En weer was daar Boonen!!!

Tom Boonen is ondanks het verlies in Parijs-Roubaix toch de onbetwiste keizer van dit veel te koude voorjaar. Vanmiddag won hij de Scheldeprijs in de sprint van een grote kopgroep (foto van het podium © Henk Theuns). Al na 20 kilometer viel de groep in stukken uiteen. De QuickSteps hadden na het debacle in Parijs-Roubaix - waarin ze allemaal op Boonen na de slag misten – hun lesje geleerd, want ze waren vandaag sterk vertegenwoordigd in de eerste groep. Dat gold bepaald niet voor Davitamon-Lotto, want op Steegmans (3e) na zat niemand er bij. Ook Van Petegem niet en daarbij is zijn seizoen al bijna naar de knoppen. Om hem dat nog eens goed in te wrijven liet de pechduivel hem ten val komen, waarbij De Zwarte van Brakel zijn sleutelbeen brak. Om zijn riante salaris voor het volgend jaar veilig te stellen zal hij zijn vakantieplannen maar eens een jaartje moeten bevriezen. In de najaarsklassiekers – nog een half jaar te gaan – zal hij in ...

... Parijs-Brussel of Parijs-Tours zijn contract moeten veilig stellen, anders is het volgend jaar bo(o)nen eten. Wel gezond natuurlijk!
Twee Nederlanders bij de eerste tien. Steven de Jongh die op een sublieme wijze de sprint voor Boonen aantrok en toen dacht: ‘ik ga nog effe door’ werd tweede en mijn goede vriend Aart Vierhouten achtste! Als kopman van een bescheiden ploeg heeft hij als een van de weinige Nederlanders zijn kop meerdere malen vooraan laten zien. Karaktermannetje, die Aartje. Daarom verdient hij een foto bij dit stukje (met dank aan Skil-Shimano). Het konterfeitsel van Tommeke kennen we nu wel.

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/apr06/scheldeprijs06/?id=results

Door Fred van Slogteren, 12 april 2006 19:39

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web