De Kus!

Er zijn mensen die krekels kweken. Dat zijn de baasjes van slangen, een gelukkig zeldzame mensensoort waarvan je alleen hoort als een van hun …

… lievelingetjes is ontsnapt. Dan is iedereen in paniek. Paolo Bettini, de enige echte krekel in de wielersport, liet zich door geen enkele slang vermalen. Ook niet door die enge cobra uit Modena: Riccardo Riccò. Krekels sjirpen, althans de mannetjes en Paolo is een echt mannetje. Een opkorting, zeggen ze in de Rotterdamse haven, met een guitig koppie. Hij sjirpte zich jarenlang door het peloton en als hij de geest had dan legde hij ze er allemaal op. Grootse overwinningen heeft hij behaald en nu is hij er niet meer bij. Het gesjirp is gestopt en de Italiaanse wielersport is een vedette armer. Van de overgeblevenen zijn de meesten verdacht. Paolo was nooit verdacht. Hij ging zijn gang. Excelleerde in zijn wedstrijden, om dan wekenlang onzichtbaar te zijn. Dan nam hij zijn rust en laadde hij de batterij weer op om dan weer toe te slaan en dan vol vreugde op een podium te belanden. Zoals op deze met twee zwartharige schonen klevend aan zijn wangen. Ze kunnen er net zo goed niet staan, want Paolo geniet alleen maar van zijn overwinning. En zo hoort het ook bij krekels. De vrouwtjes leggen en de mannetjes sjirpen. Het vertrouwde geluid als je in een warm land ’s avonds op een terras, een balcon of voor de caravan onder een hemel vol sterren van je wijntje geniet. Ciao Paolo! We zullen je missen.

Door Fred van Slogteren, 14 februari 2009 9:00

Nooit verdacht? Iedere prof die de laatse tien jaar wat gewonnen heeft is verdacht. De knecht die plotseling zelf doorbreekt, dat lijkt me net wat te veel op het levensverhaal van Bjarne Riis.

Geplaatst door Paul Verstappen, 14 februari 2009 16:23:04

Paolo is zeker wel verdacht geweest. Denk maar aan de verdachtmakingen voor en tijdens het WK van Stuttgart, die Il Grillo weglachte en'schoot'. Hiermee wil ik uiteraard niet zeggen dat Bettini aan de potjes heeft gezeten, maar hij is wel degelijk verdacht geweest.

Geplaatst door Brecht Castel, 17 februari 2009 13:45:14

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web