De Kus!

Deze foto is voor mij een raadsel. Ik heb hem toegestuurd gekregen van Piet Kessels, onze Brabantse wielervriend die met enige regelmaat het internet afstruint om uitzonderlijke wielerfoto’s te verzamelen. Hij vond deze foto heel geschikt voor De Kus, want er is duidelijk sprake van een …

… aanloop naar een affectieve handeling tussen twee mensen, waarbij de lippen getuit worden. Op zich niets bijzonders, maar aangezien het om twee mannen gaat is het wel weer uitzonderlijk. Er zijn culturen op de wereld waar het heel gewoon is dat mannen elkaar kussen en het komt ook in ons land helaas steeds meer voor. Het is een insluipend modeverschijnsel waar ik persoonlijk niet dol op ben. Bij mijn vrienden in Frankrijk overkomt het me nogal eens en ik vind het niet prettig. Die stoppels tegen je wang, daar kan ik maar niet aan wennen. Maar dat terzijde. Onder renners lijkt het me ook geen usance dat men elkaar kust, zeker niet in wielerkleding. Dus echt begrijp ik het verhaal van deze foto niet. De linkse renner is volgens Piet René Haselbacher, die van opzij sprekend op Frank Vandenbroucke lijkt. Hij draagt echter een shirt van Gerolsteiner, dus zal Piet wel gelijk hebben. De andere renner herken ik niet, maar er is een aanknopingspunt: hij rijdt voor Kettler, fabrikant van die martelwerktuigen die in fitnessrooms staan opgesteld. Die merknaam is inderdaad even aan de wielersport gelinkt geweest, maar dat was in 1989 en langer heeft het volgens mijn bronnen ook niet geduurd. Der Hasi werd echter pas beroepsrenner in 2000, dus jaren nadat Kettler als sponsor was gestopt. Rara, hoe kan dat? Het kan zijn dat Kettler nog wel sponsort, maar slechts wat individuele renners, maar geen ploeg meer. Dat lijkt me een plausibele verklaring, maar die ruil ik direct in voor een betere.

Door Fred van Slogteren, 9 mei 2009 8:00

de kus

Vrijwel alle dagen dagen lees ik uw interessante stukjes, zo ook vandaag over de kus. Uw opmerking dat het kussen onder mannen in Nederland helaas meer voor komt vind ik wat negatief. Wat is er mis mee als zo'n kus echt vriendschappelijk en positief is bedoeld. Ik moet zeggen dat ik ook zo mijn voorkeur heb, maar in het jaar 2009 vind ik dit wat negatief klinken. Verder vind ik uw stukjes alle dagen perfect!!

Geplaatst door Jan Quax, 09 mei 2009 08:49:34

negatief

Beste Jan Quax, Dank voor je complimenten en het feit dat je bijna dagelijks de slogblog bezoekt. Neem mijn opvattingen over kussende mannen niet al te serieus. Wat daar staat meen ik wel, maar het is ook weer niet zo belangrijk. Het heeft waarschijnlijk met leeftijd te maken. Ik ben er niet mee opgevoed. Van mij mag iedereen kussen wie hij wil, maar ik zelf voel bij mannen altijd enige schroom, zelfs bij mijn beste vrienden. Vergeef het me daarom maar en blijf elke dag komen. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 09 mei 2009 10:46:44

Tweede coureur

Ik denk dat de foto moet dateren tussen 2000 en 2002. Ik denk namelijk dat het om een coureur van Team Nürnberger gaat, maar hiervan ben ik niet zeker. Kan iemand dit bevestigen of ontkennen?

Geplaatst door Bart den Blanken, 10 mei 2009 19:28:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web