Moet Rabobank echt in het oranje?

Bondscoach Leo van Vliet roert zich altijd stevig en neemt in zijn kritiek op het presteren van de beste Nederlandse renners geen blad voor de mond. Hij maakt zich terecht zorgen over de plaats die Nederland inneemt in het landenklassement van de UCI. Zo kwam hij in het slotweekend van de Tour met de suggestie dat Rabobank in de Ronde van Spanje maar eens een geheel Nederlandse ploeg moet opstellen. Negen jonge honden, die bevrijd van de instructies om drie weken lang een buitenlandse kopman te dienen, maar eens moeten laten zien waartoe ze in staat zijn. Hij riep Rabobank op eens lef te tonen en dit experiment uit te voeren. Ik ga in deze helemaal met hem mee, want wat heeft de bank te verliezen? Het stond gisteren in De Telegraaf en Leo kreeg bijval van ...

... Egon van Kessel, Jan Janssen, Theo de Rooij en Peter Post. Er moet iets gebeuren in het Nederlandse wielrennen. Ook Wieler Magazine plaatste het bericht op haar website en kwam zelfs al met een opstelling. Volgens WM moet het lukken een goede Vuelta te rijden met etappezeges en een goed klassement als Rabobank op 29 augustus Robert Gesink, Lars Boom, Jos van Emden, Sebastiaan Langeveld, Koos Moerenhout, Tom Stamsnijder, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Pieter Weening naar Assen afvaardigt voor de start. Dan krijgen die jongens eens echt een kans. Ik denk dat de Nederlandse wielerliefhebbers massaal achter die ploeg gaan staan en in grote getale naar Assen zullen komen om onze jongens uitgeleide te doen. Keren de dagen van Pellenaars weer? (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 28 juli 2009 14:00

Ik ben voor, ook al stond het in De Telegraaf.

Belangrijkste vraag: in welke landen wil Rabobank publiciteit halen? Als ze ook in het buitenland belangen hebben, dan is dit natuurlijk een onhaalbare zaak.

Vacansoleil profileerde zich overigens als Nederlandse ploeg, maar is daar al snel van afgeweken. Zelfs een Pool heeft dit jaar een contract gekregen.

Geplaatst door Paul Verstappen, 28 juli 2009 14:37:00

vraagje

Zou de Spaanse organisatie het wel accepteren als Rabobank haar drie Spaanse vedetten thuislaat?

Geplaatst door Michel Jacobs, 29 juli 2009 07:26:43

Constatering

Het Spaanse woord "rabo" betekent staart. Ik denk dat achteraan rijden in wedstrijden de meeste reclame valt te behalen,misschien daarom is Rabobank er het meest gebaat bij.
Waarschijnlijk een punt uit het zgn "moderne wielrennen"

Geplaatst door arie verzijl, 29 juli 2009 10:56:48

Rabo en Oranje

Ik snap de hunkering van iedere wielerkenner en - liefhebber naar Nederlandse successen.En toch voel ik enige reserve.Als Gesink niet valt en de witte trui naar parijs brengt en als Menchov op het niveau van de Giro presteert zou dit nu geen thema zijn geweest. Al met al een beetje opportunistisch verhaal.
Dat neemt nioet weg dat de RABObank voo beslissende keuzes staat met het team.

Was het zo verstandig de band met het team aan te halen en neen niet wielerkenner aan de top van de organisatie neer te zetten?

Wat willen we nu in de toekomst. Hoe lang willen we door. En als we door willen hoe dan.Mikken we op de internationale reputatie die de Rabobank niu heeft of trekken we ons als Bank en met het team terug op Nederland.

Op de twee kernvragen moet de Rabodirectie nu snel een antwoord formuleren zodat het team van 2010 op de gemaakte keuzes kan worden afgestemd.

Ik ben reuze benieuwd hoe het antwoord uitpakt en welk team er volgend jaar in Amsterdam(Giro) en Rotterdam(Tour) aan de start staat!

Geplaatst door Hans Prakke, 29 juli 2009 22:46:09

staart

Volgens mij is 'staart' in het Spaans 'cola' zodat Coca Cola in feite hanenstaart betekent. En aangezien Coca Cola jarenlang hoofdsponsor van de Tour is geweest is dat het oude wielrennen.

Geplaatst door Michel Jacobs, 30 juli 2009 19:00:38

Rabobank en oranje

Rabobank is destijds in de wielersport gestapt om het Nederlandse wielrennen weer op topniveau te brengen. Toen dat na acht jaar Raas niet was gelukt werd het hoofddoel een Raborenner op het podium van de Tour te krijgen. Dat is wel gelukt, vorig jaar was Menchov derde, zij het een half jaar na dato. Ondanks Robert Gesink en alle opoffering die Rabo zich heeft getroost is er in de breedte geen nieuwe wielerlichting opgestaan. Dat is de realiteit, ook als Gesink niet was uitgevallen en bv. vijfde was geworden. Michael Boogerd denkt dat die jongens te veel verdienen en anderen beweren dat ze te week zijn. Ik denk echter dat de godfather van het Nederlandse wielrennen Peter Post gelijk heeft als hij zegt dat er niet genoeg druk op die jongens wordt gelegd. Heeft Rabo geen wielerbroer nodig van voetbaltypes als Hiddink, Beenhakker en Van Gaal? Jazeker wel, ze heten Post en Raas, maar die zijn helaas niet meer beschikbaar.

