Geweldige wielerdag!

Wat een fantastische ontknoping daar in Rome. De Da Vinci Code was er niks bij. Je denkt dat de zege in de tas zit en dan glijdt Menchov op een rechte, maar kennelijk spekgladde, weg zomaar onderuit. Breekt hij iets dan is het over en uit, maar hij stond gelijk weer op en kwam er niet eens aan toe om zijn fiets op te rapen, zo snel stond de nieuwe – op het juiste tandje geschakeld – al voor hem klaar. Dat is het gevoel voor detail dat deze Rabobank-ploeg kenmerkte. Ze hebben dit gewoon geoefend, kan haast niet anders. En dan die ontlading van die zogenaamd emotieloze Rus, zoals hij in de Nederlandse media altijd wordt afgeschilderd, aan de finish. Drie hoofdprijzen heeft hij zijn Nederlandse sponsor bezorgd en dat moet een geweldige motivatie zijn om ook voor de Tourzege te gaan. In de kracht van zijn leven, 31 jaar en met de beste ploeg die Rabobank op dit moment kan leveren. Mijn gok voor de vermoedelijke samenstelling van de ploeg: Menchov, Freire, Flecha, Gesink, Ten Dam, Tankink en Nuyens. Voor de overige twee plaatsen zijn dan Ardila, De Groot, Niersmann, Garate, Posthuma en Weening kandidaat. En asjeblieft meneer Knebel met de ploegleiders Erik Breukink en Adri van Houwelingen. Het liefst ...

... in omgekeerde volgorde. Als eerbetoon voor zijn aandeel in de prachtige apotheose van vandaag hierbij zijn foto.
En volgend jaar met Lars Boom in de ploeg, de glorieuze winnaar van de Ronde van België. Niet alleen zijn rijden imponeert, maar ook zijn sterke persoonlijkheid. Die jongen kan met druk omgaan en laat zich door niets en niemand van de wijs brengen. Net als Menchov trouwens.
(Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 31 mei 2009 16:31

schreeuw

die schreeuw van mensjov vlak na de finish was van grote klasse! véél beter dan al die gebaartjes aan de finish zoals een boogschutgebaar of een zogenaamd pistoolschot. hulde!

Geplaatst door ronnie vd bogaart, 31 mei 2009 17:57:04

Paul

Ik ben geen Menchov-fan en deze Giro-overwinning heeft daar niet veel aan veranderd. Ik hoop dat hij nu wat losser wordt. Ik heb wel respect voor de Raboploeg. Grote vraag: kan Menchov ook nog op het Tourpodium komen?

Veelzeggend is dat de kranten nauwelijks aandacht hebben besteed aan het rijden van de Rus. De Volkskrant schreef alleen een stuk over de betrokkenheid van de Rabo's bij de Weense dopingzaak. Benieuwd hoe dat afloopt nu Menchov wat meer op de voorgrond is getreden.

Fred, leg me eens uit waarom Nuyens de Tour zou moeten rijden. Ik neem toch aan dat ze Garate hebben gehaald om Menchov op het podim te helpen. Verder mis ik Moerenhout, ik heb altijd begrepen dat Menchov hem er graag bij heeft.

En verder is wel weer bewezen dat de Giro eigenlijk veel leuker is dan de Tour.

Geplaatst door Paul Verstappen, 31 mei 2009 18:17:49

"hartstilstand"

Dit kreeg ik vanmiddag spontaan,toen Dennis Menchov,vanmiddag,tegen het einde van de tijdrit,tegen het wegdek knalde!Gelukkig was hij,en vooral de man met de reserve fiets,bijzonder snel weer rijklaar,waardoor hij deze bijzonder interessante Giro,tot een goed einde bracht.
Ook mijn komplimenten aan de,vooraf zwak geachte,Raboploeg,die in de laatste etappes aantoonde,welzeker als een degelijk team te strijden,met als resultaat de prachtige overwinning van Menchov!

Geplaatst door Harry Hermkens, 31 mei 2009 19:41:29

Nuyens

Beste Paul, Waarom Nuyens? Omdat je een ploeg voor de Tour moet samenstellen, zoals de bondscoach het Nederlands Elftal samenstelt. Een combinatie van specifieke talenten en eigenschappen en een uitgebalanceerd geheel. Laten we eerst het team compleet maken. Ik gaf gisteren al zeven namen en voeg er daar twee aan toe. Dan krijgen we: Menchov, Freire, Flecha, Gesink, Ten Dam, Tankink, Nuyens, Garate en Posthuma. Menchov is de onbetwiste kopman voor het klassement, maar je moet nooit je hele plan afstemmen op één man, heeft Peter Post me eens uitgelegd. Als de kopman in de eerste week iets overkomt heb je niks meer. Daarom Freire als beschermde renner, met Gesink als tweede kopman voor het klassement. Freire is een potentiële meervoudige ritwinnaar en kandidaat voor het winnen van het puntenklassement. Zeker nu McEwen niet van de partij is. Vaste adjudant voor Menchov wordt Garate en Flecha is de man die permanent naast Freire opereert. In de vlakke ritten wordt Menchov doorlopend omringd door Garate, Tankink, en Posthuma. In de bergritten door Garate, Gesink en Ten Dam. Rest nog de functie van wegkapitein, de man die het verloop van de koers controleert en er voor zorgt dat ieder lid van de ploeg zijn taak uitvoert. Dat wordt Nuyens, een ervaren renner die al heel wat jaren meeloopt. Bovendien is hij afgestudeerd communicatiewetenschapper met voldoende gezag in de ploeg om het overwicht te hebben dat voor een wegkapitein noodzakelijk is. Vandaar mijn keus. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 01 juni 2009 04:41:30

Fred, bedankt voor je uitleg. Nuyens is inderdaad een slimme jongen en hij schrijft ook leuke stukjes in Het Laatste Nieuws, maar ik zie in hem geen renner voor de Tour. Op basis van welke resultaten zou hij dit jaar het benodigde gezag hebben opgebouwd? Ik reken dus op Moerenhout (die steeds beter gaat rijden), maar we zullen zien.

