De Burgerlijke Stand van 1 september.

Arjan JAGT (1966, Nederland)

Deze in Assen geboren coureur is vooral bekend geworden als een renner uit het Groene Hart, want Alphen aan den Rijn was jarenlang zijn woonplaats. Hij ontpopte zich als een sterk amateur en hij werd opgenomen in de selectie van de toenmalige bondscoach André Boskamp. Dat was een coach die het heel anders deed dan al zijn voorgangers. Hij reed met zijn selectie alle zware buitenlandse koersen en hij smeedde een vriendenploeg. Ze behaalden successen die hier nauwelijks de pers haalden. Boskamp werd afgedaan als een ...

... man die zijn renners afbeulde en veel te vroeg veel te zware wedstrijden liet rijden. Tot zijn selectie behoorden behalve Jagt, renners als Johannes Draaijer, Corné van Rijen, Tom Cordes, Rob Harmeling, John Talen, Gerrit de Vries en Michel Zanoli. Ik kan er een of twee vergeten zijn, maar dat maakt niks uit. Het was een collectief, waaraan het individu ondergeschikt was. Als je al die namen terugleest dan is er geen een bij die de echte top heeft bereikt. Maar dat had een andere oorzaak. Het maffe puntensysteem dat de UCI in die tijd invoerde. Profrenners kregen op basis van hun resultaten punten en ploegen werden op basis van de punten, die hun renners hadden, beoordeeld of ze wel of niet in grote wedstrijden mochten starten. Zo openden de ploegbazen de jacht op elkaars renners en jong talent was niet interessant meer, want een naar de profs overkomende amateur had geen punten. Ik denk dat zelfs Eddy Merckx het in die tijd moeilijk had gehad om een ploeg te vinden. Arjan Jagt is maar een paar jaar beroepsrenner geweest en dat is hem niet goed bevallen. Op enig moment stopte hij om naar Amerika te gaan waar hij een opleiding ging volgen om verkeersvlieger te worden. Als hij het geworden is, verdient hij zeker meer dan een modale prof aan het eind van de jaren tachtig. Ik hoop op een reactie waar Arjan tegenwoordig verblijft en hoe het hem gaat. (Foto: archief Wim van Eyle)

De andere op 1 september geborenen zijn:

BERNABEU ARMENGOL, David (1975, Spanje)
BITOSSI, Franco (1940, Italië)
DELBECQUE, Julien (1903, overleden 22.10.1977, België)
DUIJN, Huub (1984, Nederland)
FERRIGATO, Andrea (1969, Italië)
JAGER, Wim de (1942, Nederland)
KISNER, Peter (1944, Nederland)
LOBATO ELVIRA, Ruben (1978, Spanje)
MASSON, Emile (1915, België)
PEPELS, Chris (1948, Nederland)
RICCO, Riccardo (1983, Italië)
SCHNEIDER, Kurt 1932, Oostenrijk)

Door Fred van Slogteren, 31 augustus 2008 22:00

de eerste van de negende of de negende van de eerste

David Bernabeu is van 9-1-1975 en niet van 1-9-1975

Geplaatst door Philip, 01 september 2008 13:39:52

Arjan Jagt

Volgens mijn laatste informatie, die echter ook alweer enkele jaren oud is, moet Arjan zijn teruggekeerd naar Nederland en als piloot voor een van onze nationale maatschappijen vliegen. Die info komt van Ruud Dobbelaar, een in Leiden gevestigde advocaat die zelf ook koersen reed als liefhebber en als eeuwige student veel over schaken en wielrennen schreef. Hij is goed bevriend met de destijds in Woubrugge wonende Arjan en bezocht hem ook tijdens diens verblijf in de States.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 01 september 2012 08:34:23

Arjan Jagt

Han, Inderdaad is je info oud, zoals je al aangeeft. Arjan Jagt is wel al jaren terug van zijn USA avontuur en woont in het Oosten van NL met vrouw (een Amerikaanse) en kinderen. Hij vliegt voor KLM en is enkele jaren geleden gestopt met de lange internatonale vluchten en doet veel Europees werk nu. De kinderen zijn jong en hij is zo meer thuis. Zijn moeder is nadien van Woubrugge naar Den Haag verhuisd en woont nu in Alphen a/d Rijn. Verder is Ruud Dobbelaar beslist geen advocaat maar een als juridisch adviseur vanuit Noordwijk opererende eenling. Hij zal ook nooit advocaat worden, het imago van eeuwige student draagt hij ondanks zijn ver gevorderde leeftijd nog met zich mee.

Geplaatst door Rick v.d. Kroon, 03 mei 2013 10:51:18

Bedankt Rick

Heel sympathiek Rick, dat je de moeite hebt willen nemen ons even bij te praten over Arjan Jagt en Ruud Dobbelaar, beiden levenskunstenaar in het kwadraat. Weet je soms ook hoe het die knappe zus van Jagt nu vergaat? Ze stond ooit bij me aan de deur toen ik voor een blad van de gemeente Den Haag wat stukjes moest schrijven en zij het een en ander kwam kortsluiten. De blondine was part-time werkzaam bij onze gemeente en (helaas voor mij) keurig getrouwd. Doe Doppie alsjeblieft de groeten van me? Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 03 mei 2013 13:39:02

Arjan Jagt

Dank je wel voor het compliment Han (: Ik woon nog steeds in Den Haag en werk nu voor VNG. Eerlijk gezegd kan ik me niet heel helder voor de geest halen hoe we elkaar hebben ontmoet, maar het is ook al heel wat jaren gelden dat ik daar heb gewerkt.

Geplaatst door Petra Jagt, 13 september 2014 08:07:50

Hallo Petra

Wat een daverende verrassing, na al die tijd hier een reactie van jou te mogen aantreffen. Moet ik daaruit opmaken dat ook jij een trouwe bezoekster van slogblog bent of heeft broer Arjan een tip gegeven? Hoe het zij, heel attent! Logisch dat het korte treffen aan mijn voordeur je niks meer zegt. Van "keurig getrouwde vrouwen" kan toch ook moeilijk anders worden verwacht? Groet van Gruit.

Han

Geplaatst door Han de Gruiter, 13 september 2014 12:02:52

Arjan in de jeugd

Wat eigenlijk ontbreekt in zijn profiel is zijn jeugdperiode waarin hij ook al uitblonk als renner. Wat bijna niemand weet is dat hij toen reed onder de naam Arjan Streek(de achternaam van zijn stiefvader) bij de wielervereniging DOK in Den Helder. Ook bij de jeugd had hij al veel successen op zijn naam staan.

Geplaatst door Michel van der Pompe, 20 juli 2015 13:27:34

Arjan

Vandaag met een groep van Tc de Liemers een toertocht van 125 km gereden vanuit Keijenborg, Gld. Een onbekende vroeg of hij met onze groep mee kon rijden. Tijdens het rondje begrepen we dat het Arjan was. Een hele aardige en sportief iemand. Woont in de mooie Achterhoek. Hij draaide gewoon mee en uit een gemiddelde van 31,5 km per uur blijkt dat zijn conditie in orde is. Vanwege zijn werk als piloot moet hij vaak alleen fietsen. Hij bedankte ons voor de gezellige tocht
Geplaatst door Rob Hey.en, 10 juni 2019 15:12:05

Stik erin Rick

Beste Rick,

Ik mag hopen dat Ruud na zo’n zure opmerking, ookal is het alweer ruim 10 jaar geleden, heel hard bij je komt spoken. Jaloerse kwal dat je er bent.

Gegroet,

Peter
Geplaatst door Peter, 06 mei 2022 23:01:41

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web