Geplaatst door Fred, 30 juli 2009 19:13:32

Meer druk = beter presteren?
Daar wil ik graag wat bewijzen van zien, want hier geloof ik dus helemaal niets van.

Geplaatst door Paul Verstappen, 01 augustus 2009 17:54:04

Druk

Is er ooit een grootse sportprestatie geleverd zonder druk.? Neem als recent voorbeeld de Tourzege van Contador. Lees het oerboek van de Nederlandse wielrennerij er nog maar eens op na (Te midden der kampioenen) en niet te vergeten mijn Raasboek. Hoeveel bewijzen wil je hebben? En om met ons aller Louis te spreken: Pflugleiter is auch ein Fach. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 02 augustus 2009 08:16:47

Post en Raas

Fred,
Post en Raas zijn exponenten van vervlogen tijden.
Totalitaire regimes zijn , vroeger of later, gedoemd te verdwijnen. Kijk er de geschiedenis maar op na, van de Oudheid tot de Moderne Tijd.
Hoe catastrofaal zou denkelijk een affaire Rasmussen onder Raas wel niet hebben uitgepakt.
Detail: Post zat tot de "Wende" bij Rabobank nog in een soort schaduwbestuur.

Geplaatst door theo, 02 augustus 2009 11:17:38

Theo, je hebt helemaal gelijk.

Grote kampioenen presteren ook onder hoge druk, dat is helemaal waar. Maar dat is totaal iets anders dan Post beweert. Oorzaak en gevolg zijn hier een beetje door elkaar gehaald, denk ik, had Contador ook zonder druk de Tour gewonnen? Waarschijnlijk wel.

En Post heeft blijkbaar ook nog nooit van faalangst gehoord.

Geplaatst door Paul Verstappen, 02 augustus 2009 18:30:10

staart

Sinds 1965 getrouwd met een Spaanse, de taal heb ik perfect geleerd.
"RABO" betekent staart en "cola"wordt toegepast in een zin als;el va en la cola del peloton.
Het woord "cola" heeft niks met coca cola van doen.
Een staart zit toch aan de achterkant of is het in het moderne wielrennen ook dat anders geworden,kan zo maar....

Geplaatst door ap verzijl, 09 augustus 2009 12:04:25

Ton Boot

Misschien zou het verfrissend zijn om een ploeg (lees Rabo)eens door een sterke coach uit een andere sport te laten leiden. Basketbalcoach Ton Boot bijvoorbeeld?

Geplaatst door Jos van Nierop, 09 augustus 2009 13:09:06

Ton Boot

Goed idee ,geef hem een paar maanden en de heren coureurs weten waar ze voor aangenomen zijn.

Geplaatst door c.veerman, 09 augustus 2009 18:34:53

Ton Boot

...heeft Cor Veerman en Jos van Nierop Ton Boot wel eens in het 'echt' bezig gezien? Ik wel! Gebeurde nota bene bij een trainingskamp voor basketballertjes onder de veertien jaar. Vond het een griezelige en beangstigende man! Zo'n type kan invloed hebben op een teamsport als basketballen maar niet bij een, per definitie individuele sport als het wielrennen... Is de malheur van de Nederlandse renners bij Raboploeg niet te wijten aan het altijd maar dienstbaar zijn van de buitenlandse kopmannen?

Geplaatst door André Stuyfesant, 09 augustus 2009 23:24:19

Kansen

Ik denk dat André gelijk heeft. Hoewel Tonnie Boot (ik heb nog met hem gebalt) een wielerliefhebber is, denk ik niet dat hij vanuit zijn discipline iets kan verbeteren. Trouwens Rabobank heeft voor de mentale begeleiding oud-volleybalcoach Peter Murphy op de loonlijst staan en daar merk je niks van. De Nederlandse renners moeten kansen krijgen. Dus een geheel Nederlandse ploeg naar de Vuelta. Als testcase is dat zeer interessant.

Geplaatst door Fred, 10 augustus 2009 07:36:32

Ton Boot "griezelig"?

Zo ken ik Ton Boot helemaal niet als basketballer en ook niet als coach. Wel bevlogen en fanatiek, ook toen hij zich een racefiets aanschafte wilde hij alles maar dan ook alles van ons weten om het maximale eruit te kunnen halen.Niet Ton Boot, maar wel zo'n type zou ik wel eens in de wielersport bezig willen zien.

Geplaatst door Jan v d Horst, 14 augustus 2009 16:47:35

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web