De Burgerlijke Stand van 14 mei

John den Engelsman (1977)

Vorig jaar reed deze renner bij Fondas Imabo Doorisol, een formatie die dit jaar Fondas P3 Transfer heet. Daar behoort John niet meer tot het team. Waar hij wel rijdr en of hij überhaupt nog rijdt heb ik nergens kunnen vinden. Ook geen uitslagen trouwens. Is deze renner gestopt of fietst hij op een ander niveau? Ik weet het niet, maar er is vast wel iemand die het weet. Dus graag informatie over John den Engelsman? De wielrenner en niet de zeiler, tenzij dat een en dezelfde persoon is. (© Meijco van Velzen)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Michel Kortekaas (1983)

Vorig jaar reed deze renner uit Zwanenburg bij B&E Cycling Team en dit jaar staat zijn naam bij deze ploeg genoteerd in de seizoengids van Wieler Revue. Op de site van de ploeg ontbreekt zijn naam echter weer en op internet vind ik de informatie dat Michel of Michael bij De Bataaf fietst. Ook hier verkeer ik in raadselen en wellicht is er iemand die helderheid kan verschaffen over Michel Kortekaas? De wielrenner en niet de tennisser, tenzij dat een en dezelfde persoon is.

Bertus van de Wal (1915, overleden 19.12.1987)

Deze Rotterdammer was in de tweede wereldoorlog beroepsrenner. Waarschijnlijk om vrijgesteld te worden van dwangarbeid in Duitsland. Veel meer valt over zijn wielercarrière niet te zeggen.

Door Fred van Slogteren, 14 mei 2006 0:00

John den Engelsman

John den Engelsman (tegenwoordig woonachtig in Nijmegen maar afkomstig uit Sint Annaland) werd dit voorjaar derde in de Dorpenomloop (Rucphen) en tweede in de Wim Hendriks Trofee (Koewacht).(Bron: BN-De Stem, Zeeuwse editie)

Geplaatst door Rien van Horik, 14 mei 2006 12:51:31

bertus van de wal

hij is inderdaad in de oorlog
beroepsrenner geworden,om vrij
gesteld te worden van dwangar-
beid.maar heeft toch nog een
paar aardige prijsjes gefietst.
1942 10e R.dam varkenoord
1943 10e bergen op zoom
8e Roermond
6e Utrecht
8e Venlo
7e Zwolle
6e Breda
1944 9e Den Haag
5e Geleen.
dat waren alleen zijn eerste
tien klasseringen!Dus voor die
tijd een aardige beroepsrenner
geweest!

Gr.wim kerkhof

Geplaatst door wim kerkhof, 14 mei 2013 14:22:35

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web