Uit de wasserette van Henk …

“De meneer op de foto heet Peter Vonck en dat was eind jaren zestig, begin jaren zeventig een sterke amateurrenner. Het truitje dat hij omhoog houdt past wel en …

… niet bij hem. Peter heeft namelijk nooit voor deze vermaarde ploeg uit de jaren vijftig gereden. Breda Bier was een top amateurploeg onder leiding van de Bredase kastelein Toon Simons, met sterke renners als Cees Haast, Leo van Dongen, Cees Snepvangers en nog meer van dat soort goede coureurs. Het truitje past echter wel bij hem omdat Peter 21 jaar bij de brouwerij heeft gewerkt. Op de financiële administratie, waar hij de hele ontwikkeling van de automatisering heeft meegemaakt. Als nieuweling behaalde Peter zijn mooiste overwinning in de Acht van Bladel, om daarna als amateur zo’n 35 overwinningen te behalen. Hij reed in die jaren voor de Zeeuwse Trico Noble-ploeg, met mannen als Jos van Beers en Cees Priem. Ook de carrière van de grote Jan Raas is bij die formatie begonnen, maar toen was Peter er al niet meer bij. De militaire dienst haalde een streep door zijn wieleractiviteiten en hij zette daarna alles op een maatschappelijke carrière. Hij is thans eigenaar/directeur van een goedlopend automatiseringsbedrijf met 25 medewerkers. Binnenkort gaat zijn afgestudeerde zoon de zaak overnemen en dan hoopt Peter weer eens tijd te hebben voor de fiets. Dat is er in al die jaren van ondernemerschap niet van gekomen en dat wil hij in de komende jaren gaan inhalen. Maar niet in dit shirtje, want dat is nu een van de pronkstukken in mijn verzameling.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 22 oktober 2008 10:00

Wielershirts

Tijdens mijn periode als ondernemer heb ik een aantal shirts geschonken aan Henk Theuns met de belofte om daar een stukje beschrijving bij te leveren. Is er nooit meer van gekomen. Nu tijdens de coronacrisis passeren deze zaken weer de revue. Ik weet echter niet waar de collectie van Henk Theuns te bezichtigen is.

Peter Vonck
Geplaatst door Peter Vonck, 11 april 2020 18:25:10

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web