Uit de wasserette van Henk ...

"Aad van den Hoek was jarenlang een van de steunpilaren van de TI-Raleigh-ploeg van Peter Post. Hij was een absolute topper bij de amateurs, maar bij de profs schikte hij zich zonder morren in een rol op het tweede plan. Dat is geen schande in een ploeg waarin toppers als ...

... Jan Raas, Gerrie Knetemann, Hennie Kuiper en Joop Zoetemelk de kopmannen waren. Die vier wonnen alles wat er te winnen is en dat was mede te danken aan de kwaliteit van de renners die de knechten waren. Die hadden voldoende klasse om bij andere ploegen wellicht kopman te zijn. Maar Aad wist van zichzelf dat hij die verantwoording niet wilde dragen en slaagde erin als knecht (wat een rotwoord is dat toch) het maximale uit zijn carrière te halen. Hij werd de persoonlijke begeleider van Gerrie Knetemann en hij ontwikkelde een speciale band met die Amsterdamse grappenmaker. Maar Aad was ook een scherp waarnemer. Hij zag als een van de eersten de verwijdering tussen Peter Post en zijn renners. De kloof werd almaar groter en Aad besloot in te grijpen. In een gesprek met Post gooide hij al zijn angsten eruit om te redden wat er te redden viel. Maar het pakte heel anders uit. Post deed niets aan de situatie en Aad kon aan het eind van 1982 vertrekken. Een jaar later gebeurde toch, waarvoor hij Post had gewaarschuwd: de ploeg viel uit elkaar. Jan Raas begon met zes andere Raleighs en sponsor Kwantum een eigen ploeg en Post ging met een ploeg buitenlandse toppers verder met Panasonic. En Aad, die kwam alleen nog aan de bak bij de kleine ploeg Beckers Snacks Bicky Burger, waaraan ik dit truitje te danken heb. Daar zaten renners in die bijna uitsluitend criteriums reden en dat was met alle respect voor zijn ploeggenoten toch iets beneden zijn niveau. En de moraal van dit verhaal? Eerlijkheid duurt het langst, maar is niet altijd verstandig.

Tot volgende week!"

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 17 december 2008 9:00

Beckers Snacks Bicky burger trui

Hallo,

Ik ben opzoek naar deze trui voor een vriend die vroeger nauw betrokken was bij dit team. Deze is toevallig niet tekoop?

Mvg,

Filip

Geplaatst door Filip, 20 december 2011 21:21:32

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web