De Burgerlijke Stand van 25 april

Theo de Rooy (1957)

Hij komt in geen enkele opsomming van wereldkampioenen voor, maar toch is hij het geweest. Theo was in 1978 wereldkampioen bij de studenten. Ik dacht dat hij economie studeerde, maar daar heeft hij niet veel mee gedaan of het moet in zijn huidige functie zijn als voorzitter van de directie van Rabo Wielerploegen B.V. In 1980 werd Theo beroepsrenner en dat bleef hij elf jaar. Een goede subtopper die een keer de Ronde van Duitsland won en een keer 19e was in de Tour de France. In 1991 werd hij ploegleider bij de Panasonic-ploeg van Peter Post die als manager meer op de achtergrond ging functioneren. Toen Post na Panasonic en Novemail geen sponsor meer kon vinden, trad Theo in dienst bij Shimano. Dat zal niet de gelukkigste tijd van zijn leven zijn geweest, want hij nam direct ontslag toen Jan Raas hem benaderde om eerste ploegleider bij de Rabobank-ploeg te worden. Na het ontslag van Raas is hij nu de hoogste man bij de bankierende wielrenners. Een rustige, beschaafde man die bekwaam leiding geeft aan een geoliede organisatie. Hij wordt vandaag 49 dus hij kan nog jaren mee. (© Cor Vos)

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Jan Gommers (1955)

Vier jaar koerste deze Roosendaaler bij de beroepsrenners. In dienst van kleine ploegjes. Hij zal zijn palmares niet ingelijst hebben, maar ik hoop dat hij wel plezier aan de wielersport heeft beleefd.

Arne Kornegoor (1981)

Een sterke renner die in de afgelopen jaren zijn prijsjes reed. Hij was een van de 22 die vorig jaar ex acquo winnaar werd verklaard in de Noord Nederland Tour. In 2002 vertegenwoordigde hij ons land bij het WK in Zolder en verder kan ik niet zo veel van hem vinden. Hij reed vorig jaar bij Bert Story Piels, maar dit jaar kan ik hem niet vinden in de Seizoengids van Wieler Revue. Is Arne gestopt? Wie weet het?

Door Fred van Slogteren, 24 april 2006 22:00

Theo de Rooij

Het heeft anders maar bar weinig gescheeld of deze Theo de Rooij had na zijn wereldtitel bij de studenten ook die bij de amateurs gegrepen. Ik herinner me als de dag van gisteren hoe hij in de finale ten aanval trok en solo op de meet af kwam. Pas in de slotmeters van de sterk hellende aankomst werd hij alsnog voorbij gereden door de Zwitser Gilbert Glaus.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 25 april 2012 14:03:05

De Rooij WK

Misschien muggenziften, maar volgens mij was dat WK Studenten NA het gewone WK op de Nürburgring.
Zuur was, dat Glaus vrij snel na het WK met doping in verband werd gebracht.
Maar dat zullen de chauvinistische en andere gevoelens van toen wel zijn geweest...

Geplaatst door Harrie Hofstede, 26 april 2012 20:00:46

Arne Kornegoor

De vraag dateert uit 2006, maar ik kan je op weg helpen richting Arne Kornegoor. Hij is n.l. de schoonzoon van Arie Hassink en op dit moment een beetje bestuurlijk actief met Achterhoekse wedstrijden, al of niet in oprichting of heropstanding (zoals de Ronde van de Achterhoek).

Geplaatst door Herman Brinkhoff, 26 april 2012 21:14:34

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web