De Burgerlijke Stand van 15 juni.

Marzio BRUSEGHIN (1974, Italië)

Hoewel hij zonder twijfel behoort tot de betere Italiaanse coureurs is zijn erelijst bescheiden. Hij won twee ritten in de Ronde van Italië en hij was in 2006 Italiaans kampioen tijdrijden. En dat is ook precies zijn grootste kwaliteit. Marzio is een gevreesd jachtrijder, die zich daarnaast ook redelijk in het hooggebergte kan handhaven. Bij Lampre geldt hij dan ook als een van de steunpilaren voor de kopmannen Cunego en Ballan. Ook in de afgelopen Giro was hij regelmatig in de voorste gelederen aanwezig, maar Cunego lukt het maar niet om terug te keren op het niveau 2004 toen de kleine Prins op indrukwekkende wijze de Giro won en in het naseizoen de volledige show stal in de Ronde van Lombardije. Van die overwinningen kan Marzio Bruseghin slechts dromen maar voor de Locomotief van Vittorio, zoals zijn bijnaam luidt, is de grote waardering die zijn ploegmaten voor hem hebben voldoening genoeg. Hij rijdt sinds 1997 bij de beroepsrenners. Hij begon bij Brescialet, om na twee jaar te verkassen naar de Spaanse Banesto-ploeg. Na drie jaar keerde hij in Italië terug als lid van de fameuze Fassa Bortolo formatie, die ...

... twee jaar later aan dopingschandalen en geruchten ten onder ging. Lampre lijfde hem in en daar zal hij misschien het eind van zijn carrière halen, want hij wordt vandaag 35 jaar. Zijn vele fans zijn wel heel enthousiast over zijn prestaties, maar aan de andere kant vinden ze hem kennelijk een domme coureur. Marzio wordt in spotprenten namelijk regelmatig afgedrukt als een ezel op een racefiets en zijn fans zijn langs de kant van de weg te herkennen aan een hoofddeksel met langgerekte ezelsoren. Op de foto’s op zijn site staat de ‘asino’ himself er lachend bij. Misschien betekent ‘ezel’ in Italië wel heel iets anders en wellicht is er een slogblogger die daar meer van weet. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 15 juni geborenen zijn:

ALBANI, Giorgio (1929, Italië)
APERRIBAY ARANDA, Lander (1982, Spanje)
ARRIETA LUJAMBIO, José Luis (1971, Spanje)
BORGATO, Giada (1989, Italië)
DUNGEN, Tonny van de (1922, overleden 14.10.1999, Nederland)
EARLEY, Martin (1962, Ierland)
HEEREN, Walter (1943, Nederland)
KEMENADE, Ad van (1940, Nederland)
KERSHAW, Jack (1950, Groot Brittannië)
KLOK, Danica (1978, Nederland)
MARTISOVA, Julia (1976, Rusland)
MEULENHOF, Wim van de (1966, Nederland)
PETTERSSON, Thomas (1947, Zweden)
PEVENAGE, Rudy (1954, België)
REULING, Dirk (1984, Nederland)
RUITER, Wim de (1951, Nederland)
RIJEN, Linda van (1988, Nederland)
WORRE, Jesper (1959, Denemarken)

Door Fred van Slogteren, 15 juni 2009 0:00

ezels

L'uomo degli asinelli...

Nee, die ezels zijn een passie van Bruseghin. Hij heeft (of had) er circa 20 van. Een oom van hem bezat eens een exemplaar en zo groeide zijn interesse. Toen Bruser eens een stuk grond kocht kreeg hij van de voormalig eigenaar nog wat ezels cadeau en zo begon de groep in de loop der jaren te groeien. Uiteraard vindt hij het helemaal geen dommme dieren.

Een andere hobby is overigens het kweken of verbouwen van druiven om er prosecco van te maken.

Geplaatst door Philip, 15 juni 2009 22:04:35

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web