Het gaat beginnen!

Er zijn van die ochtenden dat je wakker wordt met een speciaal gevoel. Zo van, vandaag gaat het gebeuren. Je voelt een vreemd soort opwinding als was je nog een kind op zijn verjaardag. Je raakt, naarmate je ouder wordt, veel geluksgevoelens kwijt, maar mijn geluksgevoel dat de klassieker- en semi-klassiekerweken weer zijn aangebroken is gelukkig onveranderd gebleven. Tot eind april gaan we week na week weer die lekkere strontkoersen zien, met hopelijk barre weersomstandigheden op de Vlaamse en Noord-Franse wegen en op de potenbrekers van de Ardennen en Zuid-Limburg. Mijn vrouw weet het al jaren: op de dagen van de Ronde van ...

... Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik krijg je mij de deur niet uit. En de Omloop Het Volk hoort daar ook bij, omdat het de eerste koers van die reeks is en we met de wielerhonger in het lijf bijna niet kunnen wachten tot het zover is. De renners zijn al onderweg en om half drie begint de uitzending.

Laten we één ding afspreken, de Omloop Het Volk, blijft de Omloop Het Volk, de koers van Jan Cornand (foto). Die prachtige Vlaamse taalromanticus zou zich in zijn graf omdraaien als hij ons vol enthousiasme over de Omloop Het Nieuwsblad (bah!!!) hoorden klappen. Dat kan niet, Het Volk mag dan een krant zijn of zijn geweest het is ook een symbool, want de Omloop Het Volk is vooral de omloop van het volk. Daar moeten ze met hun poten van afblijven. Sodemieter op, monumenten mag je niet bekladden. Parijs-Roubaix begint al jaren niet meer in Parijs, maar die koers Compiègne-Roubaix noemen is gelukkig nog bij niemand opgekomen. Veel plezier vanmiddag, slogblogvrienden!

Door Fred van Slogteren, 28 februari 2009 12:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web