De oplossing!

De vraag van Henk Theuns wie de eigenaar is geweest van dit shirt kunt u op bovenstaande afbeelding lezen. Gerben Karstens. Op dit moment ergens ver weg zeilend op de Stille Oceaan. Hij zal binnenkort wel weer in ons land opduiken om zijn vrienden te melden dat hij …

… weer behouden is teruggekeerd. De eerste die reageerde deed dat één uur en 22 minuten nadat het item op de slogblog stond, zeven minuten voor nummer twee en 17 minuten voor nummer drie. Er waren totaal 27 reacties en op twee na waren ze allemaal goed. Er was een inzender die het op Bernard Thevenet hield en een ander wist zeker dat dit shirt van Tommy Simpson was geweest, een truitje dat een van de pronkstukken is in de verzameling van Henk. Het was echter Gerben, want die was zestien jaar beroepsrenner, was een coureur van wie je altijd wist dat hij er was, die rissen wegwedstrijden won, maar ook eens de Zesdaagse van Rotterdam. In 1969 passeerde hij als eerste de meet in de Ronde van Lombardije maar werd later gediskwalificeerd en een jaar later werd hij tweede in Milaan-San Remo achter Michele Dancelli. De Karst reed voor zeven verschillende ploegen, te weten Televizier, Peugeot, Goudsmit-Hoff, Rokado, Bic, Gitane en Ti-Raleigh. In 1979 en 1980 bouwde hij zijn carrière af als individueel in het shirt van De Vleeschmeesters uit Leiden, de slagerijketen die in 1978 de Tourstart in de sleutelstad financieel mogelijk maakte. Dat was echter geen ploeg en daarom heb ik die niet meegerekend. Complimenten namens Henk voor alle inzenders, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En dat is Hans Middelveld die als eerste reageerde net voor Jan Houterman en William van Peer.

Gefeliciteerd Hans, je krijgt het boek RAAS eind april thuisgestuurd. Nog meer kansen om het boek te winnen zijn er zondag aanstaande. Niet alleen kun je dan het boek, maar nog veel en veel meer!

Door Fred van Slogteren, 29 januari 2009 13:42

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web