ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Uit de wasserette van Henk …

“De verrassing van het afgelopen wielerjaar was natuurlijk het fantastische optreden van Vacansoleil, de nieuwe Nederlandse ProContinental ploeg van Daan Luijckx. Ik heb ervan genoten, want die jongens vliegen er altijd in. Ik kreeg dit truitje van Daan en alle jongens hebben er …

… hun handtekening op gezet. Of het ze ook allemaal zijn, heb ik niet gecontroleerd, maar ik onderscheid de namen van Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra en Matthé Pronk, toch wel drie smaakmakers in die ploeg, zou ik zeggen. ‘Er in vliegen’ is de laatste jaren wat in onbruik geraakt. De pelotons worden geleid vanuit de ploegleidersauto’s en de mannen achter het stuur vinden het meestal onverstandig om al vroegtijdig je duvels te ontbinden. Wacht maar tot de finale en dan zo weinig mogelijk krachten verspelen en sparen tot het moment suprème. Dat is een begrijpelijke tactiek, maar voor het publiek thuis is het vaak saai. Dat wordt dan meestal wel goedgemaakt met een spetterende finale, maar je wilt als wielerliefhebber meer zien dan een ongeïnspireerde kopgroep en een voortkabbelend peloton. En Vacansoleil maakte in dat opzicht vaak het verschil. Altijd een mannetje mee en als je wordt ingelopen is er meestal nog die tweede demarrage, waarmee je je weer in de kijker rijdt. Nee, de mannen van Daan hebben het uitstekend gedaan en ik hoop dat ze volgend jaar de Tour de France mogen rijden. Met mijn beste wensen voor het nieuwe jaar, groet ik u:

Tot volgende week!”

Henk Theuns


 

Door Fred van Slogteren, 30 december 2009 10:00

Vacansoleil

Over Michel Cornelisse,één van
de krachten van het eerste uur
bij Vacansoleil, horen we niet
veel meer.Heeft hij een stapje
terug moeten doen in de ploeg?
Of heb ik het e.e.a. gemist.

Geplaatst door Bap van Breenen, 30 december 2009 10:39:32

michel cornelisse

toeval bestaat niet. vanmiddag sprak ik cornelisse. bereid zich in belgie met de ploeg voor op het komend seizoen. hebben net een trainingskamp achter de rug en gaat MC in februari naar katar en nog een koers in dat verre oosten. worden georganiseerde door de tour de france organisatie.MC dus nog steeds een van de krachten van heden. die ook liever zijn kopmannen in de picture ziet dan de ploegleiders.
zo, ben je weer even bijgepraat bap.
gezellige jaarwisseling en een gezond 2010, en dat geldt natuurlijk ook voor de fans van slogblog.
gr bertus raats

Geplaatst door bertus raats, 30 december 2009 16:50:40

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web