De Burgerlijke Stand van 17 april

Bart Solaro (1939)

In 1959 was ik dienstplichtig militair en belandde ik op eerste pinksterdag door een motorongeluk in het militair hospitaal van de Oranje Nassau kazerne in Amsterdam. Ik was de enige patiënt en in de dagen daarna verveelde ik me te pletter. Ik lag voor het raam en keek uit op een blinde muur. Op de dinsdag na pinksteren gebeurde er gelukkig wat. Een groep wielrenners verzamelde zich onder mijn raam om aan een training te beginnen. Ook de leider was op een racefiets en die herkende ik direct. Gerrit Schulte, 43 jaar maar nog steeds actief wielrenner. Het was de militaire ploeg en de kazerne was hun trainingskamp. Uren later kwamen ze terug en de renners vertrokken naar een slaapzaal om zich te gaan wassen. Schulte bleef achter, hij keek de renners na en riep toen met stentorstem: SOLARO!!! Een renner met zwart haar keerde terug om een flinke reprimande te ondergaan, want hij had niet genoeg zijn best gedaan, begreep ik. En dat moest je bij Schulte niet flikken. Toch beleefde Bart Solaro een aardige amateurcarrière met overwinningen in vier klassiekers. Als prof maakte hij zijn belofte niet waar.

Wat staat er nog meer in het geboorteregister?

Ron Mackay (1963)

Deze Oudewateraar (inwoner van Oudewater) was in de jaren tachtig een bescheiden beroepsrenner. Behoudens een verbintenis van twee jaar bij Skala, reed hij voor kleine ploegjes en voornamelijk in criteriums. Overwinningen heeft hij niet behaald, maar wel veel plezier aan de sport waarvoor hij helaas een maatje te klein was. Maar veel plezier in iets hebben is leuker dan geld verdienen aan iets waar je een hekel aan hebt.

Johan Melsen (1968)

Wat voor Ron Mackay geldt, geldt eigenlijk ook voor Johan Melsen uit Roosendaal. Hij in 1991 een jaar als stagiair voor Histor en een jaar later op contract bij de Belgische Collstrop-ploeg. Hij reed voornamelijk in België en behaalde als ik goed ben ingelicht drie overwinningen. Verder heb ik niet veel over deze coureur kunnen vinden. Wioe weet iets meer?

Wouter Mol (1982)

Deze bijna twee meter lange Noord-Hollander die tegenwoordig in Zuid-Limburg woont is een goede explosieve renner bij wie de doorbraak aanstaande moet zijn. Als lid van de Fondas-ploeg leverde hij negen dagen een goede prestatie in de profronde van Drenthe. Een zware koers met veel valpartijen, zoals we op TV hebben kunnen zien. Wouter werd fraai derde net achter de twee koplopers, de winnende Duitser Eichler en Floris Goesinnen. Ik heb zo het idee dat we dit jaar meer van Wouter horen.

Door Fred van Slogteren, 16 april 2006 22:00

Johan Melsen

Als je op google johan melsen intikt zal er al wat meer te achterhalen zijn.
heb nl. zelf niets bij gehouden over de geleverde prestaties en prijzen, al zijn dat er wel veeeeel meer dan er op `t net zijn te vinden

met vriendelijke sportgroet;
Johan Melsen

ps. leuke site, en succes er mee!!!

Geplaatst door johan melsen, 23 september 2007 12:38:19

Bart Solaro

Weet U of Bart Solaro nog leeft?
Heeft U misschien adres of liever nog een e-mailadres van hem?
Groeten,
Paulien

Geplaatst door Paulien, 07 mei 2010 11:20:44

Solaro

Beste Paulien, Bart is nog springlevend en fietst nog heel veel, volgens zijn dochter. Hij woont grote delen van het jaar in Spanje, maar verder in Vught waar hij gewoon in het telefoonboek staat. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 08 mei 2010 12:39:56

Bart Solaro

Dank je, Fred.

Geplaatst door Paulien, 10 mei 2010 12:34:23

Bart Solaro

Net gelezen dat hij weer gefietst heeft en 2e is geworden.

Geplaatst door Will Gommers-Lambooij, 08 april 2013 11:21:23

Bart Solaro

2e met je 73ste jaar.Moet er eentje ontsnapt zijn.Hij kon aardig sprinten.Denk dan meteen aan mijn nieuwelingentijd.Toen heette hij Benito.Groeten Henk Rasenberg.

Geplaatst door Henk Rasenberg, 09 april 2013 09:31:11

Bart Solaro

In 1957 werd Bart ook 2-de bij de nieuwelingen in Ulvenhout,ik heb de foto nog we zaten samen vooruit.
Een fantastische jongen met een leuke babbel en een goed koers inzicht.
Muchos felicidades y que tengas mucho suerte en la vida
Sportieve groeten van Arie Verzijl en blijf fietsen ik kan het ook niet laten en rij ook nog steeds.

Geplaatst door Arie Verzijl, 17 april 2013 17:13:32

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web