De Burgerlijke Stand van 3 oktober.

Emma POOLEY (1982, Groot Brittannië)

'Hé kleine meid op je kinderfiets'. Dat liedje van Herman van Veen speelt in mijn hoofd iedere keer als ik Emma aan het werk zie. Bij de Olympische Spelen en bij het laatste WK was dat kleine wijffie er weer in de rol van onvermoeibare aanvalster. Ze fietst pas twee jaar op het hoogste niveau, nadat ze eerst als atlete en daarna als tri-atlete door blessures voor het wielrennen koos. Dit jaar won ze drie etappes en het eindklassement van de Ronde van Bretagne en natuurlijk pakte ze zilver in Peking op de tijdrit. In de wegwedstrijd was ze in de finale constant vooraan te vinden. Beulswerk doen voor haar landgenote ...

... Nicole Cook die het fraai afmaakte. Ze noemt zichzelf in de koers overactief en daarmee geeft ze aan dat ze weet wat haar grootste tekortkoming is. Volgens haar eigen woorden moet ze nog leren zich beter te beheersen en pas met krachten te gaan smijten als ze ook een reële kans op de overwinning heeft. En als ze dat kan opbrengen kan Herman zijn liedje afmaken:

Hé kleine meid op je kinderfiets
De zomer glijdt langs je heen
Met je haar in de wind en de zon op je wangen
Rijd je me zomaar voorbij

PS. Laat er vandaag nou ook nog een Van Veen jarig zijn. Nog wel met de voornaam Suzanne, de titel van het beroemde lied van Leonard Cohen, dat in een Nederlandse vertaling één van de grootste successen van Herman was. (Foto: © Cor Vos)


De andere op 3 oktober geborenen zijn:

ANDRESEN, Hans (1927, Denemarken)
BEER, Leo de (1918, overleden 30.06.2000, Nederland)
DE CABOOTER, Arthur (1936, België)
FERRARA, Raffaele (1976, Italië)
JACOTEY, Myrjam (1985, België)
LEENE, Gerard (1892, overleden 26.09.1966, Nederland)
MCLEOD, Ian (1980, Zuid Afrika)
MUTTER, Stefan (1956, Zwitserland)
RUBIANO CHAVEZ, Miguel (1984, Colombia)
SCHULZ, Philip (1979, Duitsland)
VEEN, Suzanne van (1987, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 2 oktober 2008 22:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web