Onder de indruk van Boasson Hagen

Zondag schreef ik in het weekje een nogal negatief stukje over de Eneco Tour. Ik vond het het domein van de sprinters waar het verschil maar moeilijk te maken zou zijn. Maar ik was te vroeg, want ik had buiten de waard gerekend. En die waard was een 22-jarige Noor die zaterdag heer en meester was op een Amstel Gold Race parcours; maandag de massasprint won van een vrij vlakke rit en vandaag de sterkste tijdrijder was van het hele pak. De naam is Edvald Boasson Hagen en ik ben onder de indruk. Ik probeer me voor te stellen hoever die jongen kan komen. In de komende jaren gaan we het weten, want volgens de normale procedure wordt hij elk jaar sterker. Ik weet alleen nog niet wat hij in het ...

... hooggebergte kan, hoewel ik hem gisteren hoorde zeggen dat dat zijn minste kwaliteit is. Hij is echter sterk en als hij bergop op kracht kan aanklampen, dan zit er een potentiële superkampioen aan te komen. Rabobank viste helaas achter alle prijzen, behalve de derde stek in het eindklassement op naam van Sebastiaan Langeveld. Het is om gefrusteerd van te raken, hard werken, de koers beheersen en dan geen prijzen pakken. Het lijkt Ajax wel. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 25 augustus 2009 20:45

De Noren komen!

Ik ben het volledig met je eens. Wat een geweldige renner is dat. Een vriend van mij komt al jaren in Noorwegen en hij zegt dat steeds meer Noren op een racefiets stappen. Vroeger zag hij alleen mountainbikers, maar met Hushovd en Boasson Hagen is het wielrennen populairder geworden. De opleidingsploeg waar BH vandaan komt, is een team om in de gaten te houden, al vielen ze tijdens Olympia's Tour nog wat tegen. BH vertrekt wel naar een nieuwe ploeg; afwachten wat daar van terecht komt.

Rabobank kun je wat mij betreft geen verwijten maken. Ze hebben er allemaal voor gereden (niet alleen vandaag). Langeveld zou met wat meer vertrouwen van zijn ploeg toch definitief moeten kunnen doorbreken. Hij was ook al 11e in San Sebastian, geloof ik. Neem hem maar mee naar het WK.

Geplaatst door Paul Verstappen, 25 augustus 2009 22:42:12

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web