Verboden voor Fred

Ayalon is het kind van Ben Blog en in het dagelijks leven ICT’er. Ik heb beroepshalve ruimschoots ervaring met ICT’ers, een mensenslag dat voor een deel van mening is dat je alle wereldproblemen met applicaties kunt oplossen. Ik heb er midden jaren negentig eens eentje gesproken die mij verzekerde dat er dankzij de ICT nooit meer een economische crisis zou komen. Hij en zijn collega’s hadden dat volledig in de hand.
ICT’ers munten niet uit in duidelijkheid, want als ze je iets uitleggen, dan begrijp je er doorgaans nog minder van dan voor de uitleg. De explicatie die Ayalon ten aanzien van zijn statistieken geeft is daar een voorbeeld van. Daarom hou ik me liever bij de feiten. Ik heb nooit ...

... beweerd dat ik de in Wieler Revue gepubliceerde getallen heb gebaseerd op statistieken. Wel op het aantal bekeken documenten dat in het technische gedeelte van een weblog wordt opgegeven. Dat is net zoiets als de teller bij een parkeergarage. Die is duidelijk. Als bij de ingang het display VOL oplicht kun je er van uitgaan dat er geen auto meer bij kan.
De leverancier van de software waar mijn slogblog op draait heeft mij verzekerd dat de telling van het aantal bekeken documenten net zo nauwkeurig is als het aantal geregistreerde goudstaven in de kelders van de Nederlandse Bank. En dat is voor mij helderder dan de statistieken van Ayalon. Rancuneus mannetje overigens. Toen ik gisteren op zijn wielerblog probeerde te kijken kreeg ik de bovenstaande tekst. Deed me een beetje denken aan die donkere tijd die we in de komende week weer gaan herdenken.

Zo, en laten we het nu verder over wielrennen hebben!

Door Fred van Slogteren, 30 april 2006 5:37

Forbidden voor Fred

Fred goed idee om het over wielrennen te hebben maar je ervaring met die ict'er is hoop ik niet zo dat je gaat generaliseren want dan voelen veel van jou lezers zich aangesproken....

Maar bedenk altijd beste Fred de positieven overleven..

greatz. Rob Duin

Geplaatst door Rob Duin, 30 april 2006 06:15:19

ICT'er

Ja Rob, ik vermoedde al dat je er ook één bent. Generaliseren doe ik niet, misschien een beetje chargeren. En verder hou ik me aan jouw goede raad en die van Harry Hermkens. Dankzij mijn positivisme en geloof in de mens heb ik al heel wat overleefd. Wat mij betreft: discussie gesloten!

Geplaatst door Fred, 30 april 2006 07:01:22

Fred van Slogteren leugenaar!

Hallo Fred,

Over de statistieken wil ik je even wijzen op het volgende: Ik ben programmeur bij lifetype/plog en heb je nooit gehoord over de statistieken en of die kloppen. Je weet precies hoe de vork in de steel zit. Vreemd ook dat ik via fora, mailinglisten etc nooit een vraag of iets gehoord heb over vragen m.b.t. de statistieken en dat ik geen één vraag terug kan vinden in welk forum dan ook! Van wie dan ook!

Overigens zijn wij sponsor van de software die jij hier gebruikt.

Dat je hier jezelf moet verdedigen ten aanzien van je statistieken en mij zegt al genoeg. Ben je presentaties over de statistieken van de redacteuren bijeenkomst ook even vergeten?

Als jij jezelf en iedereen hier voor de gek wilt houden prima, helaas weet iedereen wel beter fredje.

Dat je niet op wielrennen.blog.nl kan is omdat je de reageert onder andere namen, als je weer normaal doet ben je natuurlijk welkom.

Geplaatst door Ayalon, 30 april 2006 08:20:37

Fred van Slogteren leugenaar!

Citaat teksten Fred:

"In diezelfde column schreef ik dat ik in december een week had beleefd van 40.000 bezoekers. Op de onderliggende techniek van de weblog zit een teller. Ik heb de stand daarvan vanaf 21 september 2005 dagelijks bijgehouden. Die teller stond op 25 december 2005 om 10.00 uur ’s morgens op 236.431 en precies een week later op 278.989. Het verschil is 42.558 en dat is nog 8 procent meer dan de 40.000 waar ik over schreef. In totaal heb in acht maanden tijd ruim 365 duizend bezoekers gehad"

"Ik heb nooit beweerd dat ik de in Wieler Revue gepubliceerde getallen heb gebaseerd op statistieken. Wel op het aantal bekeken documenten dat in het technische gedeelte van een weblog wordt opgegeven"

Fijn weekend fredje!

Geplaatst door Ayalon, 30 april 2006 08:26:46

Kleine kinderen

Jullie lijken wel een stel kleine kinderen met dit soort stukjes en reacties. Wat geweest is is geweest, stop dan ook met deze polemiek en ga verder met je leven!

Geplaatst door Berry, 01 mei 2006 07:14:15

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web