Gesink heeft nog nooit bewezen dat hij drie weken achtereen op topniveau kan acteren. Laat hem dus zoveel mogelijk rustig zijn gang gaan.

En Peter Post was actief in het pre-Armstrong tijdperk. Dus dat zegt niet zo veel anno 2009. Je opmerking over Van Houwelingen is wel interessant. Waarom zou hij geen ploegleider kunnen zijn in de Tour? Zo indrukwekkend is het cv van Breukink nu ook weer niet.

Geplaatst door Paul Verstappen, 01 juni 2009 11:33:17

Nuyens

Beste Paul, Nou begrijp ik jou weer niet. Nou zit je al weken op Menchov te fitten omdat hij geen uitstraling heeft en dan ontzeg je Nuyens gezag in de ploeg omdat hij geen resultaten heeft. Van mij mag Koos erin, maar ik meen te weten dat die niet zo'n trek meer heeft in de Tour. Hij reed zaterdag overigens wel een formidabele tijdrit in de RvB. Nooit geweten dat hij dat kon. Wat Gesink betreft hoeft hij van mij nog geen topprestatie te leveren of een goed klassement na te streven. Alleen in het geval Menchov voortijdig zou uitvallen komt de aandacht natuurlijk wel op hem te liggen. Breukink is natuurlijk wel de chef in het ploegleidersteam, maar zijn coaching van Menchov verdiende vorig jaar in de Tour geen schoonheidsprijs. Dus, ruim baan voor Adri. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 01 juni 2009 12:06:48

Nuijens Menchov,Rabo en Paul

Als iemand iets zinnigs beweert beste Paul maakt het niet uit of hij 8 of 80 is. Ook maakt het niet uit of iemand uitstraling heeft of niet.Als je winst ben je de beste en verdien je daarom respect.En als iemand in het huidige wielrennen op het punt staat iets te winnen zijn er altijd wel tendentieuze journalisten die die mogelijke winnaar linken aan een dopingzaak.Nog de Oostenrijke noch de Spaanse wielerzaken hebben ooit tot juridische reslultaten geleid.
Kortom, jammer dat de Volkskrant niet op sportgebied de kwaliteitskrant is die het overigens pretendeert te zijn.
En tot slot: wat mankeert er aan Erik Breukink als ploegleider.En je ben trouwens ook de plaats van Robbert Geesink in de Vuelta van vorig jaar vergeten! Kortom: ik waardeer jouw mening laat die van anderen ook in hun waarde en veroordeel geen mensen om hoe oud ze zijn maar baseer he op argumenten!

Geplaatst door Hans Prakke, 01 juni 2009 17:45:41

Menchov

Het is voor mij onbegrijpelijk dat Paul Verstappem zo negatief is over Dennis Menchov is en over de rabo ploeg deze mannen hebben een geweldige prestatie in de Giro neergezet en Dennis Menchov is een man van weinig woorden maar laat de benen spreken ,en dat is de kwaliteit van een topper en Paul als jij tussen de wielen heb gezeten kan je oordelen maar ik heb sdaar mijn twijffels over .Menchov is een topper anders win je nooit de Giro en de hele Rabo ploeg verdiend een dikke pluim

Geplaatst door Hans Middelveld 0, 01 juni 2009 19:51:56

Ik heb best respect voor deze Girozege, dat gaat het niet om. Ik vraag me alleen af hoeveel Nederlandse kinderen afgelopen zondagavond na de Giro-overwinning dachten: 'Dat wil ik ook'.

@Hans: Misschien kan iemand die niet tussen de wielen heeft gezeten juist beter oordelen over de wielerport. Zie bijvoorbeeld hoe de Duitsers de doping hebben aangepakt.

Geplaatst door Paul Verstappen, 02 juni 2009 21:45:22

Paul Verstappen

Zoal mannen nooit de vrouw zullen begrijpen zo zal een buitenstaander ook NOOIT helemaal het innerlijk van de wielersport kunnen doorgronden. Dat zal iedere renner kunnen beamen.Dat is een stap te ver Paul.

Geplaatst door Jan v d Horst, 03 juni 2009 06:20:49

Nuyens niet

Nuyens zit nit bij de voorlopige selectie van 12. Die selectie bestaat uit de Nederlanders Robert Gesink, Laurens ten Dam, Stef Clement, Koos Moerenhout, Pieter Weening, Joost Posthuma en Bram Tankink, de Rus Denis Mentsjov, de Spanjaarden Juan Antonio Flecha, Juan Manuel Garate en Oscar Freire en de Duitser Grischa Niermann.

Zullen Weening, Tankink en Niermann afvallen?

Beetje triest voor Tjallingi trouwens; was hij (twee jaar geleden) bij Skil gebleven, dan had zijn droom zeker waarheid geworden en had hij de Tour gereden. Andere al dan niet opmerkelijke afvallers: Ardila, De Groot, Langeveld, Nuyens...

Geplaatst door Jos van Nierop, 05 juni 2009 21:35:37

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web