Het was me het weekje wel!

Het grote nieuws van de week was natuurlijk de definitieve aanwijzing van Rotterdam als startplaats van de Tour de France 2010. Grote vreugde in Rotjeknor en grote teleurstelling in de Domstad. Om het besluit zo mooi mogelijk voor te stellen werd gezegd dat Rotterdam de aanwijzing te danken heeft aan het energielabel, dat voor de gelegenheid aan de stad is gehangen. Ook is gesuggereerd dat de stad, waar de Franse haantjes in 2000 Europees voetbalkampioen werden, een cadeautje verdient, maar dat is allemaal onzin. Het heeft te maken met de belofte die Jean Marie Leblanc lang geleden aan Zeeland deed om die mooie provincie eens aan te doen. Omdat Antwerpen geen etappeplaats kan of mag zijn, is de afstand van Utrecht naar Noord-Frankrijk via Zeeland te lang voor één etappe. Vanuit Rotterdam scheelt dat 55 kilometer en dat is wel haalbaar. Ergo, een dolgelukkige Fred Flintstone, de ...

... bijnaam van Ivo Opstelten, die er dan als burgemeester niet bij zal zijn omdat hij nog maar tot 31 december van dit jaar in functie is. Zoals ik al eerder heb geschreven had ik geen voorkeur voor Rotterdam of voor Utrecht. Ik heb 17 jaar in het Rotterdamse gewoond en ik vind het nog steeds een geweldige stad. Ik woon nu tweeënhalf jaar in de omgeving van Utrecht en dat is een mooie oude stad met een bijzonder gezellig centrum. Maar het is Rotterdam geworden en als de ouderdom niet plotseling toeslaat dan zal ik er zeker bij zijn.
'Ik kan sport ruïneren', stond er donderdag in AD Sportwereld. Het bleek een uitspraak te zijn van Cristina Perez, een 43-jarige Spaanse out-atlete die gehuwd is met Eufemiano Fuentes, de arts die er van werd verdacht een netwerk te beheren op het gebied van bloeddoping. Zoals bekend is het justitieel onderzoek naar het doen en laten van deze arts gestaakt. In het interview vertelt Perez dat zij in het bezit is van de Doos van Pandora. Daarin is volgens haar alle dopingellende, die de sport in een wurgende greep heeft, opgesloten. Als zij die doos zou openen dan kan ze de hele sport te gronde richten. Haar betoog komt er op neer dat heel veel sporters gebruiken, maar dat zo slim doen dat ze nooit gepakt worden. Ze zet onder andere grote twijfels bij de opzienbarende prestaties van de Jamaïcaanse hardloper Usain Bolt en bij de verrichtingen van de Amerikaanse superzwemmer Michael Phelps. Ze zijn volgens haar niet beter dan de andere wereldtoppers in hun sport, maar ze pakken het handiger aan. De sport is één en al hypocrisie en haar man is daardoor tot kop van Jut benoemd. Ik zou zeggen: doe open die doos, begin juli 2010. Bovenop de Erasmusbrug en dan zo de Maas in met alle erin opgesloten ellende.
(Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 23 november 2008 9:00

De Tour hoort gewoon te starten in Frankrijk, maar wel leuk, een Tourstart in Nederland. Utrecht is naturlijk nooit een serieuze kanshebber geweest. Doodjammer dat ze zoveel tijd en energie in een kansloze onderneming hebben gestopt. Met wat meer samenwerking had er voor hen meer ingezeten.

Waarschijnlijk heeft mevrouw Fuentes gelijk. Het was een Spaanse sportzomer en daar is een hele logische verklaring voor. De prestaties van Bolt zijn natuurlijk vooral lachwekkend.

Geplaatst door Paul Verstappen, 23 november 2008 13:15:09

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web