Zaterdag 25 juli 2009, 20e etappe Montélimar – Mont Ventoux 167 km.

Natuurlijk moeten we als Nederlanders blij zijn dat er op de valreep nog een groot succes is voor Rabobank, maar de teleurstelling overheerst bij mij. Al dagen putten de media zich uit in superlatieven over al het moois en verschrikkelijks van de Ventoux. De kale berg is in alle toonaarden bezongen en Tommy Simpson is de afgelopen dagen bijna net zo vaak in beeld geweest als Contador. De Ventoux is een berg om respect voor te hebben, hoor je alom, maar Armstrong hengste daartussendoor met de opmerking dat de berg en hij elkaar niet mogen. En dus werd het sportieve hoogtepunt van deze Tour om zeep geholpen. Armstrong moest ...

... derde worden en daar werd alles aan ondergeschikt gemaakt. Geen heroïsch duel tussen de twee sterksten van deze Tour: Alberto Contador en Andy Schleck. Die laatste treft overigens ook blaam, want toen hij met Contador in zijn wiel niet vol doorging maar op zijn broer ging wachten, verzaakte hij zijn sportieve plicht. Ik denk dat Coppi, Koblet, Bobet, Bartali en zelfs Pantani vanuit de hemel beschaamd hebben toegekeken. Zeker als je je ook nog moet afvragen welke invloed de ronselpraktijken van Armstrong in dit alles spelen. Ik vind het ongehoord dat dat een rol speelt op het moment dat de Tour nog niet eens gedaan is. Als over een paar maanden bekend wordt dat de Schleckjes naar Radio Schlack gaan, dan mogen we ons oprecht belazerd voelen. Is dan niets meer heilig? Het duel op de Ventoux had de apotheose moeten zijn van deze Tour. Nu zien we een Contador die zich moest inhouden door het geschreeuw in zijn oor van een Belg die denkt dat hij Jezus Christus is omdat hij de bevelen van god zelf krijgt. Armstrong is een groot renner geweest en hij kan nog op het hoogste niveau mee. Dat is knap, maar helaas wil dat ook zeggen dat hij het honderd procent voor het zeggen heeft. Het doet denken aan de jaren vijftig in de zesdaagsen toen een man als Schulte, al 40+ nota bene, er alles aan deed om de doorbraak van jongeren tegen te houden. Maar Contador is niet te stoppen, ik hoop dat hij volgend jaar Armstrong met al zijn sterren op een hoop fietst.
En dan Juan Manuel Garate van Rabobank. Een renner speciaal aangetrokken om Menchov in de bergen bij te staan. Een fantastische prestatie die ik Rabobank van harte gun. Al was het alleen maar om een zeer geslaagde aankoop.
(Foto: © Cor Vos)

De uitslag was:
1. Juan Manule Garate (Rabobank) de 167 km. in 4.39’21”
2. Tony Martin (Team Columbia) op 3”
3. Andy Schleck (Team Saxobank) op 38”

Algemeen klassement:
1. Alberto Contador (Astana) 81.46’17”
2. Andy Schleck (Team Saxo Bank) op 4’11”
3. Lance Armstrong (Astana) op 5’24”

Puntenklassement: Thor Hushovd (Cervelo Test Team) 260 pt.
Bergklassement: Franco Pellizotti (Liquigas) 210 pt.
Jongerenklassement: Andy Schleck (Team Saxo Bank) 81.50’28”
Ploegenklassement: Astana 243.56'04"

Door Fred van Slogteren, 25 juli 2009 17:11

Etappe 21

Waar blijft Etappe 21? http://www.wedden-op-sport.com/wedden.php/voorbeschouwing-etappe-21-tour-de-france-2009.html

Geplaatst door Peter Jansen, 25 juli 2009 22:28:16

Kop op Fred

De dingen gaan zoals ze gaan zei de taoist en hij aanvaardde het leven zoals het kwam! dat de pers zegt dat iets gaat gebeuren daarom gebeurt het nog niet. De mooiste momenten onstaan uit het niets: denk aan het spektakel van vrijdag. Profwielerennen zo leerde een van mijn wielerleermeester gerard Koel mij altijd bestaat uit twee woorden. Prof=zaken doen en wielrennen=fietsen.En dat moet je nu nooit meer vergeten voegde professor Koel daar aan toe!In dat licht bezien Fred: het gaat zoals het gaat en dus kop op Fred!

Geplaatst door Hans Prakke, 26 juli 2009 00:44:03

Je hebt gelijk Fred. Dit Eros Politje is er een om snel te vergeten. Maar Rabobank heeft het geluk wel afgedwongen.

Die Sabatini zat trouwens wel mooi op haar fiets, ik gok op een comeback in 2010.

Geplaatst door Paul Verstappen, 26 juli 2009 13:32:34

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web