De Burgerlijke Stand van 21 februari

Anthony Theus (1968)

Deze renner uit Eindhoven was drie jaar professional. Eerst in 1995 een jaartje bij de TVM-ploeg van Cees Priem, maar toen zijn contract niet verlengd werd keerde hij terug naar de amateurs. In 1999 werd hij weer prof en dat is hij twee jaar gebleven. Anthony heeft vooral uitgeblonken in de Nederlandse amateurklassiekers, waarvan hij er een aantal heeft gewonnen en heel vaak kort eindigde. (© Cor Vos)

Wat vermeldt het geboorteregister nog meer?

Adrie van Tilburg (1940)

Drie jaar reed deze coureur uit Baarle-Nassau bij de beroepsrenners. Dat was in de jaren zestig. Erg succesrijk was hij niet, want een derde plaats in de Ronde van Schiedam was zijn beste prestatie. In 1966 kreeg hij een còntract bij de Willem II Gazelle ploeg van Ton Vissers. Het werd geen opmaat naar iets groots en Adrie van Tilburg beëindigde aan het eind van dat seizoen zijn loopbaan als profcoureur.

Ted Blom (1946)

Deze coureur uit de generatie Zoetemelk behoort tot de grote groep Haarlemse wielrenners die het volgens Jan Zomer niet heeft gemaakt. Hij was een goede amateur die in 1967 de Ronde van Overijssel won en tweede werd in de Ronde van Gelderland. Hij was in 1968 prof maar dat werd geen succes.

Door Fred van Slogteren, 20 februari 2006 23:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web