De Kus!

In Vara TV-magazine staat sinds jaar en dag een rubriek die ‘Buis & Haard’ heet. Daarin komt een min of meer bekende Nederlander samen met zijn …

… of haar levenspartner aan het woord over hun dagelijkse TV-keuze. De mensen worden geïnterviewd en gefotografeerd in hun eigen woonkamer en een van de vaste vragen is: ‘Wat is je heimelijke genoegen?’ Bij het zien van de bovenstaande foto weet ik dat direct. Die magnum champagnefles ontkurken en die fraai uitgedoste miss helemaal nat spuiten tot de fles leeg is. Ik heb het wel eens een renner zien doen en het was prachtig om te zien. In een mum van tijd was het podium leeg op de dader na. Teun van Vliet, de winnaar op deze foto, heeft het misschien ook wel eens gedaan, want hij was er toe in staat die kleine ondeugd. Zijn carrière was één groot overwinningsfeest, tot hij door de barre feiten werd ingehaald. Wat die jongen allemaal is overkomen is ongelooflijk, maar hij blijft maar doorknokken. Als wielrenner heeft hij echt veel meer geleerd dan alleen als boy wonder van de ene zege naar de andere snellen. Daar lag, bleek later, heel veel afzien aan ten grondslag, en ‘afzien’ is gedisciplineerd optimisme. Teun is er een meester in. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 25 oktober 2008 8:00

Spuiten

...'een Magnum champagnefles ontkurken en die leeg spuiten over een Ronde Miss...' Mijn God, zijn er dan helemaal geen wielertraditie's meer? Alsof Fred niet weet dat een renner, in zo'n situatie, een flesje bronwater, het liefst Perrier, dient te drinken! En laat dat 'spuiten' nou maar aan Formule1 en andere gemotoriseerde proletensporten over!

Geplaatst door André Stuyfesant, 25 oktober 2008 17:09:38

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web