De Burgerlijke Stand van 30 juni.

Marcus BURGHARDT (1983, Duitsland)

Wat was hij blij die lange Duitser toen hij vorig jaar in de Tour de France de 18e etappe won. Het was de vijfde zege voor Team Columbia, nadat Mark Cavendish de eerste vier overwinningen op zak had gestoken. Voor Burghardt betekende die overwinning een sportieve wraak, nadat hij had vernomen dat teamleider Bob Stapleton hem in de uitverkoop wilde doen. Dat is dus niet doorgegaan en hij draagt ook dit jaar weer het shirt van de zo succesvolle formatie, met goudhaantjes als Cavendish, Boasson Hagen, Grabsch, Greipel, Kirchen, Martin en Monfort die zich dit seizoen al meerdere malen in de kijker reden. Van Burghardt is dit jaar nog niet veel vernomen. Stapleton heeft zijn team voor de aanstaande Tour nog niet vrijgegeven en dus weten we niet of Marcus in Monaco aan de start zal staan. Het zou kunnen, maar er is veel concurrentie. Er zijn echter ook koorknapen nodig in een scala vol tenoren. Marcus is een fantastische helper, die onvermoeibaar voor zijn kopmannen werkt. Zo nu en dan kan hij zijn eigen kans gaan, zoals vorig jaar toen hij in de rit ...

... Bourg d’Oissans-Saint Étienne samen met de Spaanse QuickStep-renner Carlos Barredo een lange ontsnapping op touw zette die niet meer teniet werd gedaan. Het was een welkom succes, want na een door blessures verloren voorjaar was Burghardt toe aan een opsteker. In 2007 won hij Gent-Wevelgem en de wijze waarop hij dat deed werd als ‘slim’ gekwalificeerd. De – toen nog – T-Mobile renner vertrok op kousenvoeten, samen met Ventoso en Freire. Ze achterhaaldeen de twee koplopers en de zege voor Freire leek aanstaande. Maar Burghardt ontsnapte, gedekt door ploegmaat Hammond, even aan de aandacht en soleerde sterk naar de streep. Het was de tot nu toe grootste overwinning voor deze in Zschopau (Saksen) geboren coureur die vandaag zijn 26ste verjaardag viert. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 30 juni geborenen zijn:

CHAVANEL, Sylvain (1979, Frankrijk)
DORLAND, Corine (1973, Nederland)
DUFRAISSE, André (1926, Frankrijk)
HOOGHIEMSTER, René (1986, Nederland)
JONGKIND, Melle (1947, Nederland)
LEENAERTS, Willy (1940, België)
LEQUATRE, Geoffrey (1981, Frankrijk)
PIJNENBORG, Mascha (1981, Nederland)
STEWART, Jackson (1980, Verenigde Staten)
WUYTACK, Eric (1961, België)

Door Fred van Slogteren, 29 juni 2009 22:00

Burghardt

Burghardt zit niet in de Tour. De laatste plek ging naar Grabsch.

Geplaatst door Philip, 30 juni 2009 06:17:23

Wat een ploeg! Op papier is Cavendish niet te kloppen, Freie mag hopen dat hij hem ergens kan verrassen.

Vorig jaar zag ik Tony Martin de Hel van het Mergelland winnen. Met een ploeggenoot reed hij weg na 15 kilometer en na een hele dag fietsen door regen en wind won hij de koers. "Een aparte kerel", vond zijn ploegleider Hoffman. Benieuwd wat hij kan in de Tour.

Geplaatst door Paul Verstappen, 30 juni 2009 08:52:37

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web