De Burgerlijke Stand van 15 mei

Tom Stamsnijder (1985)

Hij zit voor het derde jaar in het opleidingsteam van Rabobank, de vandaag 21 jaar wordende zoon van Hennie Stamsnijder, wereldkampioen veldrijden 1981. Van de renners die in 2004 in die ploeg zaten is hij nog over met Lars Boom. Het lijkt het jaar om te gaan oogsten, want in het opleidingsteam van de grootste Nederlandse wielerformatie rijden, wil niet zeggen dat je maar kan knallen als je daar zin in hebt. Zoals bankiers met geld omgaan, zo gaan de Rabobankploegleiders om met jonge talenten. Groeien in kracht en inhoud en in wedstrijden rond de 200 kilometer proberen goed mee te rijden om straks als de tijd rijp is als een volwaardige professional je mannetje te staan. Maar soms mogen ze even, zoals begin van deze maand in Luik-Bastenaken-Luik voor renners tot 23 jaar. Kai Reus werd één en Tom twee. Sparen, sparen en dan is er plots het rendement. Zo zien bankiers dat graag. (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

René Beuker (1965)

Regelmatige coureur die na twee jaar bij PDM in 1988 overstapte naar de Spaanse formatie Caja Rural om zijn vriend Mathieu Hermans uit de wind te houden, zodat die met zijn machtige eindsprint voor de overwinningen kon zorgen. Zelf was deze Bussummer geen winnaarstype, maar hij behaalde tal van ereplaatsen in buitenlandse etappekoersen, waaronder de Vuelta en de Tour. Na zijn carrière heb ik nooit meer iets over hem gehoord of gelezen. Toch ben ik benieuwd waar René Beuker is gebleven? Er is vast wel iemand die het weet?

Yvonne Hijgenaar (1980)

Er wordt door wegrenners wel eens lacherig gedaan over de baan en er zijn veel vooroordelen, maar die zijn meestal onterecht. De baansport is mooi om naar te kijken, snel en explosief en als je als baanwielrenner een beetje uit de voeten kunt dan kun je een hoop van de wereld zien. Als ik naar de palmares van Yvonne kijk dan is ze al op heel wat plaatsen geweest, die de meeste mensen alleen van horen zeggen kennen. Maar ze is er niet als toerist, want het wemelt van de eerste en ereplaatsen in WK’s en wereldbekerwedstrijden. Nee laat Yvonne maar schuiven met haar baanfiets, die ze in 2001 definitief verkoos boven de schaatsen. ‘Na een aantal NK’s, WK’s en één Olympische Spelen ben ik bij dat ik die keus gemaakt heb’, zegt de Koedijkse op haar website www.yvonnehijgenaar.nl (© Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 15 mei 2006 0:00

beuker en axelsson

rené beuker was dacht ik 7e in de de lemond-fignon tijdrit op de champs-elysées in 1989. maar nee, even opgezocht en hij werd 9e op 1'19" van lemond. erg knap! heel misschien een licht voordeel met de wind voor de vroeg gestarte renners? want een jonge indurain was 17e! de zweed niklas axelsson is net als ondergetekende geboren op 15-5-1972, en da's weer leuk om te weten. die axelsson heeft nog eens bijna de ronde van lombardije gewonnen. ik vond dat rumsas en casagrande toen 1 en 2 werden. die zijn allebei wel eens op dopinggebruik betrapt, maar onze zweedse vriend zelf ook, dus dat heft elkaar weer een beetje op...

Geplaatst door ronnie vd bogaart, 15 mei 2007 17:56:17

rene beuker

Woont in De Meern, werkt in Vleuten en rijdt bij de Volharding (Utrecht) op de Nedereinse plas. En heeft nog steeds veel plezier in het fietsen.Traint met een kleine groep uit Vleuten, genaamd RTC het Kasteel.

Geplaatst door Dirk, 12 juni 2007 20:09:24

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web