Waar zijn ze gebleven?

Gisteren stond er in het katern ‘Utrecht Dichtbij’ in het AD Utrechts Nieuwsblad een interview met Monique de Bruin. De aanleiding voor het artikel was dat de inmiddels 43-jarige Monique in de wielersport terugkeert als assistent-ploegleider bij de vrouwenploeg Eemland. Wat dat voor een ploeg is, wordt in het ...

... artikel niet duidelijk want daar was de journalist niet in geïnteresseerd. Het gaat dan ook hoofdzakelijk over het wielerverleden van Monique. Uiteraard wordt de jarenlange vete tussen Leontien van Moorsel en Monique Knol opgerakeld, waar De Bruin als hartsvriendin van Knol met haar neus bovenop heeft gezeten. Interviewer Van Ommeren weet haar echter niet tot de uitspraken te verleiden die hij wilde horen. Verder komt ze nog even terug op de verhouding die de toppers van toen hadden met de ‘recht-voor-zijn-raap’ bondscoach Piet Hoekstra. Er komt uit naar voren dat de Fries zijn rensters op geheel eigen wijze tot het uiterste kon prikkelen en Monique geeft daar een goed voorbeeld van. Ik had hier echter graag haar visie gelezen op de afvalperikelen die toen aan de orde waren, waaraan sommige rensters (Van Moorsel, Overgaag, Schop) bijna ten onder zijn gegaan. Het is een vriendelijk interview waaruit je leest dat Monique als directiesecretaresse de kost verdient, ze in Amersfoort woont, een vriend heeft en twee puberende kinderen. Maar het belangrijkste is dat deze vrouw met al haar ervaring terugkeert in de wielersport.

Dit was de eerste aflevering van een onregelmatige rubriek onder de titel: ‘Waar zijn ze gebleven?’. Als ik van een bekende coureur uit vroeger dagen in wat voor vorm dan ook een levensteken krijg, zal ik dat hier publiceren. Jullie kunnen me daarbij helpen door je bekend te maken op fred@slogblog.nl, als je ergens iets leest of hoort over een bekende wielrenner of wielrenster waar we lang niets van gehoord hebben. 

Door Fred van Slogteren, 26 februari 2009 12:00

Monique de Bruin

Het is jaren gelden dat Maria Canins als geel stipje onder aan de Col du Tourmalet aan kwam fietsen,een grote groep gleed voorbij, totdat ik opeens een Nederlandse langs zag komen Monique de Bruin stevig (moest zij van Piet Hoekstra ook niet afvallen?) en nog met krullen, zij vroeg mij haar te duwen en ik vroeg haar hoe: ik kreeg als antwoord:"bij mijn kont" Ik heb haar zeker 200 meter omhoog geduwd totdat zij bijna het hoogste punt had genaderd en ik door de gendarmerie van de weg werd gehaald, zij kwam binnen de sluitingstijd binnen.

Geplaatst door Tonki, 17 oktober 2010 15:21:01

Tonki en de Bruin

Ik vermoed dat Tonki ex wereldkampioen Petra de Bruin uit Ter Aar(stevig met krullenkop)voor Monique de Bruin heeft aangezien.

Geplaatst door Jan v d Horst, 17 oktober 2010 15:47:57

Verbetering

Jan, je hebt volkomen gelijk, zal de ouderdom al toeslaan???
Groetjes

Geplaatst door Tonki, 19 oktober 2010 19:12:35

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web