rij natuurlijk in een topploeg en dan weet je dat de belangen van de kopmannen altijd op de eerste plaats staan. Daar heb ik ook geen moeite mee, want ik heb zelf voor deze ploeg willen rijden en ik heb het er prima naar mijn zin. Ik weet dat ik er primair ben om Denis en Robert te helpen en daar word ik ook goed voor betaald. Sportief haal ik mijn voldoening uit ploegprestaties, zoals vorig jaar met de overwinning van ...

... Denis in de Giro. Dat was fantastisch, zeker als je je realiseert dat je daar een steentje aan hebt bijgedragen en je daar ook de waardering voor krijgt.”

“Ik woon al acht jaar in Maastricht in een leuk straatje in het centrum. Ik heb eerst even in België gewoond, maar dat was niet mijn plek. Als je daar acht weken woont heb je hooguit een glimp van je buren opgevangen, terwijl je in deze gezellige stad direct contact hebt met iedereen. Daar hou ik van, mensen om me heen. Ik train wel hoofdzakelijk in België, maar er wonen is een tweede. Je hebt natuurlijk een belastingvoordeel daar, maar dat vind ik niet belangrijk. Ik verdien meer dan genoeg en ik ben niet zo’n type van meer-meer-meer. Zo ben ik niet opgevoed en daarom ben ik hier volmaakt gelukkig. (Foto: © Philip van der Ploeg)

Door Fred van Slogteren, 14 januari 2010 11:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web