ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Uit de wasserette van Henk …

TVM, de transportverzekeraar uit het Noorden van het land, was jarenlang de sponsor van de ploeg van Cees Priem. In de schaduw van de kapitaalkrachtige Rabobank-armada was Priem met een bescheiden budget redelijk succesvol en dat lag voornamelijk aan de kwaliteit van de renners. Als ploegleider blonk de Zeeuw vooral uit in korte instructies, die de renners ook zelf wel hadden kunnen bedenken, en verder was hij vooral bezig met een goede organisatie. Met renners als ... 

 

... Servais Knaven, Tristan Hoffman, Jeroen Blijlevens, Steven de Jongh, Bart Voskamp, Peter Van Petegem en nog enkele anderen was er vooral sprake van een gemoedelijke sfeer met een hecht familiegevoel. Daar speelde de familie Siemons een belangrijke rol in.

Jan en Marc Siemons reden als coureur in de TVM-kleuren en hun ouders Frans en Corrie waren als een soort ouderpaar niet bij de ploeg weg te slaan. Het jeugdherberggevoel, zeg maar, hoewel het huis van de Siemonsjes zeker niet bedoeld was om rondtrekkende tieners een nachtje onderdak te bieden. Nee, Frans en Corrie waren de uitbaters van Sauna Diana, een luxe bordeel in Zundert. Daar gaat veel geld in om en wie het breed heeft, laat het breed hangen. Zo was de TVM-ploeg waar de twee Siemonsjes onder contract stonden een van de eerste profploegen die een van alle gemakken voorziene touringcar tot zijn beschikking had. Frans en Corrie volgden de renners waar dat maar mogelijk was en over de Zeeuwse mosselparty’s op de rustdag van de Tour de France, wordt nu nog gepraat.

Dat is allemaal verleden tijd, want de TVM-ploeg bestaat niet meer en Cees Priem doet nu iets heel anders in het peloton. De ploegen van nu stralen een strakke zakelijkheid uit, waar de jeugdherbergcultuur van toen geen rol meer in speelt. Als ik dit truitje van Jan Siemons in handen heb, moet ik echter onwillekeurig toch aan die tijd terugdenken. Toen wielrennen nog gezellig was.

De geruchten dat TVM in 2015 als sponsor in de wielersport gaat terugkeren, zijn sterk en serieus te nemen. Helaas voor Daan Luyckx komt het een jaar te laat, maar voor liefhebbers van een jeugdherberggevoel is het goed nieuws. Ik betwijfel echter of daar nu nog plaats voor is.

Rest me jullie op deze nieuwjaarsdag mijn beste wensen over te brengen voor een alleszins gelukkig en gezond 2014. Met hoop op een spetterend wielerjaar.

Tot volgende week!

Henk Theuns  

Door Fred van Slogteren, 1 januari 2014 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web