De Burgerlijke Stand van 2 mei

Erwin Nijboer (1964)

Hij was er een van de Spaanse wielerschool van Albert Stofberg. Samen met de Brabantse sprinter Mathieu Hermans begon de lange Denekamper in 1985 aan een Spaans avontuur dat hem vooral een knechtenrol opleverde. Maar je hebt knechten en knechten en Erwin was er één van de bovenste plank. Iemand die nimmer twijfelde aan zijn kopman en zijn eigen kansen volledig kon wegcijferen. Legendarisch is het verhaal dat hij samen met Mathieu in een kopgroep zat op een moment dat de zege de kleine Brabander niet kon ontgaan. Tot Hermans in een bocht onderuit ging. In plaats van door te gaan en zijn eigen kans te gaan, kneep Erwin direct in de remmen, viste zijn kopman uit de berm, zette hem op fiets en sleurde hem terug bij de kopgroep. Hermans won op één been. Later werd Erwin de zeer gewaardeerde meesterknecht van Miguel Indurain, de Bask die vijf keer de Tour won. Zelf won Erwin Nijboer ook wel eens wat. Zoals in 1990 de Driedaagse van de Panne. Een goede renner en een sympathiek mens. (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Mariëlle van Scheppingen (1973)

Als je Van Scheppingen heet, dan kom je uit De Ronde Venen, het gebied op de grens van Noord-Holland en Utrecht met mooie dorpen als Vinkeveen, Mijdrecht, Wilnis en Uithoorn. Sportieve mensen want je komt die naam tegen in de schaatssport, de wielersport en het tennis. Mariëlle was een aantal jaren een sterk wielrenster die tegen de top – lees: Van Moorsel - aanzat. Maar ze heeft ook wat met schaatsen, want officieel is ze mevrouw Romme, de echtgenote van Gianni, je weet wel van made in Made. In 2002 stopte Mariëlle om zich geheel aan haar gezin te gaan wijden.

(© Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 1 mei 2006 22:00

erwin nijboer

hij is erg sympathiek ik ken hem al 13 jaar

Geplaatst door hij weet het, 09 september 2010 13:59:06

Een heel aardige jongen,ik ken hem voor al dat hij achter de moter reed,ik heb nog een stayer frame voor hem gemaakt,hij was heel makkelijk, als hij een bepaalde versnelling wilde en Hermans wilde dat ook dan gaf je hem maar een tandje erbij dat maakte hem niets uit want hij moest de bladen met Matheu Hermans delen.Erwin van harte gefeliciteerd.

Geplaatst door k.kwantes, 02 mei 2011 09:57:07

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web