De Burgerlijke Stand van 18 april

Toon Steenbakkers (1916)

Op de foto kun je het niet zien, maar Toon Steenbakkers uit Sint Michielsgestel had rood haar en hij werd daarom Rooie Toon genoemd. Hij beleefde een uitzonderlijk lange profcarrière van maar liefst zestien jaar. Daarin zaten de jaren van de tweede wereldoorlog waarin hij overal in Nederland reed. Na de bevrijding was hij een goede prof die veel ereplaatsen reed, omdat hij in de sprint niet tot de rapsten behoorde. Hij behaalde vier overwinningen en in het Nederlands kampioenschap op de weg werd hij in 1945 tweede achter Theofiel Middelkamp. Ik meen dat hij is overleden, maar dat weet ik niet zeker. Als het zo is dan kan het nooit lang geleden zijn, want tot voor enkele jaren bezocht hij trouw de bijeenkomsten van de Club 48. Wie weet iets meer van Rooie Toon?

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

René Lotz (1938)

René Lotz uit het Limburgse Stein was als amateur goed genoeg om voor de Olympische Spelen geselecteerd te worden. Dat was in Rome. Zonder medaille keerde hij huiswaarts en hij beschouwde zijn selectie als het voor hem hoogst bereikbare in de wielersport. Hij wilde stoppen, maar er kwam een aanbieding uit Frankrijk en op aandringen van zijn baas besloot de bouwvakker het een jaartje te proberen. Wat hij daar in Frankrijk zag beviel hem helemaal niet, want van doping moest hij niks hebben. Hij reed wat wedstrijden in Frankrijk als knecht van Anquetil, hij reed de Ronde van Nederland uit op een 25e plaats en in een van de wedstrijden meetellend voor het Nederlands kampioenschap werd hij zevende. Toen stopte hij echt en hij werd bedrijfsleider in een bouwbedrijf. Een volle neef van René is de vader van Marc Lotz.

Door Fred van Slogteren, 17 april 2006 22:00

rooie toon

Volgens mij leeft ie nog , hij woont in den bosch. Ik heb tot een jaar geleden altijd met zijn zoon bij hetzelfde bedrijf gewerkt vandaar. Heb echter geen contact meer met hem maar tot voor een jaar terug leefde hij in elk geval nog.

Geplaatst door hr, 09 mei 2006 22:45:01

Joyce Kerssens

Ik ben Joyce Kerssens ik ben de klein dochter van Toon Steenbakkers en hij leeft inderdaad nog hij is 90 jaar oud mocht je nog vragen hebben kan je mij altijd mailen.

Geplaatst door joyce_kerssens, 21 juni 2006 11:35:51

Joyce Kerssens

Ik wil even mededelen dat Toon Steenbakker op 29 Augustus op 90 jarige leeftijd is overleden.

Geplaatst door Joyce Kerssens, 29 augustus 2006 17:45:42

Toon Steenbakkers

Beste Joyce, Het past mij jou en de andere nabestaanden van Toon Steenbakkers met het verlies te condoleren. Als je even een e-mailadres of telefoonnummer doorgeeft op fred@slogblog.nl zal ik je telefonisch interviewen en een stukje over je grootvader op deze weblog plaatsen. Sterkte!

Fred

Geplaatst door Fred, 29 augustus 2006 18:23:39

Rene Lotz

Ik zou graag in contact willen komen met
Rene Lotz om te horen hoe het met hem gaat.
Ik heb samen met hem gefietst ook in buitenlandse wedstrijden
Ook ik ben na 1 jaar beroepsrenner gestopt om de zelfde reden.

Geplaatst door Ab Sluis, 14 juni 2011 14:45:43

Ab Sluis

Hallo Ab, Als je je telefoonnummer of e-mailadres even doorgeeft op fred@slogblog.nl dan heb ik een telefoonnummer voor je. Groet!
Fred

Geplaatst door Fred, 14 juni 2011 15:30:40

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web