Het was me het weekje wel!

Het was het weekje van Relus, de vorig jaar overleden PvdA-politicus die wij thuis ‘het theezakje’ noemen. Die naam dankt hij aan het feit dat hij als minister van Defensie in het 3e kabinet Lubbers tijdens de eerste Golfoorlog op open zee eens van het ene marinefregat naar het andere werd getransporteerd. De kabel waaraan hij hing zwiepte in verticale richting hevig op en neer en Relus (op de foto derde van links) hield met angstig gezicht maar ternauwernood de voeten droog. Als commissaris van de ...

... koningin van de provincie Drenthe en als groot wielerkenner wist hij de Vuelta naar Assen te halen en dat werd van de week herhaalde malen via de media aan ons bericht. Ongetwijfeld heeft theezakje daar een rol in gespeeld, maar ik denk dat de komst van de Vuelta meer te maken heeft met het bedrag gemeenschapsgeld dat de provincie bereid was neer te tellen. Veel geld, maar waar hebben we het over? Wesley Sneijder verdient dat in een jaar en dat moet Jantje Smit nog maar voor elkaar zien te krijgen. Maar goed het spektakel verblijft nu tussen de hunebedden en het bergklassement krijgt vandaag een leider omdat die als eerste de 30 meter hoge Cota de Witteveen zal hebben beklommen, op de top waarvan het graf van Relus ligt. Hoewel ik het op zich merkwaardig vind dat de Ronde van Spanje op zo’n 1500 kilometer van Madrid van start gaat, hebben we gisteren een spannende proloog gezien met zowaar een Nederlander in een hoofdrol. Niet Robert Gesink, niet Lars Boom, maar Jens Mouris uit Ouderkerk aan de Amstel reed een fantastische proloog, waarin hij zelfs even aan de leiding stond tot Tom Boonen de illusie kwam verstoren. Daarna werd hij nog gepasseerd door Tyler Farrar en een superieure Fabian Cancellara, maar dat mocht de pret niet drukken, een mooie vierde plaats werd zijn deel. De NOS was met groot materiaal present, maar ik ben benieuwd of ze vanaf aanstaande donderdag nog zoveel mankracht in de Vuelta zullen steken. Volgens mijn programmagids moeten we het dan weer met samenvattingen doen, maar gelukkig is er de Belg. Ik volg de Vuelta de laatste jaren graag en ik weet dat heel veel wielerliefhebbers dat ook doen. Diverse van die oud-renners hebben me verteld dat die Spaanse ronde veel zwaarder is dan de Tour, maar maak ze dat in Hilversum maar eens wijs. De echte liefhebbers weten het echter en die zullen het gebeuren weer dagelijks volgen, voor zover ze daar tijd voor hebben. Dus daarom slogblogvrienden, veel plezier in de komende drie weken. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 30 augustus 2009 10:00

Vuelta

En ik zal er zeker bij zijn.Maandag en dinsdag live in Venlo en voor de rest zal ik deze mooie en zware Vuelta met heel veel plezier volgen via den "Belg".

Geplaatst door Harry Hermkens, 30 augustus 2009 12:58:22

Was er bij en het was leuk om mee te maken. De sfeer viel me in het begin een beetje tegen. Op een andere tribune was het gelukkig iets beter. Kreeg een beetje het 'marathon-gevoel'. Mensen zijn er bij, maar van wat ze precies zien, hebben ze echt geen idee.

De Vuelta is voor de meeste renners een voorbereidingswedstrijd voor het WK, dus we zullen het wel met samenvattingen moeten doen.

Geplaatst door Paul Verstappen, 30 augustus 2009 13:18:42

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web