De Burgerlijke Stand van 30 april.

Michael BLAUDZUN (1973, Denemarken)

Er is een Nederlandse singer/songwriter actief die zich Blaudzun noemt. Hij heet anders, maar dat doet er niet toe. Hij heeft geen bijzondere band met Michael uit Herning die tot vorig jaar bij de internationale profs meereed. Volgens de artiest Blaudzun heeft hij als wielerliefhebber de naam opgepikt in de jaren zeventig ten tijde van Joop Zoetemelk. De klank van de naam paste bij het soort muziek dat hij maakt, vandaar. Dat moet dan Verner Blaudzun zijn geweest de vader van Michael, die in die tijd reed. Ik heb Michael Blaudzun eens een keer ontmoet in Namen bij de ...

... start van de Grote Prijs Wallonië in mei 1999. Een goedlachse jongen die vier jaar bij Jan Raas heeft gereden. Eerst bij de Novell-ploeg en daarna drie jaar bij Rabobank. Daar in Namen kwam hij zijn voormalige ploegmaten even gedag zeggen. Ze groepten direct om hem heen: Jantje Boven, Richard Groenendaal, Bert Hiemstra, Patrick Jonker, Koos Moerenhout, Léon van Bon en Aart Vierhouten. Ik bekeek het van een afstand. Er werd veel gelachen, hij sprak gebroken Nederlands en zijn oud-collega’s noemden hem Blaudje. Op zijn trui stond Jack & Jones, een kledinglijn uit Denemarken. Later werd dat CSC, de ploeg van Bjarne Riis waar Michael tot vorig jaar een gewaardeerde knecht was. Hij was drie keer kampioen van zijn land in het tijdrijden en hij won een etappe in de Ronde van Italië. Hij behoort tot een generatie die bijna is afgezwaaid. Moerenhout, Van Bon en Vierhouten rijden nog, maar dat zal niet lang meer duren. Blaudje heeft nu in ieder geval tijd eens naar die CD van Blaudzun te luisteren. Een jongen met een gitaar met een snik en veel melancholie in zijn stem. Niet echt mijn muziek, maar ja. Tikkie Scandinavisch dat wel. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 30 april geborenen zijn:

BASTIANELLI, Marta (1987, Italië)
CALZOLARI, Alfonso (1887, 07.02.1983, Italië)
CAPPELLE, Andy (1979, België)
KAISEN, Olivier (1983, België)
LEMAN, Luc (1953, België)
MONCOUTIÉ, David (1975, Frankrijk)
MORKOV CHRISTENSEN, Michael (1985, Denemarken)
RAMSBOTTOM, Alan (1936, Groot Brittannië)
SANTAROMITA, Ivan (1984, Italië)
SIEBERG, Marcel (1982, Duitsland)
VAN LANCKER, Eric (1961, België)
ZUGNO, Anna (1980, Litouwen)

Door Fred van Slogteren, 29 april 2009 22:00

Blaudzun

De zanger Blaudzun is, zoals de naam van de artiest al aangeeft, een wielerliefhebber. Tijdens ons bezoek aan de afgelopen Giro di Lombardia verbleef singer-songwriter Blaudzun in hetzelfde hotel als ons in Bellagio aan de Ghisallo. Ook in 2007 volgde hij de Italiaanse najaarklassieker. Niet alleen om te kijken, maar ook om prachtige beelden te maken. De beelden moeten de opmaat vormen voor een documentaire over de Giro di Lombardia (Le Foglie Morte) die in 2010 moet verschijnen. Dat werk is te zien om www.girodilombardia.net.

Geplaatst door Philip, 30 april 2009 19:24:22

Blaudzun

de singer/songwriter Blaudzun is morgen te gast bij DWDD.

Geplaatst door Philip, 10 februari 2010 12:43:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web