Interview Laurens ten Dam (deel 2)

“Die val was natuurlijk heel vervelend en de eerste dagen daarna was het goed afzien. Ik heb later de beelden teruggezien en ik kan je zeggen: het zag er net zo erg uit als het was. Ik ben door die val heel wat huid kwijtgeraakt en die schaafwonden moesten iedere ochtend voor de start helemaal afgeplakt worden, vanwege infectiegevaar. Na de rit lag alles weer open, want door de beweging van het fietsen blijven verband en pleisters niet altijd op hun plaats zitten. Dat gaat dan schuren en flink pijn doen. Na de koers moet het dan weer allemaal schoongemaakt en afgeplakt worden en dat kost heel veel tijd en energie, zeker omdat je ook nog eens slecht slaapt. Pas in de laatste dagen van de Tour was de pijn goeddeels verdwenen en kwam ik weer aan mijn nachtrust.”

“Samen met mijn ploegleider Nico Verhoeven hebben we een programma voor het voorjaar gekozen dat naar de Tour moet leiden. Hoewel alleen de selecties van Menchov en Gesink nog vaststaan ga ik er wel van uit dat ik weer de Tour ga rijden. Ik rij in het voorjaar in ...

... principe Parijs-Nice, de rondes van Catalonië en Baskenland en een paar klassiekers. In het eendagswerk zal ik voor de ploeg moeten rijden, maar als ik in de etappekoersen goed ben, dan kan ik net zo goed in kansrijke positie komen als ieder ander. Dat soort wedstrijden winnen is natuurlijk niet eenvoudig, want in Parijs-Nice staan ook mannen als Contador en Sanchez aan het vertrek en in Catalonië start Armstrong. Dat zijn geen kleine wedstrijden en een plaats bij de eerste vijf zou al mooi zijn. Ik ga proberen daar goed te zijn en met een beetje geluk moet dat kunnen. En verder ga ik in het voorjaar aan mijn tijdrit werken om mijn klassement te verbeteren.” (Foto's © Cor Vos)

Wordt morgen vervolgd.

Door Fred van Slogteren, 13 januari 2010 11:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web