Misselijk mannetje!

Zo juist de nieuwe Wieler Revue uit de brievenbus gehaald en gelijk maar even gaan zitten om het weer prachtig uitgevoerde blad even door te bladeren om het vervolgens vanavond of morgen te gaan lezen. Op pagina 46 kwam ik mijn column tegen, waarin ik grappige of opvallende wetenswaarheden die mij op wielersport.slogblog.nl zijn overkomen met de lezers van Wieler Revue deel. Tot mijn verbazing zag ik er een naschrift onderstaan van Ben Blog. Voor niet ingewijden: Ben Blog is de exploitant van een aantal weblogs, waaronder één over de wielersport. Ik heb die wielerblog vanaf 1 juni 2005 tot en met 31 januari jl. dagelijks gevuld en geredigeerd. Op die laatste datum zijn Blog en ik uit elkaar gegaan omdat hij er niet in was geslaagd inkomsten te genereren waarmee hij mij een fatsoenlijk honorarium kon betalen.
Toen hij mij in het voorjaar van 2005 benaderde om ...

... dit te gaan doen, heb ik daarvoor een aanvangsbeloning gevraagd van 1500 euro per maand. Dat vond meneer teveel en na onderhandeling kwamen wij overeen het de eerste vier maanden voor een maandelijks bedrag van 1000 euro te doen om dat per 1 oktober met 25 procent te verhogen om vervolgens op 1 januari een nieuw bedrag vast te stellen. Dit is contractueel vastgelegd en door mij ondertekend. Ik heb vervolgens het eenzijdig getekende contract aan de heer Blog gestuurd en het pas na maanden – verpakt in mijn eigen envelop – bij een ontmoeting teruggekregen. Toen ik het contract maanden later – ik ben nu eenmaal goed van vertrouwen – uitpakte om het in een ordner te prikken, bleek de heer Blog – buiten mijn medeweten en zeker niet met mijn toestemming - de financiële paragrafen te hebben aangevuld met enkele handgeschreven zinnen die onze duidelijke afspraken weer op losse schroeven zette. Ik heb dit als zeer onbehoorlijk ervaren, maar omdat er inmiddels maanden waren verstreken kon ik er – na raadpleging van mijn advocaat - niks meer aan doen. Vanzelfsprekend was hij in oktober niet bereid om mijn vergoeding te verhogen tot het bedrag van de oorspronkelijke afspraak. En in december deelde hij me mee dat hij voor mijn ‘bijna dagtaak’ nog maar 200 euro per maand over had. Ik vond – en dat vind ik nog steeds – een onfatsoenlijk voorstel en dat heb ik in een van mijn eerdere colums in Wieler Revue geschreven. Dat is de heer Blog in het verkeerde keelgat geschoten.
In diezelfde column schreef ik dat ik in december een week had beleefd van 40.000 bezoekers. Op de onderliggende techniek van de weblog zit een teller. Ik heb de stand daarvan vanaf 21 september 2005 dagelijks bijgehouden. Die teller stond op 25 december 2005 om 10.00 uur ’s morgens op 236.431 en precies een week later op 278.989. Het verschil is 42.558 en dat is nog 8 procent meer dan de 40.000 waar ik over schreef. In totaal heb in acht maanden tijd ruim 365 duizend bezoekers gehad en dan bestaat meneer Blog het om in zijn naschrift te schrijven dat ik niet aan mijn verplichtingen heb voldaan. Na het ontdekken van die contractveranderingen had ik al geen hoge pet van meneer Blog op, maar na het lezen van zijn naschrift waarin hij mij voor leugenaar uitmaakt vind ik hem maar een misselijk mannetje. Waarvan akte!
Door Fred van Slogteren, 28 april 2006 12:00

Ik geloof het direct dat die telling van u ruim 40000 bezoekers opleverde, maar is er geen verschil in telling door het aantal pagevieuws en het aantal unieke bezoekers? Daar kunnen grote verschillen in liggen en met pagevieuws zullen de aantallen van ruim 40.000 denk ik wel kloppen.

verder kan je weinig waarde hechten aan de redenen die benblog geeft. Hij zegt we hadden de bereidheid hem meer te betalen dan andere redacteuren, maar dat heeft niks te maken met welk contract u hebt gemaakt. Wel erg zwakjes als hij dan een contract handmatig bijwerkt. (doe het dan in ieder geval proffesioneel met een nieuw contractje :):)

Jij succes iig met dit blog en wie weet komt er nog een keer een betere geldschieter.

