Valverde pakt ook L-B-L. Boogerd man van de dag!

Op de Côte de Sprimont gebeurde het. Joaquin Rodriguez probeerde het en Michael Boogerd reageerde. Getergd door de kritiek op de ploeg en over het gezeur dat een nieuwe generatie was doorgebroken en al het lekkers opeiste. Dit was zijn koers en hij ging mee. De afstand was niet al te lang meer en als die Barca mee zou werken dan was er een kans. De Italianen gingen eendrachtig in de achtervolging. Bettini, Basso, Cunego, Simoni, Di Luca werkten goed samen, maar Boogerd was ontketend. 45 seconden bedroeg de maximale voorsprong en daarna ging het slinken. De jacht werd hard gespeeld om op de Côte de Saint-Nicolas de sprong naar het duo te kunnen maken. Met nog 7 kilometer te gaan bedroeg de voorsprong nog maar 23 seconden. Op 5,5 kilometer kwam Perdiguero erbij. Drie man voorop en toen kwam ook Sinkewitz erbij. En toen was de droom voorbij. Twaalf man gingen het uitmaken met Boogerd er nog bij. In de laatste kilometers heeft iedereen het wel geprobeerd. En dan in de sprint is het net als woensdag Valverde. De eerste Spaanse winnaar van L-B-L. Michael Boogerd eindigde als vijfde. Om moedeloos van te worden. Door Michel Wuyts aangewezen worden als de sterkste man van het hele pak is mooi, maar koop er maar een brood voor. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/apr06/lbl06/?id=results

Door Fred van Slogteren, 23 april 2006 14:44

man van de dag

ik vind eigenlijk Jens Voigt meer nog dan Boogerd man van de dag. Achteraf gezien had CSC beter werk om die grote vluchtgroep terug te pakken beter aan anderen kunnen overlaten.

Geplaatst door Philip, 23 april 2006 14:56:27

Voigt

Ik heb niet de hele koers kunnen volgen, maar alleen de finale. Daarin heb ik Voigt niet gezien en van CSC alleen Basso. Voor wat Boogerd betreft heb ik alleen Michel Wuyts geciteerd. Maar wat ik van Michael gezien heb, vond ik knap. Ook hoe hij op het laatst alles counterde.
Fred

Geplaatst door Fred, 23 april 2006 16:00:06

Man van de Dag

Voigt was ongelooflijk, maar iemand die in de finale nergens te bekennen is, kan volgens mij nooit Man vd Dag worden. Boogerd = knappe koers gereden, toch nog vijfde in een groep goede sprinters. Michael staat er altijd; geweldige reclame voor het Nederlandse fietsen!!

Geplaatst door Frank Heinen, 23 april 2006 18:17:38

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web