De Ronde van het Groene Hart gaat door!!!

De afgelopen twee jaar heb ik jullie omstreeks deze tijd op de hoogte gehouden over de Ronde van het Groene Hart, de enige wielerronde ter wereld die georganiseerd wordt om aandacht te vragen voor een gebied. Een prachtig initiatief waaraan ik als voorzitter van de Werkgroep Pers & PR een kleine bijdrage heb mogen leveren. In de eerste twee jaar was Campina onze hoofdsponsor met een optie voor nog een derde jaar. Omdat het zuivelconcern in fusieonderhandelingen zit met Friesland Food kwam pas ...

... een dag voor kerst het bericht dat ze onze prachtige ronde niet meer kunnen sponsoren. De pessimisten onder ons zagen de reeks na twee succesvolle edities al niet meer doorgaan, net als enkele andere ronden in Nederland die wegens gebrek aan sponsors het hoofd in de schoot hebben moeten leggen. Gelukkig behoren stichtingsvoorzitter Paul Nouwen – u weet wel de energieke oud-directeur van de ANWB – en onze koersdirecteur Herman Brinkhoff (zelden een meer punctuele en gedreven wielerliefhebber ontmoet) niet tot dat mensensoort en ze zijn keihard doorgegaan met canvassen en het uitvlooien van hun niet geringe netwerken. En zie het wonder is geschied en zojuist is op een persconferentie in het stadhuis van Woerden – de finishplaats – bekendgemaakt dat de 3e Ronde van het Groene Hart op zondag 22 maart a.s. gewoon doorgaat. De hoofdsponsor en de nieuwe naamgever van onze ronde is het energieconcern Eneco. Geen vreemde in wielerland, omdat Eneco al jaren hoofdsponsor is van de Eneco Tour. Daarom mensen, zet het in je agenda zondag 22 maart a.s. start de Eneco Ronde van het Groene Hart in Zoetermeer en na een prachtige rondrit door de agrarische natuur in de binnentuin van de Randstad Holland is de finish in de mooie stad Woerden. De twee eerste edities werden gewonnen door de Belg Wouter Weylandt van QuickStep en de Litouwer Tomas Vaitkus van Astana. Sterke winnaars en we hopen op een even sterke winnaar in de komende editie. In de komende weken zal ik jullie verder inlichten. Je kunt ook alle informatie vinden via de banner in de linkerkolom van deze pagina. Zet daarom www.rondevanhetgroenehart.nl vast bij je favorieten. Er staat ook weer een prijsvraag op met schitterende prijzen.

Door Fred van Slogteren, 16 januari 2009 12:05

felicitatie

Via dit medium wil ik Herman Brinkhof feliciteren. Als wielrenner was hij een stijlvolle flyer als organisator blijkt hij daarnaast de eigenschappen van een pitbull te hebben.

Geplaatst door Joep Scholten, 16 januari 2009 13:38:27

Paul

Goede zaak voor het Nederlandse wielrennen! Nu maar hopen op een sterk windje en wat hagelbuien, anders is het natuurlijk een saaie wedstrijd voor de sprinters.

Was vorig jaar geen fan van de Duitse manier van tv-maken. Maar goed, je mag al blij zijn dat SBS6 het uitzendt.

Goed werk, Fred!

Geplaatst door Paul Verstappen, 16 januari 2009 13:53:34

Groene Hart

Dank aan Joep voor zijn reactie. Kleine anekdote: op 30 april 1967 reed ik mijn eerste KNWU-wedstrijd in Keijenborg. Ik was in no time gelost. Winnaar van die Nieuwelingen-koers: Joep Scholten uit Doetinchem!
Sommige dingen vergeet je nooit.

Geplaatst door Herman Brinkhoff, 16 januari 2009 17:19:34

groene hart

goede zaak dat de ronde doorgaat. proficiat herman. succes.
bertus raats

Geplaatst door bertus raats, 17 januari 2009 11:52:06

Groene Hart

Ook ik als fervent groene hart
fietser met mijn Dinsdag en Donderdagploeg hartelijk gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Geplaatst door Jan v d Horst, 18 januari 2009 08:55:57

groene hart

mooi dat deze Ronde toch doorgaat.Een felicitatie voor de heren Brinkhof en Nouwen en alle andere medewerkers!
Een wielerronde in het begin van het wielerseizoen,door een prachtig gedeelte van Nederland,is zeker op zijn plaats!

Geplaatst door Harry Hermkens, 18 januari 2009 11:49:26

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web