Geplaatst door Herogewier, 28 april 2006 16:49:14

De waarheid over Fred

Hallo Fred,

Een avond lang heb ik je uitgelegd om via een apart pakket je statistieken te bekijken. Je hebt hiermee tijden lang de stats bekeken en volgde deze nauwkeurig.

Vreemd dat je nu vermeld dat het opeens allemaal veel hoger ligt aangezien je precies weet hoe de vork in de steel zit.

Als jij aan al je standpunten vol wilt houden prima, helaas weet ik wel beter.

Fred, we hebben altijd prettig contact gehad en nu moet jij ook fair zijn.

Toegevoegd de link naar de stats in de bewuste periode en kan iedereen dus zien dat jij degene bent die er ruim naast zit en dus hele andere mensen misselijke mannetjes zijn.

Groet,
Ayalon

http://static.flickr.com/50/136788770_99aa45f491.jpg?v=0

Geplaatst door Ayalon, 29 april 2006 09:19:03

Ben Blog

Beste Fred
Wat moet ik nu met die twee reacties,met voor mij een hoop abracadabra!
Ga gewoon door met de Blog waar je nu mee bezig bent en laat het verleden rusten.
Veel succes en sta gewoon boven eventuele leugens die over je verteld worden!Jij weet toch beter?
Met sportieve groeten

Geplaatst door Harry Hermkens, 29 april 2006 14:23:36

Fred van Slogteren misselijk mannetje

@Harry: Over Fred worden geen leugens verteld: Fred verteld dingen die niet helemaal correct zijn.

De statistieken liegen niet!

Kunnen jullie overigens alle broncode van wielrennen.blog.nl verwijderen.

Geplaatst door Ayalon, 29 april 2006 20:13:50

Misselijk mannetje

Soms is het leven heel eenvoudig. De een deugt en de ander niet. Die deugt volgt het goede spoor die niet deugt het foute spoor.Volgens mij ben ik tot hiertoe nog te volgen!
De KNWU volgt de redactie die deugt(de opgestapte redactie van Wielerrevue die een nieuw blad begint: WM: de afkorting van
W I E L E R M A G A Z I N E
Fred van Slogteren, die deugt, begint een nieuwe wielerblog en verlicht ons wielerbestaan daarmee op onnavolgbare wijze.Ben Blog die niet deugt ,want hij houdt zich niet aan afspraken, zegt dat Fred een misselijk mannetje is.Wat je zegt dat ben je zelf dus.......
Leve W M ook uw wielermagazine
leve Fred, uw cyclistisch dagopener, onmisbare gids voor verslaafden!

Hans Prakke (of ik deug moeten anderen maar beslissen...)

Geplaatst door HansPrakke, 29 augustus 2006 03:01:24

Wieler Revue

Begrijp ik het nu goed?
Houdt Wieler Revue op te bestaan en krijgen we een nieuw Wieler Magazine met de oude redactie (Evert de Rooy)
van Wieler Revue?

Geplaatst door Harry Hermkens, 29 augustus 2006 10:45:52

Wieler Magazine

Er komt een nieuw wielertijdschrift, Harry, met de naam Wieler Magazine (WM) onder redactie van Evert de Rooij, Marcel Slagman en Roy Schriemer. Dit jaar komen er twee pilotnummers uit en vanaf januari 2007 verschijnt WM maandelijks. Wieler Revue houdt niet op te bestaan, maar er is een nieuwe redactie. Ik zelf zal als medewerker aan WM verbonden zijn, als Evert me tenminste wil hebben.

Fred

Geplaatst door Fred, 29 augustus 2006 11:18:14

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web