De Kus!

Robbie McEwen heeft inmiddels een erelijst van hier tot way down under. Ik heb het altijd een leuke renner gevonden, vooral als hij …

… voor de camera geïnterviewd wordt. Dat sappige Vlaams met een australisch accent is geinig om te horen. Maar hij heeft ook altijd wat te vertellen, die kleine man. En hij is een vakman. Hij doet het als sprinter helemaal alleen, hij heeft geen treintje nodig om te winnen. Hij zoekt het juiste wiel, kijkt en ziet alles. Hij zal wel eens gevallen zijn, maar hij ligt er zelden bij als de meute op drift is en er iemand een klein stuurfoutje maakt. Scherp kijkend, nauwkeurig sturend, in een fractie van een seconde beslissend. Hij kan het als geen ander. En daarom zijn al zijn overwinningen dik verdiend. Hij heeft in zijn carrière zoveel gewonnen dat het best eens zou kunnen zijn dat hij vaker door rondemissen is gekust dan door zijn eigen vrouw. Zou zo maar kunnen, zeker als de rondemissen, zoals de laatste jaren gebruikelijk, met z’n tweeën zijn. Maar mevrouw McEwen hoeft niet jaloers te zijn, want haar Robbie is een echte familyman en die kussen doen hem zo te zien ook niet zo veel. Just routine, mate! (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 31 januari 2009 9:00

groepsblog over wielrennen

Hallo,

Jullie hebben een zeer mooie blog over wielrennen. Ik ben op zoek naar wat mensen die willen meehelpen een groepsblog te creëren die voornamelijk een kritische kijk biedt op de wieleractualiteit. Hebben jullie (of sommigen onder jullie) daar interesse in?

Heb jij zin om mee een grote nederlandstalige wielerblog uit de grond te stampen? Ik ben zelf al een tijdje bezig met een wielerblog en zou daar nu graag een project met meerdere auteurs van maken. Ik werk met Wordpress (zeer makkelijk in gebruik) en het adres is http://brechtcastel.com/wielerblog. Het is absoluut niet de bedoeling dat de blog inkomsten genereert of wat dan ook... Het doel is tevens het middel: met een kritische pen over wielrennen schrijven. De nadruk ligt op opinie en analyse van de wieleractualiteit, maar ook geschiedenis, columns, interviews,... zijn welkom. Je kiest zelf hoeveel je schrijft en wat je schrijft. Verschillende stukken over één onderwerp kunnen absoluut omdat het over meningen gaat. Het zou zelfs zeer goed zijn als er wat interactie tussen de auteurs en hun opinies ontstaat. Onder elk stuk mag je een link naar je eigen site/blog zetten. Met verdere vragen mag je altijd mailen.

Als je dit ziet zitten kan je je alvast hier registreren en stuur je mij een mailtje terug. Als je geen zin hebt krijg ik ook graag een mail. Alvast bedankt.

Brecht

Geplaatst door Brecht Castel, 31 januari 2009 21:20:55

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web